Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10202
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2287) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (424) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (849) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (890) | Şiir (77) | Sağlık (186) | Diğer (3430) |

Görüş bildirebileceğiniz Milli Güvenlik konuları
Milli Güvenlik (624)


Milli Güvenlik - Milli Güvenlik konusu hakkında görüşler
Nurullah AYDIN - (Ziyaretci) 18.10.2010 10:27:01

ORTADOĞU`DA SİLAHKANMA VE FÜZE KALKANI

Nurullah AYDIN
18 Ekim 2010


ORTADOĞU`DA SİLAHLANMA VE FÜZE KALKANI

Füze Kalkanı projesi, Türkiye`nin, Amerikan çıkarları adına ateşe sürülmesidir! Türkiye; Çek Cumhuriyeti ve Polonya`nın reddettiği Amerikanın füze kalkanının, Türkiye`ye yerleştirilmesini kabul etmeye hazırlanıyor.

Bakın; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ``ABD`nin bu konudaki `Aşamalı Uyarlanabilir Yaklaşım` (Phased Adaptive Approach) modelinin temelinde, İran`dan yükselen füze tehditlerine karşı koyulması amacının yattığını, konuyu bu temelde ilerlettiklerini, Avrupalı müttefiklerinin de İran füzelerinin Avrupa`ya yönelttiği açık tehdidin farkında olduğunu düşündüğünü açıklıyor.

Oysa; Türkiye, füze kalkanına neden ihtiyaç duysun ki! Türkiye`nin Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Ermenistan hariç hiçbir komşusu ile en ufak bir sorunu yoktur.

Yunanistan NATO üyesi, Rum kesimi, üye olmaya çalıştığımız AB üyesidir. Ermenistan ise ``stratejik müttefikimizin´´ ve Avrupa`nın koruması altındadır. Dolayısı ile Füze sisteminin bu ülkelere karşı konuşlandırılması söz konusu değildir. Diğer komşularımız, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Bulgaristan ile ise en ufak bir sorunumuz yoktur.

ABD bölgede on yıldır bir saldırı savaşı yürütmektedir. Irak ve Afganistan`ı işgal etmiştir.
İran`a yönelik kuşatma ve saldırı hazırlıkları herkesin malumudur.
İsrail saldırganlığına verdiği destekten dolayı bütün Arap Dünyasını karşısına almıştır.
Batı Asya`nın enerji rezervleri konusunda Çin, Rusya ve Hindistan gibi Asya`nın büyük devletleri ile rekabet halindedir.

ABD; Ortadoğu ve Asya kıtası ile husumet halindedir.
ABD; kendi çıkarı için hiçbir sorunumuzun bulunmadığı, tam tersine gelişen ilişkilere ve geniş işbirliğine sahip olduğumuz komşularımız ile Türkiye karşı karşıya getirilmektedir.

Yetkilileri, projenin NATO savunma sistemi dahilinde olması halinde kabul edilebileceğini, bu sistemin İran ve Suriye`ye karşı olmadığının açıklanması durumunda Türkiye`ye kurulabileceğini söylemektedirler.

NATO; Türkiye`nin savunması ve güvenliği açısından bir şemsiye değil, tam tersine bugün Türkiye`nin toprak bütünlüğüne ve iç barışına yönelik tehdidin üzerindeki şemsiyedir. NATO`dan çıkmak Türkiye için artık bir varlık sorunu haline gelmiştir. ABD`nin enerji kaynaklarına sahip olmak için yürüttüğü saldırgan politika karşısında sessiz kalınamaz.

Ortadoğu silahlanıyor peki ama neden?
ABD, İsrail ile F-35 savaş uçaklarını satın almak için 2.75 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Tanesi 100 milyon dolara mal olacak 20 uçağın İsrail`e 2015`le 2017 arasında teslim edilmesi bekleniyor.

İsrail, Ortadoğu`da savaş kabiliyetini geliştirmek için ABD`den F-35 savaş uçağı satın almak için yapılan görüşme sonuçlandı. Ortadoğu`da daha hızlı silahlanmanın önünü de açmış oldu.

Ehud Shani, "Bugün İsrail`in bölgedeki askeri gücünü üst seviyeye çıkarmak için çok önemli bir adım atıldı. Bu anlaşma ile ekonomiye önemli para akışı olacak ve ekonomik büyümenin devamı sağlanacak" dedi. İsrail ile ABD arasındaki F-35 anlaşması sonrası bir açıklama da İsrail`in Washington B. Elçisi M. Oren`dan geldi. Oren, "Dünyanın en gelişmiş savaş uçağı F-35`le İsrail savunma kabiliyetini üst seviyeye çıkaracak. Bu adımla Ortadoğu`da tek veya bir grup tarafından gelen tehditlere karşı kendini daha iyi savunacaktır" dedi.

ABD, Suudi Arabistan`a tarihinin en büyük silah satışı anlaşmasını imzalamıştı. 60 milyar dolarlık anlaşma çerçevesinde Suudi Arabistan`a onlarca F-15 savaş uçağının yanı sıra Apache, Blackhawk ve Little Bird helikopterleri satılacak.

Türkiye JSF (t Strike Fighter) projesine 12 Temmuz 2002`de yedinci uluslararası ortak olarak katıldı. Türkiye yapacağı F-35 üretimi ile ilgili olarak karşılıklı anlayış muhtırası imzalamıştı. Türkiye 116+18 adet F-35A "CTOL/Hava Kuvvetleri (Geleneksel kalkma ve inme) versiyonu" siparişinde bulundu ve bu uçaklar için 11 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı.
Türkiye`ye satılacak uçakların motor bölümü ve bazı kısım parçaları Türkiye`de üretilecek. İlk F-35 teslimatının 2014 yılında yapılması planlanmakta.

`Hayalet uçak`` F-35B Şimşek II, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) testleri ABD`de Deniz Kuvvetlerine ait Patuxent River Üssü`nde yapılmıştı. F-35B Şimşek II, radarda görünmezlik dışında, sesten hızlı uçabilme, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) özelliklerine sahip bulunuyor.

Ortadoğu`ya barış bu kafayla mı gelecek?..

GüNÜN SöZÜ: Savunma gücünden mahrum devletin, ayakta durması zordur.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.