Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10194
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2285) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (423) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (848) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (198)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (278)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1674)


Dış Politika - Dış politika ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Mustafa Mete İSLAMOĞLU - (Ziyaretci) 29.03.2014 11:02:40

MISIR YENİDEN KARIŞTI

MISIR YENİDEN KARIŞTI

MUSTAFA METE İSLAMOĞLU
YAZIYOR

AL AZHAR SOKAKTA
BU GECE 02-DE
TALEBELER ÖLDÜRÜLDÜ
Gösterilerde 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı Nasr City`de gözaltındaki erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunulduğu ileri sürüldü. TALEBELER KURŞUNA DİZİLDİ.
SİYONİSTLER KATLİAM YEMİNİ İÇTİLER
Mısır`da Şubat 2011`de Hüsnü Mübarek devrildi. Mübarek sonrası ülkeyi yaklaşık bir buçuk yıl boyunca Askeri Konsey yönetti. O süreçte halk bir çok kez Tahrir Meydanını doldurdu, askere karşı ayaklanmalar baş gösterdi.

Port Said`deki futbol maçında yaşanan katliam başta olmak üzere çok sayıda şiddet olayları meydana geldi. Asker kontrolündeki süreçte önce Meclis Seçimleri yapıldı.

SAHTE MÜSLÜMAN KARDEŞLER
VE&8230; Haziran ayında yapılan seçimin ardından Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammet Mursi Cumhurbaşkanı seçildi. Mursi bir yıl kaldığı Cumhurbaşkanlığı görevinde muhaliflerin tepkisini aldı. Muhalifler verilen sözlerin tutulmadığını, yeni anayasa çalışmalarının tek taraflı yapıldığını iddia etti.

Mursi`ye tepkiler sürerken 30 yıllık Mübarek iktidarı sonrası ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına Anayasa Mahkemesi tarafından her türlü engel çıkarıldı. Anayasa Mahkemesi ilk olarak meclisi feshetti. Mursi o günlerde yemin etmek için Anayasa Mahkemesinin huzuruna çıkmak zorunda kaldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanının yetkileri kısıtlandı. Sonra Muhammet Mursi, askeri vesayeti ortadan kaldırma adına bazı hamlelerde bulundu. Bu dönemde Port Said davasındaki idam kararları, Hüsnü Mübarek`in yeniden yargılanması, Hristiyan Kıptilere yönelik saldırılar ve son olarak Şiilere yapılan saldırılar Mısır`da tansiyonu bir an olsun düşürmeyen etkenler olduğu meydana çıktı.

MUHALİFLER NE İSTİYOR

30 Haziran ayaklanmasında Ulusal Kurtuluş Cephesi çatısı toplanan muhalifler, Muhammed Mursi`nin istifasını talep ediyor. Bu yöndeki istekleriyle ayaklanan gruplar, geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Tahrir Meydanında toplanmaya başladı. Cuma ve Cumartesi günleri şiddetli çatışmalar yaşandı. Pazar günü ise büyük miting düzenlendi. Pazartesi sabahı Müslüman Kardeşlerin Genel Merkez binası basıldı.
MURSİ`NİN İSTİFASINI İSTEDİLER&8230;

Muhammet Mursi, Mısır`ın 30 yıllık Mübarek rejimi sonrası demokratik seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı. İkinci turda aldığı yüzde 52 oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçildi. Karşısındaki rakibi Mübarek döneminin Başbakanı olan Ahmet Şefik`ti. Muhalifler "biz Şefik gelmesin diye Mursi`yi seçtik" tezini savunuyorlar. Verdiği sözleri tutmamakla itham ettikleri Mursi`nin kesinlikle istifasını istiyorlar.

Mursi ise seçilmiş lider olarak istifa taleplerini reddediyor. Mursi ile beraber Müslüman Kardeşler örgütü de zaten bu taleplere kesinlikle karşı. Bu arada iktidarda 5 bakanla bazı valiler ve resmi görevlilerin istifası geldi.

ÇATIŞMALARDA POLİS VAR

Gerginlik sürerken hafta sonu şiddetli çatışmalar yaşandı. Özellikle Kahire ve İskenderiye merkezli çatışmalarda en az 30 kişi hayatını kaybetti, 800 kişi yaralandı. Çatışmalarda Müslüman Kardeşlerin Genel Merkezi dahil bir çok ofisi basıldı. Bu baskınlarda polislerin de yer aldığı iddiaları var.

GÜYA MÜSLÜMAN Kardeşlere yakın kaynaklara göre Mısır polisi, eylemcilerle birlikte hareket ediyor. Hatta silahlı bazı göstericilere bilerek göz yumulduğu savunuluyor. Emniyet Müdürlüğü Müslüman Kardeşlere ait binaları koruyamayacağını açıkladı. Bu açıklamanın İhvan`a yönelik saldırılara zemin hazırladığı yönünde görüşler hakim.

NUR PARTİSİ İSTİFA İSTEMİYOR

Nur Partisi ayaklanan muhalifler gibi Mursi`nin direk istifasını istemiyor. Bunun yerine erken seçim yapılmasına sıcak bakıyor. Ancak Mursi buna karşı çıkıyor. Mısır`da zaten 4-5 ay sonra Meclis Seçimleri yapılması planlanıyor.

VE İÇ SAVAŞ BAŞLADI

Ordunun yapacağı müdahale en büyük merak konusu. Askerin olaylara müdahale edecek olması iç savaş söylentilerini azalttı. Ortadoğu`daki uzmanlara göre Mısır tarihinde iç savaş olmaması bu ihtimale fazla yer vermiyor. Ayrıca Ordunun böyle bir iç savaş ortamına izin vermeyeceği düşünülüyor. Ayrıca Genel Kurmay Başkanı Savunma Bakanı olarak Mursi`nin yanında olan bir isim. Ancak alt kademedeki subayların Mursi karşıtı olduğu biliniyor.
VE MURSİ HALEN SAKLANIYOR.






Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.