Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10196
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2286) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (423) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (848) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3429)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Nurullah Aydın - (Ziyaretci) 14.02.2010 14:20:15

AB`NİN TÜRKİYE TAKINTISI!

Nurullah AYDIN
14 Şubat 2010
Ankara


AB`NİN TÜRKİYE TAKINTISI!

Avrupa Birliği sürekli bir konuya takılıyor ve onu gündeme getiriyor ve istediği gibi düzenleme yapılmasını sağlıyor. Her konu raporda yer alıyor

Türk tarihi, Atatürk, Türk ordusu takıntısını sık sık gündeme getiriyorlar.
Şimdi de bayrağa taktılar!
Avrupa Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Avrupa Birliğinin (AB) Beşparmak Dağları`nda bulunan KKTC ve Türkiye bayraklarının "çevreye zarar verip vermediği" ile ilgili araştırma başlatacağını söyledi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Avrupa Parlamentosundaki (AP) Rum milletvekillerinden Antigoni Papadopulu`nun yazılı sorusunu yanıtlayan Rehn, ``Rum tarafının bu konudaki hassasiyetini anladığını ve konunun ivedilikle araştırılacağını`` belirtti.

Rehn, ``Avrupa Komisyonu, Beşparmak Dağları`ndaki bayrağın tahrik edici olup olmadığına veya verdiği siyasi mesaja önem vermemektedir. Komisyon sadece işin çevresel boyutuyla ilgilenmektedir. Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise sadece müzakerelerde müdahil olan taraflardan biri veya BM herhangi bir müdahale talebinde bulunursa Avrupa Komisyonu o zaman müdahale edebilir`` dedi.

Beşparmak Dağları`nda bulunan ve gece de ışıklandırılan dev KKTC bayrağı, bir süre önce, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas tarafından hilkat garibesi olarak nitelendirilmişti.

Rumlar, her fırsatta, Güney Kıbrıs`ın büyük bölümünden rahatlıkla görülen bayrağın kaldırılmasını istiyor.

AİHM`in `din` kararı!
AİHM, nüfus cüzdanında din ibaresinin insan haklarına aykırı olduğuna hükmederken kimliklere Alevi yazılamamasını din ve vicdan özgürlüğüne aykırı buldu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, nüfus cüzdanında din ibaresinin insan haklarına aykırı olduğuna hükmederken kimliklere Alevi yazılamamasını din ve vicdan özgürlüğüne aykırı buldu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise `AP raporunu çok da ciddiye almamak lazım` diyor. Peki ama AB her şeyi ciddiye alırken bağış bu sözü kime karşı söylüyor ki!

AB Türkiye`nin komşularıyla vize kaldırmasına da tepkili!
Türkiye`yi, 1963 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) ile ortaklık anlaşması imzalamasından beri kapısında bekleten Avrupa Birliği (AB), üyelik konusunda en ufak bir işaret vermezken, Türkiye`nin bir süredir başta İslam ülkeleri olmak üzere yakın çevresindeki ülkelerle vize uygulamasını kaldırmasından da rahatsız.

Die Welt gazetesinde Boris Kalnoky imzasıyla yer alan, ``Türkiye Ortadoğu ülkelerine sınırlarını açarak AB`i kızdırıyor´´ başlıklı makalede, 2004-2006 yıllarında Türkiye`nin AB`ye üyelik konusunda büyük çaba sarf ederken artık bu çabadan eser kalmadığı ileri sürüldü. Makalede, ``Hatta kimi alanlarda AB`den uzaklaşma yönünde adımlar söz konusu. Bunun en açık örneği, vize politikası konusunda kendisini gösteriyor´´ deniliyor.

İslam ülkeleri AB`ın kara listesinde
Türkiye`nin vizelerin kaldırılması konusundaki girişim, İslam ülkelerinde de heyecanla karşılanırken, Libya, Suriye, Lübnan ve Ürdün ile vizelerin kaldırıldığı bunun Brüksel`de şaşkınlıkla karşılanıyor.

Müzakerelerde henüz vize konusunda henüz bir bahis açılmadığı için şekilsel olarak bir sorun gözükmezken önceki aday ülkelerin daha adaylık sürecinde vize politikalarını AB`ye uyarladıklarını ve buna göre vize uygulanmayan ``beyaz´´ ve vize uygulanan ``kara´´ ülkeler listesi oluşturulduğu ifade edildi. Makalede, ``Ancak Türkiye kara listedeki ülkeleri de beyaz listeye almaya başladı. Sırada Mısır ve Rusya`nın da olduğu açıklandı´´ deniliyor.

Avrupalıların yüzde 80`i Türkiye`nin AB üyeliğine karşı
Makale ile birlikte Türkiye`nin AB`ye alınıp alınmaması ile ilgili ankete yer veriyor. Ankette, ``Siz olsanız Türkiye`ye alır mıydınız?´´ sorusuna cevap verenlerin yüzde 12`si ``evet´´, yüzde 80`i ``hayır´´ ve yüzde 8`i de ``imtiyazlı ortaklık´´ şeklinde cevabı verdiği belirtiliyor.

Şimdi AB ile ilgili devlet kurumlarında genel müdürlükler kuran mevzuatı AB müktesabatına göre yeniden düzenleyen, ayrıca bir devlet bakanlığı ve genel sekreterlikle eyaletleşme meraklısı bazı aklıevveller için halk ne diyor?

Türkiye`de referandum neden yapılmıyor dersiniz?

Yoksa birileri halkla oyun oynamak gibi mi görüyor?

GünüN SözÜ: Gerçekçilik ve hayalcilik ikiz kardeş gibidir.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.