Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2278) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (522) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (844) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (4)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (198)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (275)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1671)


Dış Politika - Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? konusu hakkında görüşler
Mehmet KOÇAK - (Ziyaretci) 21.11.2020 22:41:39

Avrupa’daki Ülkücü kuruluşlar neden yasaklanmak isteniyor?

Avrupa’daki Ülkücü kuruluşlar neden yasaklanmak isteniyor?


Fransa ve Almanya’dan sonra Hollanda’da da Ülkücü kuruluşların yasaklanması gündemde.

Hatta bu yasak Avrupa Birliği (AB) çapında gerçekleşmesi yönünde bazı özel girişimler dikkat çekmektedir.

İlk olarak Fransa İçişleri Bakanı Gérarld Darmanin, Bakanlar Kurulu kararı ile “aşırı milliyetçi” ve “paramiliter” bir hareket olduğu gerekçesiyle Türkiye kökenli “Bozkurtların” Fransa’daki faaliyetlerinin yasaklandığını duyurdu.

Bu girişim hem insan hakları özgürlükleri hem de hukuk bağlamında bir skandal olduğu kadar bir suçtur da.

Çünkü Fransa’da resmi anlamda “Bozkurtlar” adlı ne bir dernek ne de oluşum bulunuyor.



Fransız İçişleri Bakanına göre, Bozkurtların kurumsal olmasa da MHP ile bağlantıları varmış.

Bu yaklaşımda asla hukuk ile bağdaşmayan bir niyet okuması olduğu açıktır. Devletler; niyetler ve varsayımlar üzerinden değil, anayasa kapsamında hukuk işletilerek yönetilir.

Kaldı ki; Fransa’da siyasi partilerle işbirliği içinde çalışan vakıf ve dernekler mevcuttur ve bu tercih bir yasal haktir. Ülkücülerin MHP’ye yakınlığı bu bağlamda asla suç değildir.

Son yıllarda, Türkiye ve İslam karşıtı devlet politikalarıyla Avrupa’da başı çeken Fransa’yı örnek alan Almanya ve Hollanda’da benzer varsayımlar ve aslı olamayan suçlamalarla Ülkücü kuruluşları yasaklama girişimlerine hız verildiğine şahit oluyoruz.

Nedenlerini irdelemeden önce Avrupa’da faaliyet gösteren ülkücü kuruluşların tarihçesi, kuruluş amaçları ve faaliyetlerine bir bakalım.



AVRUPA’DAKİ ÜLKÜCÜ

KURULUŞLAR VE FAALİYETLERİ

Kısa adı Türk Federasyon olan Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu, 18 Haziran 1978 tarihinde Frankfurt’ta (Almanya) kurulmuştur. Bir üst kuruluş olarak “Türk Federasyon” federal Almanya’da kurulduktan sonra diğer Avrupa ülkelerine de yeni dernekler ve federasyonlar kurmuştur. Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre, İngiltere, İsveç, Norveç ve Danimarka’dır. Avrupa dışında ise; Kanada, ABD ve Avusturalya’da bulunan çok sayıda Türk kuruluşlarını da bünyesinde toplamıştır.

Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra ortaya çıkan Türk Devlet ve topluluklarında ve Kıbrıs’ta temsilcilikleri bulunmaktadır.

Bu haliyle Ülkücü teşkilatlar dünya genelinde güçlü bir kuruluşlardır.



Federasyon ve ona bağlı kuruluşlar, bulundukları ülkelerde Türklerin her türlü sosyal-kültürel, dini ve ekonomi ile ilgili faaliyetlerini desteklemektedir. Faaliyet gösterdikleri ülkelerin idareleri ve vatandaşları ile Türkler arasında bir köprü görevi görür. Türklerin, içinde yaşadıkları topluluklar ile yakınlaşmalarını uyum içinde işbirliği yapmalarına yani toplumsal barış, güven ve huzuruna katkı sağlayan faaliyetlerde bulunuyor.

Türklerin yaşadıkları ülkelerin kanunları çerçevesinde, asimile olmadan, öz kimlikleri ve inanç değerleriyle hayatlarını sürdürmeleri yönünde her türlü demokratik haklarını kullanmalarına sahip olmaları konusunda gerekli teşvik ve çalışmaların yapılması, faaliyetleri arasındadır.

Diğer kardeş Türk kuruluşları ile Türkiye’nin dışarıda tanıtılması, gençlerin terör, uyuşturucu alışkanlığı gibi suçlardan korunması için ortak faaliyetlere de iştirak eder ve destekler.

PEKİ, NEDEN YASAKLAMAK İSTİYORLAR

Çayın içinde eriyen şeker misali, Avrupa Çayında eritilip yok edilmek istenen Avrupa Türk-İslam Toplumlarına yönelik asimilasyon politikalarına engel gördükleri için daha önce baskılara maruz kalıp kapatılma tehditleriyle sindirilmek istenen Türk – İslam kuruluşlarının bir benzeri bugün ülkücü teşkilatlara yapılmaktadır.

18 Haziran 1978 tarihinden bugüne aralıksız faaliyet gösteren Ülkücü kuruluşlar hakkında şimdiye kadar hiçbir inceleme geçirmemiş ve faaliyetlerinden dolayı hakkında hiçbir dava açılmamış bu kuruluşların şimdi hedef alınmasının asıl sebebi hukuki değil siyasi ve önyargılı bakış acısıdır.

Avrupa ülkelerine şamil hizmetleriyle tanınan ülkücü teşkilatlara yönelik yasaklama girişimlerinin hedefi, Avrupa Türk Toplumu’nu asimile etmek politikasının bir parçasıdır.

Çünkü diğer Türk-İslam kuruluşları gibi ülkücü kuruluşların hedefleri, amaçları ve faaliyetleri Avrupa Türk Toplumu’nu asimile olmaktan korumaktır.

Onun için tehdit ve baskı altındadırlar ve onun için yasaklanmak istenmektedirler.



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.