Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10189
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2281) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (422) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (846) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (545) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3429)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Numan ALADAĞ - (Ziyaretci) 15.05.2016 22:40:17

Olgunluk faaliyetlerimiz

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

Yıl 2002 Hindistan-Kerala Wayanad ilçesi: Wayanad, zencefil ve havlıcan yetiştirme cennetidir. Uygur Türk asıllı Abdüssemih Tahanhan soydaşımızla ilçe de ki, Camide tanışmak nasip oldu. Tahanhan soydaşımızın mesleği sınıf öğretmeliği; kendisine üç gün misafir oldum. Misafirlik esnasında hasretle, Türk İslam geleneklerinde olgunluk faaliyetleri konusunda sohbet ediyordu. Sohbetlerde, imkanlarım dahilinde not alarak bu hatıra notlarını, siz değerli okuyucularımızla da paylaşmak nasip oldu.




OLGUNLUK FAALİYETLERİ

Yaşlandığınız oranda faaliyetiniz ve meşguliyetiniz de artmalıdır. Hayatın ilk yarısında gençlikten oluşan bir hareket gücü ile ve gençliğin verdiği heyecanla geleceğe doğru itilirsiniz. Bu devrede hayatı tamamen yüzeyden alırsınız. Ancak ikinci yarıda derinlere inebilirsiniz. Yaşananlar üzerine yapılan hesaplar, gelecek için bir değer tahmini olur. Gençlik hareket kudretinin yerine, bu andan itibaren tamamen serbest ve herhangi bir zorlayış olmaksızın, ilgi ve faaliyetlerinizi zekice değerlendirmek üzere doğrudan doğruya kendi kudretinizi ikame edersiniz.




Kendimize şu soruyu soralım: Hayata bugünden başlasaydım, ne yapardım? Bugüne kadar yapmak istediğinizi herhangi tatmin edici bir şekilde bugünde yapabilirsiniz. Ömür boyu çiftçi olmayı istemişseniz, daima çiftçilikte yenilik yapmaya başlayın. Sizi ilk önce dinleyecek olan aileniz ve yakın dostlarınızdır. Akli ve bedeni hareketliliklerde denge bozulmamalıdır. Yaptığınız yenilik ve ilerlemeye kendiniz de şaşıracaksınız. Düşüncesinde daima tarımda yeni şeyler deneyerek üretmeyi düşünen kimsenin, ona hem sağlıkta hem de ekonomide bir şeyler katma şansı da vardır. O zaman, çalışmayı, üretimi ve sağlığımız için fiziksel hareketlilikleri asla yarıda bırakmayalım.




Bir türlü gerçekleşmemiş hayalleri olan kimse, çocukluk devresine dönüp bakmalıdır. Severek yapılan her iş fiziki kuvvet oluşturur. Duygularımızı kamçılar. Özellikle ömrün ikinci yarısında duygu yönünden güçlü bir isteği arttıran, ölçülü bir duygu hayatına muhtacız.




Gençlikte duyguların kuvveti zaten vardır. Anne-Babaya ve öğretmene karşı olan sevgi, çocuğun okulda çalışarak öğrenmesine sebep olur. Şöhret, başarı ve kuvvetine ortak olduğumuz ailemize karşı duyulan sevgi gençliğimizde duygu hayatımızı yeterince besler. Ömrün ikinci yarısında ise, duygularımızı kuvvetlendirmek, yükseltmek için, yeniden sevmek lazımdır.




DÜŞÜNCELİ FAALİYET

İçe mi, yoksa dışa mı dönük bir insansınız? Dışa dönük insanın bir gaye ve iş uğrundaki ilgileri dış dünyaya yönelmiştir. İçe dönük bir insanın ilgileri ise, içeriye çevrilmiş olup fikren tatmini, hayal dünyasında aramaktadır. Olgun ve dengeli insan ne sadece içe ne de sade dışa dönüktür. aynen vücudun sağ ve sol taraflı olması gibi kişilik de iki yüzlüdür: Aktif ve pasif, alıcı ve verici. Şimdiye kadar şahsiyetinizin hangi yönde geliştiğini, hayattaki davranışlarınız tayin etmiştir.




Ömrünüzün ilk yarısında kişiliğinizin hangi tarafını geliştirmiş olursanız olunuz, önemi yoktur. Önemli olan ömrünüzün ikinci yarısının eşiğinde, bu ikisi arasında bir denge kurmaya çalışmanızdır. Artık (O BÜYÜK AN) gelmiştir. Benliğinizin ezik tarafını kurtararak geliştirmenin zamanıdır.




Türk her yerde Türktür. (Abdulkadir Gakkoş)




Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağının göklerde dalgalanması uğruna canlarını feda eden, başta Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle Vatan şehitlerini rahmetle, Gazileri minnetle anar. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.




ÖZDEYİŞLER

Olgun insan işini, basit insan kazancını düşünür. (King Dse)

Yaşanan yıllar değil, yaşadığımız olaylar bizi olgunlaştırır. (Murat Ertan)

İyimserlik, alimleri cahillerden ayıran farktır. (Chilon)

Olgun adam, bilgisini saat gibi taşır çıkarıp herkese göstermez, lüzumu olduğu zaman kullanır. (Jackson Brown)

Hayatta hemen olgunlaşmak istiyorsanız, kusurlarınızı hemen söyleyecek arkadaşlar bulun. (Nicolas Boileau)

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz tenkid edin, basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin. (Sadi Şirazi)




NOT: İnsanın en büyük düşmanı olan kanser hücrelerini durduran, güçlü antioksidan ve ant-i inflamatuar: Zerdeçal`ın faydaları ile ilgili geniş açıklamalı yazımızı bekleyin:


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.