Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10192
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (422) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (847) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (198)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (278)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1674)


Dış Politika - Dış politika ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Mehmet KOÇAK - (Ziyaretci) 22.10.2022 11:33:35

Dünya bir felakete mi sürükleniyor!?

Dünya bir felakete mi sürükleniyor!?
22 Ekim 2022



Mehmet Koçak İletişim: kocak61mehmet@gmail.com




Rusya’nın Ukrayna topraklarını ilhak etme süreci, 2014’te Kiev’deki meydan olaylarıyla başladı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus yanlısı yönetimin devrilmesinden sonra Rusya, Kırım’a askeri müdahale gerçekleştirdi. Silahların gölgesinde yapılan sözde referandumun ardından 18 Mart 2014’te Rusya, Kırım’ı ilhak etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 21 Şubat 2022’de sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınmasına dair kararnameyi Kremlin Sarayı’nda imzaladı ve 24 Şubat 2022’de Donbas’taki Rusları korumak gerekçesiyle “özel askeri operasyon” başlattıklarını duyurmasından sonra Rusya, Ukrayna işgal savaşını başlatmış oldu.

En son olarak, Rus güçleri ile ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül döneminde referandumlar düzenlendi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın gölgesinde yapılan referandumlardan “Rusya’ya bağlanma” kararı çıktığı açıklandı ve Rusya, Kırım’dan sonra Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini de ilhak etmiş oldu.

Böylece Rusya, Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15’ini ilhak etmiş oldu. Buna 2014 yılındaki Kırım’ın yasa dışı ilhakı da eklendiğinde, bu rakam yaklaşık yüzde 20’ye çıkmış oluyor.




Gelinen noktada diplomatik kanallar tıkanmış ve ateşkes görüşmeleri sonlanmıştır. Barış ise artık çok uzaklarda ve unutulmuş durumda.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal savaşında ilhaklarla yetinmiyor ve savaş tüm şiddetiyle devam ediyor.

Ukrayna, Kırım ile Rus topraklarını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü’ne saldırı düzenlemesine Rusya’nın cevabı çok sert oldu; sivil ve asker ayrımı yapmadan Ukrayna’nın başkentini ve şehirlerini hedef aldı.


Şu bir gerçek:

Bu savaş Rusya ile Ukrayna arasında devam ediyor olsa da gerçekte bu savaş hiçbir zaman iki tarafla sınırlı olmadı.

Rusya, Ukrayna’ya karşı bir işgal savaşını sürdürürken, diğer yandan ise ABD ve AB ile NATO’dan oluşan Batı cephesi ile ilan edilmemiş bir asimetrik savaşın içindedir.

Rusya’ya karşı bir yandan ABD’nin öncülüğünde AB’nin de içinde yer aldığı yaptırımlar en kapsamlı şekilde devam ederken, diğer yanda ise Ukrayna’ya silah desteği sürmektedir.

Rusya ise Batı ve Avrupa ülkelerine karşı petrol silahını kullanmakta ve nükleer tehditlerini tekrarlamaktadır.

Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle dünya bir yandan küresel enflasyona karşı mücadele ederken, diğer yandan ise karamsarlığa bürünmüş durumdadır.


Hiç bir ülke yakın gelecekte nelerle karşılaşacağını kestiremediği gibi ‘Nükleer Savaş’ söylemi dünyayı tedirgin ediyor



Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla birlikte nükleer silahların kullanılabileceği konusu gündeme geldi.

Zira Putin, Mart 2022’de “caydırıcılık güçlerini” hazır hale getirilmesi emrini verdi. O günden bu güne dünya başkentleri “3. Dünya Savaşı” ihtimallerini tartışmaya devam ediyor.

Putin’in bu tehditlerini sürekli tekrarlıyor olması, korkulara sebep oluyor.

….Ve hazır hale getirilen “caydırıcılık güçleri” hiç kuşkusuz nükleer silahlardır.

Rusya ordusunda bugün 6 bin 250 nükleer başlık olduğu tahmin ediliyor.

Putin’in bu emri ne anlama geliyor? Putin, nükleer başlıklı füzeleri harekete geçirecek emri verir mi? Sorusuna gelince!

Kim ne derse desin, saldırı ve savaşlar ile tehditler nükleer gücün de kullanılacağı bir üçüncü dünya savaşı tehlikesini barındırmaktadır.

Ukrayna’ya yönelik yaptırımlar Rusya ekonomisini yavaşlatır, daha fazla silah sevkıyatı devam eder ve Rusya, Ukrayna’da çok ciddi kayıplar verir ise Putin, savaşı kaybetmiş ve sonu geldiği korkusuna kapılır ise işte o zaman tabiri caizse çılgına döner ve düğmeye basma emrini verebilir.

Bu kadar çok sayıda aktörün elinde nükleer silah olduğunda, bunlardan bir tanesi bunu ateşlediğinde karşı taraftan kesinlikle bir cevap gelecektir. İşte o zaman korkulan olur ve dünya cehenneme döner… Bu hepimiz için topluca yok oluş demektir.

Allah, dünya ve insanlığı bu felaketten korusun…


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.