Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10194
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (423) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (848) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (198)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (278)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1674)


Dış Politika - Dış politika ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Yalçın KOÇAK - (Ziyaretci) 1.02.2016 19:05:02

BREXİT: İngiliz dışarı!


BREXİT: İngiliz dışarı!

İngiliz kuralını kendi koymadığı hiç bir oyunda yoktur, ütülmeye gelemez. Cameron sen Mart kedisi misin?

31.1.2016

Yalçın Koçak







AB´nin geleceğinin sıkıntılı olduğu konusunda bir kaç yazı yazdık ve bunun uzun ömürlü bir birliktelik olamayacağını Papaz Erasmus´un Türk ve İslam husumeti düşüncesi üzerine kurulu bir Avrupa Emperyalizmi´nin hayalden öteye bir şey olmadığını anlatmaya çalıştık.




Fransa Kralı Henry ile İngiliz Churcill´in, müşterek hasımları Almanları enterne etmek, Osmanlı ile ittifaklarını engellemek, hatta Japonlara kadar uzanan bir paktı, bir mihveri ortadan kaldırma amaçlı birliktelikleri; önce Almanya´ya muhtaç oldu şimdi de Türkiye´ye.



``İki Avrupa Birliği var´´ dedik, ``Birisi Kıta Avrupa Birliği, diğeri Ada Avrupa Birliği.´´



Gizli çekişmeler iki hasım olan Fransa ve Almanya´nın FransAlmanya birlikteliği ki zorlama bir birliktelikle buraya kadar gelindi. İngiltere zaten parasını Euro yapmayarak &8216;Kıta Avrupası´ndakilere ``maraba´´ muamelesi yapmaya devam ediyor ve birliktekiler de ``ABD kapatması İngiltere´´ye ``artık yeter´´ diyorlar.



Almanya; ABD ve İngiliz vesayetinden kurtulunca yelkenlerini Orient´e ve eski müttefiki Türkiye´ye doğru şişiriyor. Akıllarında hala Labensraum var, aferin, unutmamışlar demek ki.



Şimdi İngiltere´nin bir blöfü var masada, ´´Ayrılırım ha´´ diyor, peki biz bu blöfü biz nasıl görmeliyiz?



Dünyaya ve bizlere; sınırları olmayan birlik olmuş devletleri öneren İngiliz emperyalizminin Başbakanı Cameron´un ağzından neler duyuyoruz: "Ulusal Devletimizle Gurur Duyuyoruz. "



İngiliz kibiri ve Kıta Avrupası´na üstten bakışı sesinin tonundan belli oluyor.



"Avrupa´nın rekabet gücümüze engel olmak yerine, güçlendirmesini sağlamak istiyoruz" diyor. Bu da sömürünün kibarcası, farkında mısınız?



``Biz´´ derken içinde Avrupa yok, adam açıkça, ya biz, ya da biz diyor. Buyursun Kıta Avrupası bu sözleri nereye koyarsa koysun!



Sosyal yardım sistemlerinin İngiltere´yi bir çekim merkezi haline getirdiğini söyleyen Cameron, göç konusunda sıkıntılarını dile getiriyor.



Yüzyıllarca Dünya´yı ve petrol coğrafyasını sömüreceksin, kendi adanda refah içinde yaşamak için sosyal güvenlik duvarları inşa edeceksin ve ``Ortadoğu´´ diye ad taktığın yerdeki ahali uyanıp, çaldığın, sömürdüğün zenginliğinden iane olarak payını almaya geldiğinde kıyameti koparacaksın!



Cameron sen Mart kedisi misin?



İngiliz kuralını kendi koymadığı hiç bir oyunda yoktur, ütülmeye gelemez.



Sunday Times anket yaptırmış, İngiliz´lerin 43´ü AB´den çıkmak istiyormuş, 40´ı da kalalım derken 17 ´de kararsız gözüküyor.



Peki biz nasıl tavır almalıyız ? Çok önemi bir soru.



İngiltere´nin AB´de bırakacağı boşluğu doldurmaya ne kadar hazırız?



Brexit yani Britanya ve Exit (çıkış) sözcüklerinin birleşmesinden olan Brexit aslında başka bir birleşmeye FransAlmanya mürekkep sözcüğüne tahammülsüzlüğün karşı hamlesi gibi, topun sahibi çocuğun ``sayım suyum yok, caydım eve gidiyorum verin topumu´´ demesi gibi bir şey.



AB yanlısı olup İngiliz kuklası olmaktan sıkılan İskoç´lar bağımsızlık referandumunu bu kez başarırlar.



İrlandalı Keltler zaten sevmedikleri bu soğuk nevaleler ile ve onların entrikalarıyla daha fazla kokuşmak istemeyeceklerdir.



Ada içine kapanacaksa Birleşik Krallık, sadece bir Ada Krallığına dönüşecektir. Oxfort´da, Exeter´de, Orient enstitülerinde okuttuğun, kokuttuğun Comonwelt mütegalibelerin de güneşinin batmasını engelleyemeyecektir!



Kader 1947´de iki memorandum ile bizi ve Yunanistan´ı ciro ettiğiniz Amerikalı´lara galiba 60 sene sonra 2017´de kendinizi teslim edeceksiniz.



AB-İngiltere+Türkiye = Daha genç ve üretken ve de üreyen bir Avrupa demektir, dinamizm demektir, hümaniteryan demektir, etnik, dini ve mezhepsel saplantılarından ve safralarından kurtulmuş Yeni Avrupa demektir. Bu Trio işte Avrupayı uçuracak trimvuaradır.



Belki siz geleceğinizi biz de geçmişimizi kurtarmış oluruz.



Brexit´e İngiliz halkının değil, bizim nasıl baktığımız önemli!


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.