Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10763
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2268) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (519) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (834) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (622) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3425) |

Görüş bildirebileceğiniz Eğitim konuları
Milli eğitim stratejimiz ne olmalıdır? (7)
Öğretmenlerimizin durumu nedir? (6)
Üniversitelerimizin durumu nedir ne olmalıdır? (10)
Eğitim ile ilgili diğer konular (68)


Eğitim - Üniversitelerimizin durumu nedir ne olmalıdır? konusu hakkında görüşler
Yalçın KOÇAK - (Ziyaretci) 8.09.2016 22:13:41

KAPATILAN ÜNİVERSİTELER

KAPATILAN ÜNİVERSİTELER


Üniversite kapatmak, kitap yakmak kadar, fikir suçlusunu hapsetmek kadar kötü sonuçları olan bir fiildir.
Bizce, acizliğin aculluğun ifadesidir.
Yıl 1974: Türkiye ilk vakıf/özel üniversite kapatma deneyimini yaşadı, sıkıntısı hala devam ediyor, Heybeliada Ruhban Okulu da kısmen bu meseleden kaynaklanıyor.
Türkiye o zaman da, bu üniversiteleri kapatmamış, hami üniversitelere devir etmişti, konuyu iyi bilmesi gerekenlerden birisi de Cumhurbaşkanımızdır. Onunda okulu Marmara Üniversitesine devir edilmişti.
Biz bu hale nasıl geldik; Doğramacı hocayı arar olduk, yerine gelen seleflerden ben Amerikancıydım, beni niye içeri aldılar anlamadım diyen Kemal Gürbüz ``Türkçeden Akademik Lisan olmaz´´da dediği gibi, bunu YÖK yönetmeliklerinin maddelerine de koyarak sabotajına devam etmiştir. Bunlara aptal diyemezsin sıfatları Profesör, Hain diyemezsin Makamları T.C, maaşlarını bizden alıyorlar.
YÖK`çülerin Yaptıkları Vakıf Üniversiteleri yasasına bir bakın.
Vakıf gibi bir kurumsal yapı kurulacak, Kurucu Vakıf 50 milyon TL, O garabet yapıya hibe edecek ve en fazla iki kişiyle (o vakıf gibi garabetin) yönetimine girecek. Okumuş Batı sıfatlı allamelerimiz Proflar da bir elleri yağda, bir elleri balda çiftlik yönetir gibi Vakıf benzeri, türedi garabeti yönetecekler. Ye Memet ye...
Devlet kendi üniversitesine öğrenci başı 3000 TL bütçe ayırırken, bu garabet kuruluşların 30 bin TL absürt ortalama fiyatlarıyla dünyanın en pahalı yüksek öğretiminin fonlatılması hangi aklın ürünüdür, hangi kitabın insaf cüzüne sığar. Emekli hocalar kendilerine iş buluyor, çocukları da diploma almış aileler,kendilerini tatmin etmiş oluyor, yarınlar ise hüsran. Genç akademisyenlerin hakları bu yasa da unutulmuş, çünkü kendi emeklilikleri için düşünülmüş bu garabet vakıf gibiymiş gibi, aslında vakıf adını da istismar eden verme değil, alma kuruluşları.
Üniversite tabelalı, Üniversal olmayan kurumları.
Profesör olmadıkları halde bu sıfatın ticaretini yapan öğretim görevlileri.
Üniversite kapatılıyor ve ülkemde kimsenin sesi çıkmıyor. Niye?
Kapatanların haklı tarafları var.
Kim verdi bu izinleri, hangi YÖK Başkanı, hangi Eğitim Bakanı bu kurumlarda ki uzantılar sorgulanmalı?
Üniversite kapatmak, sevimsiz bir fiil biz kapatan değil, yaşatan olalım, el koyalım, rehabilite edelim, yönetimini ve yöneticilerini lime lime edelim, devletin hızı yavaştır, sabrı çoktur, yapamayacağı yoktur.
Dilsiz şeytanlar, susuyorsa biz doğruyu yaparak ön alalım. Kravatlı eşkıya şehre inmiş halkımızın istikbale yatırım olarak gördüğü evladına (aslında ülkenin geleceğine) yaptığı, yapacağı yatırıma kene gibi yapışmış servisten emiyor, kafeteryadan götürüyor, defter-kitaptan, geziden, tosttan, çaydan, kıldan, tüyden asalak tufeyli bir taife ortaya çıkmış sömürüyor.
TÜBİTAK`ı soydular, MEB milyon dolarlık kitaplar bastılar sattılar, girdikleri her kurumu tahrip ettiler.
Belli kurumlar dışında boşalan kadrolara adam almayalım. Devlet organizasyonunu sil baştan yapılandıralım. Hukuk reformunu, İstinabe mahkemelerini yıllarca konuştuk, daha az hâkim, daha az masraf ve daha kesin sonuç, daha doğru olacaktır.
Özal rahmetli Teritoryal Güç dediğinde anlamadan ahkâm kesenler, daha Amfibik bir ordumuz olmalı gerçeğini daha yeni fark etti. Cüpbe ve Rütbelere yeni düzenleme getirelim Orgenerallik Rütbesini toprak alana, Korgeneral rütbesini bölgesinde terörü bitirip, asayişi sağlayana, Valilerin ve yerel meclislerin önerisiyle Cumhurbaşkanı versin.
Denizci ve Havacı niye Genel Kurmay Başkanı olmuyor dediğimizde yıl 1988 idi.
Niye Hulusi Behçet`ten beri dünya literatürüne Türk adıyla bir icadımız yok diye sorgulamadık. Profesör Aziz Sancar bizi mahcubiyetten kurtardı. Niye Türk her dalda dışarıda başarılı da, burada değil? Üniversitelerde ki makam ve sıfatları dünya ölçeğinde rehabilite edelim, Profluk hacca müşteri bulmak için kullanılan bir makam olmasın.
Çare için; 1930 yılında Atatürk niye ülkenin tek Üniversitesi olan İstanbul Üniversitesini kapattı sorusuyla başlayalım.
Cevabı; Yetersiz ve liyakatsizlerin Akademik kıskançlığı, bu gün de ziyadesiyle var.
Liyakatsiz hocaların, korkaklığı ve emir kipi ile cümle kuramama erk`sizlikleri ortada, İbn-i Haldun`un bunlara danışın ama idareye getirmeyin sözü de orada, Mukaddime de.?



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.