Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10192
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (422) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (847) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3429)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Numan ALADAĞ - (Ziyaretci) 23.09.2013 10:24:53

TABİATIN ŞİFALI ARMAĞANLARINDAN YAPRAK KEREVİZ

Ey Yüce Türk İslam alemi! Yazımızın konusu yaprak kereviz hakkında olacaktır.


Yıl Ocak- 2006 Libya-Misurata şehri: Misurata şehrinde, Osmanlı döneminde kalma Türk köylerini ziyaret etmek nasip oldu. Ziyaret ettiğim köylerde narenciye bahçeciliği ve kış sebzeciliği tarımı ağırlıklydı. 78 yaşında ve iyi derecede Türkçe konuşan, mesleği ziraat mühendisi olan, Abdulkerem soydaşımıza iki gün misafir oldum. Soydaşlarımızın fanatikçe kereviz tüketimi dikkatimi çekti; kış aylarında sabah kahvaltısı dahil üç öğün, sofrada Zeytinyağı ağırlıklı kereviz yemekleri ve en çok beğendiğim de balıklı kereviz böreği oldu. Abdulkerem soydaşımızın atalarından kendilerine miras kalan, kerevizin faydalarını benimle paylaştı. Bende siz saygıdeğer okuyucularımızla paylaşacağım.

Abdulkerem büğüğümüz, sağlıklı yaşam için bakın ne söylüyor?
Sağlıklı bir hayat için; ``yalnız daha iyi düşünüp, bilinçli beslenme, tüketim ve daha derin düşüncelere sahip olabilmek ve düşüncelerimizden netice alabilmek için okumayı ihmal etmemeliyiz. Ne zaman ki, okumadan vazgeçtiniz, kaç yaşında olursanız olun, yaşamınız sona ermiş demektir.``
``Oku , Oku, Oku.`` Kur`an-ı Kerim

Sağlık ve Milli önder öğreticilerinizin, ilk önce ALLAH korkusu ve vicdan muhasebesi ahlakını ve kültürünü taşıyıp taşımadığını araştırmalısınız. Cüzdan muhasebesini ön planda tutan önder öğreticiler, fayda yerine, madi ve manevi zarar verirler.

YAPRAK KEREVİZİN FAYDALARI:
Kerevizin iki ayrı kısmı yenir, bunların özellikleri oldukça değişir.
Yaprak kereviz, mideyi kuvvetlendirir. Böbrekleri, Karaciğeri ve Akciğeri temizler. Sinirleri kuvvetlendirir. İç ve salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli görevleri olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır.
Yaprak kerevizin birleşimindeki vitaminleri ve aromaları mideyi kuvvetlendirir, iştah açar.
Yaprak kereviz dimağ ve sinir yorgunluğunu önler. Masa başında çalışanlara, sinir zafiyeti olanlara çok faydalıdır.

Kereviz, aromaları kanınızı temizler, cildinizdeki sivilcelerin geçmesine yüzünüzün daima canlı ve genç görünümünü sağlar.
Karaciğere de çok faydalıdır, şişkinliğini giderir, yorgunluk maddelerinden temizler ve safra ifrazatını normale sokar. Sarılığı giderir.

Yaprak kereviz böbrekleri de çalıştırır, vücutta birikmiş fazla suyu dışarı atar. Böbreklerdeki kum ve taşı döker. Böbrek ağrısını hafifletir. Böbreklerinde ürat taşı ve kumu olanlara, romatizmalılara, damla hastalığı olanlara çok şifalı bir sebzedir.
Birleşimindeki aromalar sayesinde, idrar yolları ve Akciğerler vasıtasıyla dışarı atılır. Bu aromalar geçtikleri yerleri dezenfekte ederek, böbrek, Akciğer ve Karaciğer hastalıklarından kurtulmalarını kolaylaştırır.
Salgı bezlerine de önemli etkisi olup, onların çalışmasını arttırır. Bunun dışında, vücutta çeşitli ayarlamalarda görev yapan (Şeker, Guatr, Tansiyon vs.) böbrek üstü bezlerini çalıştırır.
Kadın ve erkekte iktidarsızlığı giderir. Hanımların hamile olmasını sağlar; erkeklerde vakitsiz iktidarsız olmayı önler.
Yaprak kerevizin içerdiği kimyasal özellikler sayesinde hastalarda susuzluğu giderir ve vücuda serinlik verir.



NOT: Yaprak kerevizi, kışın portakal suyu ile blenderde çırpıp, kahvaltı yapılırsa daha etkili olur. Yaprak kerevizi limon sıkarak çiğ tüketilmesine özen gösterin.

Bundan sonraki yazımız, kök kereviz hakkında olacaktır. Takip ediniz.



DİKKAT! Hamile olan kadınlar kereviz yememelidirler.



KEREVİZ TARIMI

Türkiye de kereviz tarımının modernleşmesi halinde, ilgili sağlık eğitmenleri veya halk eğitim merkezleri tarafından üretim ve tüketim eğitiminin verilmesi halinde, kimyasal ilaç kullanımı, halkın sağlık merkezlerine akın etmesinin asgariye inmesi, ekonomik nedenlerden dolayı ailevi ve diğer stres sorunları da asgariye inmiş olur ve kısmen de olsa pratik yollarla ekonomik sorunlar çözümlenmiş olacaktır.

Çözüm nedir? İlgili kurumların ve TBMM de ki, Doktorlar, ziraat, kimya, gıda mühendisleri ve diğer ilgili meslek mensubu Milletvekillerinin, partiler üstü olan bu konuyu ele alıp çözüm bulmalıdırlar. Bu tür Milli ve toplumsal sorunlara çözüm bulanlara vicdan muhasebesi yapan Milletvekili derim. Kişiye özel sorunları çözmekle Milletvekili olunamaz. Yüce Türk İslam alemi olarak, stratejik ve Milli tarımsal ekonomik sorunların çözümü için Milletvekillerine önerilerde bulunmalıyız; Milletvekillerinin yoğun olması münasebetiyle bu konuları hatılamayabilirler, Türk Milleti olarak bizlerin sn. Milletvekillerine toplumsal önerileri sunmalıyız. Toplumsal sorunlar çözüldüğü zaman, kişiye özel yasal olan her türlü sorunlar çözümlenmiş olur.

Yüce Türk İslam aleminin sağlık ve ekonomik sorunlardan kurtulmanın tek yolu; proje üreten Milletvekili, belediye başkanı ve diğer meslek grupları olmak üzere, projesi olmayanları değerlendirmeye almayıp, sorumluluk vermemeliyiz ki, başarısızlıklarına ortak olmayalım ve sonra da vah vah çekmeyelim. ``İnsanlar, layık oldukları kişilerce yönetilir`` Hz. Muhammed (S.A.V.)


Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK`ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.


Özdeyişler:

Sağlık gibi dost, hastalık gibi düşman, çocuk sevgisi gibi sevgi, açlık gibi acı yoktur. (Hint Atasözü)

Yılanın zehirinden kurtulmak mümkündür; fakat, iftiranın zehirinden kurtulmaya imkan yoktur. (Hint Atasözü)

Demiri çürüten kendi pasıdır, insanı Cehennemlik eden de kendi günahları. (Hint Atasözü)

Kötü asla iyi olmaz, karayı yıkasan da ak olmaz. (Afganistan Atasözü)

Kader, hastalıkların çoğalmasında çağırılan hekimlerdir. (Mahatma GANDHİ)

Bilim, yanlızca doğanın matematiksel davranışını ortaya koyan yasalardan oluşur. (İsaac Newton)

Kimse çalışmak istemeyenler kadar tembel olamaz. (Numan Aladağ)

Vicdan muhasebesi yapan bir insanı, Milli projelerinden alıkoyacak hiç bir engel olamaz. (Numan Aladağ)

Her türlü haram faaliyetlere teşebbüs etmenin ve ahlaksızlıkların anası tembellik ve üretmemektir. (Numan Aladağ)

Hiç bir insanın kalbindeki vicdan kadar korkunç bir tanık ya da onu bu kadar dehşetle itham eden bir yargıç yoktur. (Polybios)



Kaynakça:

Numan Aladağ`ın, yurtdışı gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları:



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.