Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10192
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (422) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (847) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3429)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Nurullah AYDIN - (Ziyaretci) 9.05.2012 10:18:01

ZİHİNLERİ ESİR ALINANLAR: GÜDÜLENLER

Hon.Prof.Dr.Nurullah AYDIN

9 Mayıs 2012-ANKARA



ZİHİNLERİ ESİR ALINANLAR: GÜDÜLENLER



Türkiye`de ve dünya tarihine bakıldığında; kendilerini ayrıcalıklı gören bazı insanlar ya soy, ya servet ya mal, ya güçle kendilerini farklı görmüşlerdir.



Günümüzde farklılık var mı? Yok. Peki ne var? Kavramlar değiştirildi ama uyulama aynı. Bir yanda seçkinler yani halkın çoğunluğunun emeğini sömürerek en iyi giyinen, en iyi yiyecekleri yiyen, en iyi yerlerde oturanlar. Diğerleri ise ırgatlar. Bu ikilemede çoğu kez, din kullanılır. Bir yandan bütün insanlar eşittir derler, diğer yandan kendilerini kandıran, yanıltan, sömüren büyüklerine, Tanrının seçkin kulları derler, onlara biat etmek gerekir derler, onlar özel insanlar derler. Dogmalar ve biat algısı; insanların sorgulama algısını kilitler.



Din`lerin dışındaki ideolojik akımlarda farklılık var mıdır, yoktur. Onlar ise bu çelişkileri sorgulayanları etkisizleştiren önemler alırlar. Düşüncede, anlayışta, uygulamada dincilerden farkları yoktur ama düzenin işletilmesinde, söylemlerinde farklı görünürler. Demokrasi denen oyunda seçkinlerde, ayrıcalıklarda ve paryalarda değişme yoktur.



Her iki akımda ilk ve ortaçağ mistik düşünce odaklıdır.

Temelde insan beynini ele geçirmek yatar. İnsan beynini ele geçiren ve yaşam tarzını kurgulayan bu savaş, eğlenceden eğitim ve kültüre kadar bir çok alanda sessiz ve derinden devam ediyor. Bu zihinsel savaş aslında kültürel salgın olarak yayılıyor.



İnsan beynine en yoğun bilgi girişinin olduğu ortamlar; eğitim kurumları, yazılı ve görüntülü medya, internet ve eğlence mekanları bu salgının yayılma yerleri. Çünkü bu virüs bilgilendirme, eğitim, öğretim, eğlendirme gibi yararlı faaliyetler sırasında zihinlere kolayca nüfuz ediyor.



Değişim virüsünün uyuşturduğu beyinlere kolayca yerleşen ve hastalıklı yaşam tarzını sinsice yükleyen bu salgın değişim kültürü, çağdaş ve modern yaşam gibi isimler arkasına saklanarak, yöresel ve geleneksel ne varsa silip süpürüyor.



İlk aşama, dış dünyayı tanıma ve bilgilendirme maskesiyle yapılan zihinsel aldatma ile başlar. Yararsız bilgilerle, pembe hayallerle sanal bir dünya kurulurken aslında yapılan iş, zihinsel aldatmadır. Bu pembe dünyanın zihinleri uyuşturan morfini ise siyasettir..



İkinci aşama; bilgi bombardımanı arasına sokuşturulan kirli bilgilerle inşa edilen zihinsel kirletme dönemidir. Bilgi çağının en ciddi sorunu, bu bilgi kirlenmesinin yıllar süren tortusu olan zihinsel kirlenmedir. Bu dönemde yalan yanlış bilgiyle doldurulan kirlenmiş beyinler, kendilerine yaklaşan felaketi kurtuluş gibi görürken, bilinçaltına yazılan seçenekler listesinden seçimler yapmayı özgürlük zannedebilir.



Üçüncü aşamada, yabancı kültürel değerler ve düşünce şekli bütün zihni kaplarken zihinsel işgal tamamlanıyor demektir. Beyinler sığlaşırken yaşam tarzı istenilen şekle dönüşmüş olur.



Son aşamada ise, zihinsel köleliğe yol açan zihinsel soykırım dönemidir. Bize ait ne varsa, acımasız şekilde imha edilir. Milli ve manevi değerler, vatan, bayrak, din, ahlak ve size ait her şey gereksiz, modası geçmiş ve çağ dışı kabul edildiği için imha edilmelidir.



Bu son dönem bildiğimiz soykırımdan daha acımasız ve tehlikelidir. Çünkü maddi soykırıma uğrayan toplumlar bedenen yok olduğu için, artık onları kullanma şansı yoktur.



Zihinsel sürüleşen toplumlar ise asgari bir ücretle köle olarak kullanılabilir. Esareti kurtuluş olarak algılayan bu gönüllü kuzular, beyinlerine işlenen biat ve itaat programları sonucu sefalet ücretiyle çalışan verimli sürüler olurlar. Kanlı savaşlar sonucu esir alınan toplumlar ise sürekli isyan ettiği için verimli değildir. Aradaki fark budur.



Zihinsel sürüleşen toplumlar, yaşam tarzını dışarıdan yüklenen değerlere göre tanzim ettiği için kendi değerlerine yabancılaşır, küçümser hatta onları düşman gibi görmeye başlar. Kutsal değerleri çiğnenir veya satılırken sevinir ve üzülenleri yadırgar, nolmuş yani, der.



Çünkü ruhunu yeni kutsallar sarmıştır. İnsani değerlerin yok edildiği bu yeni yaşam tarzına insanlar yoğun reklam, propaganda ile çabucak alıştırılmaktadır.



Yaşadığı toplumu aşağılayan anlayışın temeli işte bu zihinsel sürüleşmedir. Zihinsel işgalin gizlenerek sonu gelmez eleştirinin reyting malzemesi yapılması, toplumsal barışı kilitler.



Batı; refahını, dünyayı işgal ederek sömürerek sağlarken, üçüncü dünya ülkelerinde demokrasi insan hakları özürlük sakızı ile yönetim mekanizmasını kendi yetiştirdiği insanımsı ajan işbirlikçi robotlarla şekillendirirken, kaos çıkarmaya devam ediyor.



Türkiye ve İslam dünyasındaki çatışmalara, kin nefret ve öfke seline bakın, bir de batı ülkelerindeki toplumsal yaşam düzenine bakın. İnsanlar birbirini eleştirme hastalık virüsünün pençesinde kıvranıyor. Ne diyelim?



İnsanlar doğuştan eşittir yaşamda da eşit olmalıdır. İnsan odaklı; hukuk devleti, sosyal devlet, adalet herkes için aynı, anlayışı işletilmelidir.



Günün Sözü: Sorgulamayan insanın, güdüleri ile hareket eden hayvandan farkı yoktur.



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.