Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10765
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2268) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (519) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (835) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (622) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3426) |

Görüş bildirebileceğiniz Eğitim konuları
Milli eğitim stratejimiz ne olmalıdır? (7)
Öğretmenlerimizin durumu nedir? (6)
Üniversitelerimizin durumu nedir ne olmalıdır? (10)
Eğitim ile ilgili diğer konular (68)


Eğitim - Eğitim ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Mücahit HİMOĞLU - (Ziyaretci) 23.11.2013 16:18:20

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Mücahit Himoğlu

24 Kasım öğretmenler günümüz...

1921 yılında toplanan Maarif Şurası`nda görüşülen Muallim Mektepleri 29 Ekim 1923 Cumhuriyetimizin ilanından sonra, 11 Kasım 1928 günü toplanan bakanlar kurulu kararı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği sıfatı verildiği gündür.



85 yıl önce; 24 Kasım 1928 Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e verilen Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğinin; Öğretmenler günü olarak kutlanmasına 53 yıl sonra 1981 yılında ele alınarak, ``24 Kasım`ın Öğretmenler Günü´´ olarak kutlanmasına karar verildi..



O tarihten itibaren öğretmenler günü kutlamaları devam etmektedir.



Kutladığımız bu günümüzde eli öpülesi, ilim irfan ordusunun mihmandarları olan; Türkçe okumanın, Türkçe yazmanın, Türkçe konuşmanın yaygınlaşmasını sağlayan, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, rahmeti rahmanına kavuşan diğer öğretmenlerimizi bir kerede daha rahmet, minnet, şükran ve saygılarımla anıyorum.

Yaşamlarını sürdüren öğretmenlerimizle, gönlü emekli olmamış, emekli öğretmenlerimizin sağlıklı, huzur dolu günler geçirmelerini temenni ediyor, öğretmenler günlerini en içten duygularımla kutluyorum.



Kâinatın sırrının saklı olduğu insan unsurunu, ilmi şekilde ele alan ve bu düşünceler üzerine çalışma yapan, geleceğe hakim olacak kabiliyet tohumlarının tesbit edilmesini sağlayan ve onları ilim, irfan ordusunun içinde bezeleyerek, Türk milletinin gelecek mukadderatını çizmeye hazırlayan öğretmenlerimizdir.


Dünya üzerinde en zor iş, gözle görülmeyen, elle tutulamayan insan ruhlarına küçük yaşlardan itibaren şekil verme; bilim ve teknolojide ülkemizi ileri bir seviyeye götürmek, Vatan Sevgisi, Bayrak Sevgisi, Milli Kimlik ve Bilgeliklerini kazanımları öğretmenlerimizin vereceği şefkat yaprakları ile o ruhları sarmalayıp, kıymetlendirilmeleri yürekli bilgileri ile olacaktır.



Yüzyıllar boyu medeniyetin mihmandar mimarları olan öğretmenlerimizin verdiği manevi emek, maddi yönden de iyileştirilip güçlendirilip taçlandırılması, öğretmenlerimizin kafalarından oluşan maddi sıkıntıları atacak ve onları silecek, daha verimli ve huzurlu eğitim vermelerini sağlayacaktır.



Hiçbir sorun yaşamayan ve eğitimini tam manasıyla kavrayan, ileri medeniyet çizgisini yakalayan ülkeler, hep kalkınmış ülkelerdir. Eğitim düzeyi düşük olan, ileri medeniyet çizgisini yakalayamamış ülkeler ise hep geri kalmış ülkeler olduğu gibi başka devletlerin uşağı ve kölesi olmuşlardır.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi´´ Muasır dünya da yerimizi almamız kıymetli öğretmenlerimize sahip olmakla olur´´ ifadesi ile Said paşa`nın `` Eğitimi ülke düzeyin de yaygınlaştırılmadıkça, başka bir deyişle, her vatandaş eğitilmedikçe, halkın mutluluğu ve zenginliğini sağlama amacına yönelik olan hiçbir girişim ve kuruluş başarıya ulaşamaz´´ sözleri işte işin özetidir.


Eğitim sistemini oturtturamayan, eğitimini aralıklı kesintilerle sürdüren ülkeler, çağı yakalamada geç kalmış ülkelerdir.


Eğitim sistemi bir türlü oturtturulamayan ülkemizde yaz boz tahtası gibi devam eden eğitimimiz işte bu durumdadır. Telafisi mümkün olmayan, bilgi kargaşasının yaratılmasında, çocuklarımızın şevkini kıran, sistem değişikliği hastalığının süreklilik arz etmesi, kalıcı ve istikrarlı eğitim sistemini, çok değişkenli istikrarsız eğitim sistemine dönüştürmüştür.



Senelerdir devam eden istikrarsızlığın devamına katkı sağlayan, en barız örneği de; Türk siyası tarihinde 11 yılı aşkın iktidarı tek başına elinde tutan günümüz AKP hükümetinde görülmüştür. Kendi iktidarında; dört kez Milli Eğitim Bakanını değiştirilmesi ile başlayan, her görevi devralan bakanın, bir önceki bakanın uygulamalarını değiştirmesi, istikrar yerine istikrarsızlığı getirdiği gibi, bilgi üretilmesinin sekteye uğratılmasına sebep olmuştur. Bu durumlarda velilerin sırtına yüklenen maddi ve manevi yük, velileri şaşkına, neye uğradıklarını bilemeyen ve olayın ne olduğunu kavrayamayan öğrencilerimizi de hayal kırıklığına ve karamsarlığa sevk etmiştir.



Onur duyulan, projelerin yarıştırıldığı ülkemizde, senelerdir eğitim ve bilim yerini, siyasi çekişmelerin ürünü olan, siyasi ideolojilere teslim olmaktan kendini bir türlü kurtaramamıştır.

Bu durumun devam etmesi ülkemizden beyin göçünün olmasına sebep olmuştur.



Ülkemizde eğitimin gelecekte kalıcı olması, beyin göçünü durduracak, onları ülkesi için düşünecek ve ileri medeniyetler seviyesine çıkaracak çalışmaları yapacak öğrencilerimizi yönlendirmek, siz öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır.



Evet, siz saygı değer öğretmenlerimiz;

Bizlere verdiğiniz o sevgi yumağı duygularınızı bizler, bugüne kadar hiç unutmadık, yaşadığımız süreç içinde de unutmayacağız, sizlere olan güvenimiz sonsuza kadar devam edecektir, can öğretmenlerimiz..

Tekrar günümüz kutlu, geleceğimiz aydınlık ve mutlu olsun... Saygılarımla






Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.