Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10192
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (422) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (847) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3429)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Mustafa Mete İSLAMOĞLU - (Ziyaretci) 21.10.2014 21:38:48

EBOLA İLLETİNE DİKKAT

Mustafa Mete İSLAMOĞLU
YAZIYOR

EBOLA İLLETİNE
DİKKAT
Hac görevini tamamladıktan sonra ülkesine gitmek için T__AFRRİKANIN BAKIMSIZ İNSANLARINDAN DÜNYAYA YAYILAN ÇARESİZ BİR İLLET KAPIMIZDA&8230;
İlk olarak bundan 38 yıl önce, 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nde ortaya çıkan, 2013`te tekrar tırmanışa geçen ve şimdilerde hepten dünyanın korkulu rüyası haline gelen Ebola virüsü yayılıyor... Dünya Sağlık Örgütü`nün son verilerine göre Ebola`dan en az 930 kişi hayatını kaybetti.
Peki nedir bu Ebola virüsü, Ebola virüsü nerelerden bulaşır? Ebola virüsünün belirtileri nelerdir? Ebola virüsü nasıl anlaşılır ve Ebola virüsünün tedavisi nasıl olur?
Ebola virüsü, ipliksi yapıda, yaklaşık 80 nm boyundadır. Genetik materyali RNA`dan oluşur
Ebola virüsü, insanlarda ve hayvanlarda kanamalı ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan virüstür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak kabul edilmektedir.

Endonezyalı turist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali`nde önceki gece fenalaştı. Kalbi duran turist, kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde öldü. Ceset, izole ortamda muhafaza edilmesi için, Adli Tıp Kurumu`na götürüldü.
Ölümcül Ebola virüsü dünyayı tehdit ediyor. Aralarında Türkiye`nin de olduğu birçok ülke, virüs tehdidine karşı alarma geçti.
Son şüpheli vaka, İstanbul`da görüldü. Hac görevini tamamladıktan sonra ülkesine gitmek için Türkiye`den kalkacak uçağı bekleyen Endonezyalı turist Rabbizayyanu Hakse, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali`nde önceki gece fenalaştı.
Kalbi duran turist, kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde öldü. Ceset, izole ortamda muhafaza edilmesi için, Adli Tıp Kurumu`na götürüldü. Kan sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından yurtdışına gönderildi.
HAC DÖNÜŞÜNDEYDİ
Endonezyalı turist havalimanında fenalaştı, hastanede öldü. Adli Tıp Kurumu teyakkuza geçti. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali yolcu salonunda bekleyen Endonezyalı turist, fenalaştıktan sonra, kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hayatını kaybetti. Endonezyalı turist cesedin izole ortamda muhafaza edilmesi için Adli Tıp Kurumu`na götürüldü. Kan sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından yurtdışına gönderildi.

Bütün dünyayı saran ölümcül Ebola virüsü korkusu, İstanbul`da yaşanıyor. Önceki gece Atatürk Havalimanı`nda yolcu bekleme salonunda fenalaşan Endonezya vatandaşı Rabbizayyanu hakse için 112 Acil Servis ekipleri salona gelerek fenalaşan turisti Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürdü. Hac görevini tamamladıktan sonra ülkesine gitmek için Türkiye`den kalkacak uçağı beklerken fenalaşan turist bütün müdahalelere rağmen kalbi durarak hayatın kaybetti. Endonezyalı turistin kanında yüksek şeker çıktığı öğrenildi Hastane ve Adli Tıp Kurumu teyakkuza geçti Endonezyalı turistin hayatını kaybetmesinin ardından acil olarak cesedinin izole bir yerde muhafaza edilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderilerek Ebola şüphesinden bahsedildi.
Adli Tıp Kurumu turist için kullanılmayan özel izole bir bölümü karantina altına alarak cesedi muhafaza etmek için bu bölüme yerleştirdi. Adli Tıp Kurumu personeli, Ebola virüsü konusunda uyarılarak dezenfekte ve maske ile işlem yapılması belirtildi. Adli Tıp Kurumu teyakkuza geçerken, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde de bir dizi önlemlerin alındığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu Endonezyalı turistin kan örneklerini Sağlık Bakanlığı`na gönderdi. Sağlık Bakanlığı Endonezyalı turistin kan numunelerini yurtdışına gönderdi.
İlk olarak bundan 38 yıl önce, 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nde ortaya çıkan, 2013`te tekrar tırmanışa geçen ve şimdilerde hepten dünyanın korkulu rüyası haline gelen Ebola virüsü yayılıyor... Dünya Sağlık Örgütü`nün son verilerine göre Ebola`dan en az 930 kişi hayatını kaybetti.
Peki nedir bu Ebola virüsü, Ebola virüsü nerelerden bulaşır? Ebola virüsünün belirtileri nelerdir? Ebola virüsü nasıl anlaşılır ve Ebola virüsünün tedavisi nasıl olur?
1. Ebola virüsü nedir?Ebola virüsü, insanlarda ve hayvanlarda kanamalı ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan virüstür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak kabul edilmektedir.
Ebola virüsü, ipliksi yapıda, yaklaşık 80 nm boyundadır. Genetik materyali RNA`dan oluşur
2. Nasıl ortaya çıktı?
Virüs, ilk olarak 1976 yılında Sudan ve Kongo`daki salgınlarda tespit edildi ve adını Kongo`daki bir nehirden aldı. Virüsün doğal kaynağının Afrika`daki meyve yarasaları olduğu düşünülüyor. Virüslerin varlığı bu yarasaların coğrafi dağılımıyla örtüşüyor.
3. Ebola virüsü nasıl yayılır?
Virüsün insanlara nasıl bulaştığı tam olarak bilinmemekle birlikte kaynağın yarasalar olduğu düşünülmektedir. İnsandan insana geçiş çeşitli vücut sıvılarına (kan, kusmuk, idrar, dışkı, ter) direkt temas ile olmaktadır. Bir kez birisi hastalandığı zaman, virüsü birkaç değişik yol ile diğerlerine bulaştırabilir.
4. Hangi bölgelerde görülüyor?
Adını, Afrika`daki bir nehirden alan hastalık, Liberya Cumhuriyeti, Gine Cumhuriyeti, Sierra Leone Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gabon, Güney Sudan, Fildişi Sahilleri, Uganda ve Kongo Cumhuriyeti`nde görülüyor.
5. Ebola virüsü`nün belirtileri nelerdir?
Ebola virüsüne bağlı meydana gelen kanamalı ateş hastalığı sonucunda bağışıklık sisteminde çökme, pıhtılaşma fonksiyonunda bozukluk, kaçış sendromu (kanın serum kısmının damar dışına çıkması) ve şok tablosu gelişmektedir. Virüs vücuda girdikten sonra ortalama 5-10 gün içinde hastalık gelişmektedir. Hastalık tipik olarak ani başlangıçlı yüksek ateş, üşüme, titreme ve bitkinlik şeklinde başlamaktadır. Diğer belirtiler şiddetli baş ağrısı, kas ağrısı (özellikle gövde ve sırtta), bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısıdır.
6. Ebola`nın ilerleyen safhalarında neler yaşanıyor?
Hastalığın ilerleyen safhalarında, göz, burun, kulak, ağız ve rektumdan kan geliyor ve serum iğnesinin ciltte açtığı deliklerden kan akıyor. Temel olarak vücuttan dışarı kan akması hastalığın en tanımlayıcı sendromu olarak görülüyor. Hastalığın başlangıç evrelerinde görülen ateş, kusma, ishal zaten başka birçok hastalığın da diğer tanımlayıcı sendromları olarak kabul ediliyor. Çoğu zaman hastalar kanama olduğu zaman Ebola virüsü taşıdıklarını anlayabiliyor ve Ebola virüsü taşıyan insanlar en sonunda çoklu organ yetmezliğinden hayatlarını kaybediyor. Bunun en büyük nedeni Ebola virüsünün vücuttaki beyaz kan hücrelerini hızla yok ederek bağışıklık sistemini çökertmesi ve insan vücudunun virüse karşı savaşamaz hale gelmesi sonucu organların iflas etmesi.
7. Ebola virüsünün tedavisi nasıl olur?
Ebola virüsüne bağlı ölüm oranı 50-90 arasında değişmektedir. Bu hastalığın tedavisi için kanıtlanmış, etkili bir tedavi bulunmamaktadır. Ancak belirli destek tedavileri uygulanmaktadır. Dünyanın önde gelen bağışıklık sistemi uzmanlarından Doktor Anthony Fauci, en geç 2015 sonuna dek ebola virüsüne karşı bir aşı geliştirmeyi umduğunu söyledi.
8. Son Salgın ne kadar tehlikeli?
Gine`de ilk kez görülen Ebola virüs daha sonra Sierra Leone ve Liberya`da, büyük kentlerin de dahil olduğu bir coğrafyaya yayıldığı görülüyor. Virüsün etkilediği bir kişinin uçakla Nijerya`ya gitmesinden sonra bu ülke de salgın olan yerler arasına girdi.
Son salgın şimdiye kadar görülen en ölümcül virüsü içeriyor.&8216;Zaire Ebola Virüsü &8216; adlı virüs, bugüne dek enfekte ettiği insanların yüzde 90`ının hayatını kaybetmesine yol açtı. Virüs bir kişiyi yaklaşık 3-4 gün içinde öldürebiliyor. Salgının bu denli tehlikeli olmasındaki tek faktör virüsün yapısı da değil. Batı Afrika`da patlak veren ilk büyük Ebola salgın olması nedeniyle, bölgedeki sağlık ekipleri yeterince eğitimli ve deneyimli değil. Dahası, Batı Afrika`da yaşayan insanlar, daha evvel salgına sahne olan Orta Afrika halkına göre daha fazla seyahat ettiğinden virüsün yayılmasına yol açıyor.
9. Kaç kişi hayatını kaybetti?
WHO`nun açıklamasında, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı kaydedildi. Ebola salgınının başlamasından itibaren Gine`de bin 600 vaka tespit edildiği, Nijerya`dan da ölüm haberinin gelmeye başladığı bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü geçen yıl sonunda başlayan Ebola salgınında bugüne kadar en az 930 kişinin öldüğünü bildirdi.
Yıllara göre Ebola salgını
10. Ebola`nın Türkiye`de görülme olasılığı nedir?
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Arfika`da etkili olan "Ebola virüsü" ile ilgili, "Ebola virüsüyle ilgili bizim ülke olarak bir sorunumuz yok. Ancak o ülkelere giden vatandaşlarımıza bilgilendirme, o ülkelerden Türkiye`ye dönüş sonrası takipleriyle ilgili gerek bakanlığımız gerekse de Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğümüz alıyor. Şu anda vatandaşımızı tedirgin edecek en ufak bir sorun söz konusu değil" dedi.
Virüs hızla yayılıyor...
Mart ayında Batı Afrika`da Gine`de başlayan ve başka ülkelere de sıçrayan Ebola salgını hızla yayılıyor. Ebola yalnız 2 ile 4 Ağustos arasında 45 can aldı.
SİZ SİZ OLUN HER ELİ SIKMAYIN, HER İNSANIN TENEFÜSÜNÜ SOLUMAYIN.
Bu illete Türk tıp otoritelerinin üstün hassasiyet göstermediği taktirde Türkiye`yi bu illetin saracağını sakın unutmayın.
Selam ve şifa ile
20-10-2014
Alanya..



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.