Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10192
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (422) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (847) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3429)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Prof.Dr. Salih Simsek - (Ziyaretci) 29.08.2012 17:10:23

YORULARAK DİNLENMEK

YORULARAK DİNLENMEK
Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Yıllar yılı, belki yarım asırdır, yollardayım. Yollar benim can dostlarım&8230; Beni hiç ama hiç &8216;yanlış` yerlere götürmezler, yeter ki onlara samimi yaklaşın ve doğru kullanmasını bilin. Yollar benim yorgunluğumu attığım güzel mekânlardır. Ben &8216;yorularak` dinleniyorum&8230; Gönlüm hep yollarda&8230; Felsefem de çok basit: &8216; her nerede değilsem sanki orada daha iyi olacakmışım gibi geliyor`.

İslâhiyeliyim&8230; 1969 yılı Gaziantep Lisesi mezunuyum. Halen Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyorum. 35 yıldır Sakarya`dayım. Her fırsatta sılayı rahim yaparım. Gazikent, Gaziantep`e her gidişimde ayrı bir haz alır ve hep mutlu dönerim. Uçak imkânı olmasına rağmen tercihim hep karayoludur. Tüm gün boyu yolculuk ve yol, bana hiç zor gelmez. Özlemle saatlerce gider, dönerken tekrar dönüş ve ziyaret planları yaparım.

Birkaç gün önce, Cuma günü, Sakarya Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin Kubat, bir proje kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere Gaziantep`e uçakla gidip bir gün kalarak döneceklerini söylediler. Ben de:
&8212; Ben sizi aracımla götüreyim. Size şoförlük ve rehberlik yapayım. Bayram sonu İslâhiyeli hemşehrim Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun`u ziyaret etmek ve &8216;hayırlı olsun` demek için gidecektim, ama sizinle giderek daha erken tebrik edeyim. Sonra da diğer hemşehrim Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir`i ziyaret eder, birkaç sene önce inşaat halinde iken gördüğüm ve şimdi gittikçe güçlendiğini takip ettiğim genç üniversitesini gezeriz, dedim.

Arkadaşlarım teklifimi kabul ettiler. 5 Ağustos 2012 günü saat14:00`de yola çıktık. Bende bir yol hastalığı (!) vardır. &8216;Uzun yol`a çıktığım andan itibaren sinirlerim gevşer. Kaslarım kendilerini bırakırlar ve sıkça verilen mollalarla 1000 km yolu hiç zorsunmadan araç kullanırım. Bu sefer biraz daha şanslıyım. Çünkü Cemalettin Hoca ile birlikte direksiyon sallayacağız. Harun Hoca uzun yolda araç kullanmaz, araç kullananları izler (!), aldığı gazeteleri okur, zaman zaman sürücüye müdahale eder.

Planladığımız üzere gece 06 Ağustos günü saat 02.00`de Gaziantep`e ulaştık. Otobandan sapar sapmaz, hiç beklemediğim bir manzara ile karşılaştık. Başpınar`a giden yolun baş kısmı çok kötü... Cadde ışıkları yanmıyor. Otobandan çıkılmışa da hiç benzemiyor. Buraya gelen yabancılar için ilk intiba, yani yeni neslin deyimi ile ilk &8216;izlenim` çok &8216;kötü`&8230; Cemalettin Hoca bana takıldı:
&8212; Salih Hoca, öve öve bitiremediğin, Sanayi Devi, ``Güney Doğu`nun Paris`i´´ Gaziantep, kendisini ziyarete gelenleri böyle mi karşılıyor?

Bir takım izahatlarla gerekçeler bulmaya çalışıyorum ama ikna edemiyorum. Nüfusu Sakarya`nın neredeyse 5 katına ulaşmış bir Büyükşehir`e, bir sanayi kentine, hele hele Orta Doğu`nun Giriş Kapısı`na bu görüntü gerçekten yakışmıyor&8230; Yabancıların şehirlerle ilgili ilk kanaatleri, kentlerin giriş yollarıdır&8230;

Sonra arkadaşlar, devasa büyüklükteki Dedeman Oteli`nin önündeki kavşağı anlamakta da güçlük çekiyorlar:
&8212; Bu nasıl bir mühendislik eseri bir kavşaktır? Gelen giden ve dönen tüm araçlar muhakkak bu otelin önünden geçerek otele selâm vermek zorundalar mı? Diye soruyorlar, cevap veremiyorum.

Şehir merkezine giriyoruz. Sevgili meslektaşımız, dostumuz, arkadaşımız ve kardeşimiz, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkay Dereli bizi telefonla yönlendiriyor ve Kalyon Kavşağı`nda buluşuyoruz. Bize sahur yemeği ikram etmek üzere, adı ``Acıoğlu Lokantası´´ olmasına rağmen, mekânının, çalışanlarının ve yemeklerinin tarif edilemez güzellikte olduğu bir lokantaya götürüyor. O saatte, hiç unutamayacağım, dışarıda olan her Gazianteplilerin özlemini çektiği ciğer kebabı olmak üzere, Gazikent`imizin, ziyaret eden hiç kimsenin unutamayacağı lezzetini ikram ediyor. Hele servis yapan lokanta personeli yok mu? 40 yıllık arkadaşmışız gibi kentimizin ve bölgemizin geleneksel misafirperverliğini gösteriyorlar. Onların davranış biçimleri &8216;ilk intiba`yı unutturuyor.

Yemeği müteakip bizi, Üniversite`nin pırıl pırıl bir tesisi olan Turizm Uygulama Oteli`nde ayırdıkları odalarımıza bırakıyorlar ve öğleye doğru gelip alıyorlar. Arkadaşlarımızı Üniversite`yi dolaştırıyoruz. Yemyeşil bir alan içindeki Üniversite birimlerini dolaşırken şimdiye kadar görmediğim bir araca rastladık. Çeşitli ülkelerin turistik bölgelerinde gördüğüm, turistlere sightseeing (civarı hızlı bir şekilde üzeri açık bir araçla gezdirme) yaptıran bir araç gibi, bu aracı çok sevdim. Resmini çekiyorum. Sonra da işin mahiyetini öğreniyorum: Rektörlük bahsettiğim elektrikli aracı ithal etmiş. Elektrik enerjisi ile çalışıyor. Birimler ve binalar arasında öğrencilerin veya misafirlerin rahatça ulaşımlarını sağlamak üzere ring seferlerine başlamış. Öğrenci, personel ve ziyaretçileri ücretsiz taşıyorlar. Bu araca binenler kendilerini bir lunaparkta eğlenir gibi hissedebilirler&8230; Keşke ülkemizde kampus alanı geniş olan tüm üniversiteleri, bunlardan birer veya ikişer tane edinseler&8230;

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun`u Rektörlükte ziyaret edip, tebrik ile başarılar diliyoruz. Sıcak bir sohbetin arkasından ortak projeler yürütme, kongre, konferans ve sempozyumlar düzenleme ve çeşitli konularda işbirliği imkânları hakkında görüş veriş alış verişine bulunuyoruz.

Ziyaretimizin sonunda şu hususlarda mutabakat da sağlıyoruz: Gaziantep Üniversitesi tarafından başlatılan Üniversite-Sanayi İşbirliği konulu projeye Sakarya Üniversitesi adına katkıda bulunulabileceği, bu konunun Üniversitelerimiz ile Sanayi ve İş Dünyası arasında geliştirilmesi gereken çok önemli bir çalışma alanı ve ihtiyaç duyulan bir model olduğu, Gaziantep ile Sakarya`nın bu model için işbirliği yapabilecek uygunlukta iller olduğu özellikle vurgulandı. Benzer bir projenin Sakarya`da da başlatılarak işbirliğinin daha da geliştirilmesi imkânlarının artırılabileceği üzerinde duruldu.

Gaziantep Üniversitesi`nin tesislerinin gezilmesinden sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi`ne gidildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Havalimanı`na giden yol üzerinde&8230; Nefis bir yol yapılmış. Hasan Kalyoncu Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz`ın mihmandarlığında, üniversite binalarını ve inşaatı hızla devam eden tesisler gezilip Rektörlük binasına geçiliyor.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, bizleri sıcak bir şekilde karşıladı. Bir süre değişik konulardan bahsedildi. Rektör Özdemir, Sakarya Üniversitesi`ni çok iyi tanıdığını ve her vesile ile ondan övgü ille bahsettiğini söyledi. Görüşmelerde lisans yüksek lisans eğitimlerinde yapılacak protokollerle gerek örgün gerekse uzaktan eğitim konusunda Sakarya Üniversitesi`nin deneyim ve birikimlerinden yararlanmayı ve bu konuda yakın gelecekte işbirliği yapmayı arzu ettiklerini SAÜ heyeti olarak bizlere ilettiler.

Gerek Gaziantep Üniversitesi ve gerekse Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile yapılan görüşmelerin, birbirini daha yakından tanımanın gerek Üniversitelerimiz gerekse ülkemiz açısından eğitim-öğretim, Araştırma-Geliştirme ve bilginin yaygınlaştırılmasında ihtiyaç duyulan sinerjinin oluşturulmasına vesile olacağı ortaya çıktı. Bu vesile ile belirtmek gerekir ki Sakarya ve Gaziantep arasındaki fiziki mesafe her ne kadar uzak gözükse de gönüllerin çok yakın olduğu ziyaret sırasında açık bir şekilde hissedilmiştir. Bu iki şehrin üniversiteleri, sanayi ve iş dünyası arasında daha çok seyahatlerin yapılacağı, projeleri ve konferansların gerçekleştirileceği kanaati hâsıl olmuştur.

İftarımız Gaziantep Üniversitesi`nin kampus alanı içindeki Seyirtepe tesisinde Rektör Yavuz Hoca`mızın ikramı olan yemek ile yapılıyor&8230; Ben Gaziantepli olmama rağmen, Gaziantep`i böyle yukarıdan temaşa edilecek bir yer olduğunu bilmiyordum. Mükemmel bir tesis&8230; Yemekte Güney Doğu`muzun milli içeceği Meyan Şerbeti ikramı da benim için ayrı bir sürpriz oldu. Çok özlemişim&8230; Akşam vaktinde, yemyeşil bir ormanlık alan içinden ışıl ışıl bir şehri seyretmek de doyumsuz oluyor. Üniversite dışından insanımızın da kullanabileceği bu tesis, yolu Gaziantep`e düşenlerin uğrayıp, muhakkak bir yemek yemeleri gereken bir mekân&8230;

Sonuç olarak;
Memleketime yaptığımız kısa seyahatten çok mutlu olduk, yeni dostlar edindik ve çok da fayda elde ettik. Yakında inşallah yeniden ziyaret edeceğiz.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.