Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10194
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (423) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (848) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (198)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (278)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1674)


Dış Politika - Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? konusu hakkında görüşler
Yalçın KOÇAK - (Ziyaretci) 16.03.2017 23:01:08

ENDÜSTRİ 4.0



ENDÜSTRİ 4.0
Batı yine yeni bir kavram geliştirdi;
1. Endüstri devrimini; Balina katliamlarından elde edilen Balina yağıyla çalışan endüstri makineleriyle yapan Batı, Buharı da makinelerde kullanarak ve tabi Afrikalı köleleri de ucuz maaşsız işçi olarak çalıştırarak Sanayileşmiş, Zenginleşmiş, Üretimini artırarak mal bedellerini ucuzlatmış, Refah seviyesini kalkındırmıştır.
Avare Kasnak modeli Sanayi dediğimiz bu yapı nasıl bir sosyal döngüye sebep oldu, şehirler gelişti, işçi sınıfı büyüdü, sendikalar oluştu, kapital ve sermaye bankacılık gelişti, şehir hayatı mühendislik ve inşaat sektörlerini tetikledi v.s.
2. Endüstri devrimi; Elektriğin icadı ve taşınması ile üretimin tüketim pazarları yanına kadar sokulması, ham madde sevkiyatları ve Lojistik depolama kolaylıkları ile daha da ucuzlayarak, adet olarak da artan üretim sanayileşmiş toplum zenginliğini daha da artırarak sömürgecilere açık ara mesafe kazandırmıştır.
3. Endüstri devrimi; Elektronik devrelerin makine üzerine akuple edilmesi ve daha süratli ve az iş gücü ile yapılabilecek montaj hatları ve bu hatların otomatik kontrollerinin sağlanacağı otomasyon kontrol sistemleri dönemidir. Elektrik ve Elektronik, Mekanik ile birlikte uyum modelinde çalışan bir orkestraya dönüştürülmüş ve Mekatronik çağına gelinmiştir.
Buraya kadar Sanayi ve Makinelerin ve de kullanılan Enerjinin (Sömürgelerden gelen Esir bedava İnsan gücünün, Balina katliamıyla kazanılan yağın, Dünyayı kana bulayan Petrol ve Gaz ile temin edilen Enerji`nin ve de Akademi`nin makinelerin üzerine koyduğu aklın, yönetimin ürettiğini anlattık.)
Biz Türkler olarak ne sömürdük, ne denizde ne de karada katliam yaptık, aksine 5 yüz yıl bekçiliğini yaptığımız Gaz ve Petrol alanlarımızı da dâhili ve harici bedhah (Kötü niyetli)`ların oyunlarıyla kaybettik, ya da savaşları kazandık, yenik sayıldık.
Enerji bölgelerimiz zoraki alımla istimlâk edildi. Peyke devletler kuruldu, şarlatan hanedanlar türetildi, halkları esir edildi, kafaları dumura uğratıldı ama sonuçta bizde bu üç sanayi devrimini ıskalamış olduk.
Şimdi Alman sanayicileri ve Akademisyenleri yeni bir çağı başlatıyorlar ENDÜSTRİ 4.0 Evet
4. Sanayi devrimi; demektir bu.
Kısaca ve bildiğimiz kadarıyla yazalım, aslında Üniversitelerimiz bu konuda geç kalmadan çalışmaya başlamalı, Mühendislik Fakültelerimiz daha hızlı ve daha ucuz nasıl üretileceğini, Madencilerimiz geleceğin ham maddelerini hesap edip projelendirirken; sosyal bilimcilerimizde işsiz kalacak işçilerin hangi dallarda eğitim alarak vasıflandırılacaklarını sendikalar ile birlikte geliştirmelidir. Birbiriyle konuşan, düşünen, yapay zekâlı KOMOT denilen bu Robotlar ile sanayide istihdam azaltılarak, ürün kalitesinin yükseltilmesini hesap eden bu vahşi Kapitalizmin son numarasında biz Avrupa`dan sadece birkaç yıl geriyiz. Onları yakalamamız işten bile değil niyet edersek birkaç yıl içerisinde onları geçebiliriz de
Bütün gücümüzle, aklımızla geleceğimizi inşa etmede işbirliği, akıl birliği, fikir birliği yapalım.
Bu çağı da ıskalamamız demek, gelecek çağın sömürülen ülkelerinden olacağımız demektir.
Akıl sahipleri ders çıkarmalıdır, İbret almalıdır.
Büyük Asya`da güney komşumuz Çin`den yeteri kadar istifade ettiğini zanneden Batı şimdi Sanayici ve İşadamlarını Nevada`nın çölünde inşa edilecek yüksek teknoloji bölgesine çağırmıyor, emrediyor dönün gelin diyor.
Almanya Endüstri 4.0 projesiyle sıfıra yakın maliyetli işçilikle üretim peşinde, görünen o ki başarmışlarda, evet eski komşumuz bizim için set inşa eden Çinlilerle ilişkimizi daha da sıklaştırmalı ve seviyelendirmeliyiz. Karakterleri bize çok uzak olmayan eski komşularımızı. Bilge Vezirimiz Tonyukuk`tan beri tekrar okumalıyız.
Çin`den kaçış başladıysa
Çin`i Batıya biz taşımalıyız?
El Harezmi ceddimizin kemiklerini sızlatıyoruz&8230;


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.