Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10763
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2268) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (519) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (834) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (622) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3425) |

Görüş bildirebileceğiniz Sağlık konuları
Sağlık ile ilgili görüşleriniz (185)


Sağlık - Sağlık ile ilgili görüşleriniz konusu hakkında görüşler
Numan ALADAĞ - (Ziyaretci) 4.02.2017 22:13:49

Bahar mevsiminde korunma yöntemleri

Değerli okuyucularımız! 

Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i şeriflerinde buyuruyor ki:
``Ey insanların rabbi! Şu hastanın hastalığını gider, şifa ihsan buyur! Rabbim, ancak sen sağlık verirsin. 
Senin şifandan başka şifa yoktur. Rabbim!
Bu hastaya öyle bir şifa ver ki o şifa, hasta üzerinde hastalık izi ve eseri bırakmasın!``

İnsanlar tarafından bilinen, vücudun doğal savunma mekanizmasının desteğiyle, sadakat ve samimiyetle şifaya kavuşmayı doğanın verdiği doğal nimetlerin sağlayacağı hakikatler çerçevesinde hareket ederek kimyasal ilaçlardan kaçınmamız gerekmez mi? Kim ne derse desin, doğa en büyük hekim olduğuna inanalım ve inancımızı daima kuvvetli tutalım. Rajasthan da toplum daima der ki: Doktorun rolü, daima doğa ile iç içe olup işbirliği yapması gerekir. Doğa ``Daha çok kısa zamanda iyileştirmek istiyorsanız...`` gibi tanıtma sloganlarıyla hissettirir. Cenab-ı Allah, nasıl ki bir bitkiyi yavaş yavaş ve günden güne büyütüyorsa hastalık tedavisinde de zamanını iyi seçer. Hastayı şifaya kavuşturmak için, hiç acele etmemek gerekir. Yavaş ve her gün daha iyiye giden bir tedavi uygulanması en doğal yoldur.i O zaman, doğanın şifalı armağanlarına insanları da, kendi yöntemiyle tedavi etme imkanı verilse daha iyi olmaz mı?

Kimyasal ilaç konusunda, Dr. Henry G Bieler M.D. diyor ki: ``Hasta ve bitkin insanların vücudunu güçlü ve zehirli ilaçlarla doldurup, daha sonra da bu ilaçların yan etkilerine çare olarak başka ilaçlara başvuran doktorlarla aynı görüşü paylaşmıyorum.`` Dr. Bieler` in ifadesi ne kadar doğru ve ciddidir.

Hastaların şifaya kavuşması için, en doğru çözüm: Mevsimsel sebze ve meyve tüketimi ihmal edilmemelidir.

Rajasthan`da ikamet eden ve Rajasthan Tarım üniversitesinde, öğretim görevlisi olan Afgan Türklerinden Dr. Sunullah İnalkurt soydaşımız`dan, ilk bahar için öneriler: 
Bahar mevsimi mevsimlerin arasında en ılımlısı ve en değerlisidir. Kış sezonunda vücutta biriken maddeler soğuk ile donmuş halde harekette iseler de ilk baharın sıcaklığı ile bu maddeler çözülüp çeşitli organlara yayılırlar. Kişinin tabiatına göre bazısının dişlerine iner, bazısının gözlerine inip göz ağrısı olur. Eğer boğaza yayılırsa boğaz ağrısı (Anjin) ortaya çıkar. Akciğere inerse nefes darlığı veya öksürük veya su toplaması olur. Dizlere inerse diz ağrısı, bele inerse bel ağrısı, ayak parmaklarına inerse (nikris)mafsallarda şiddetli ağrı hasıl olur. Eğer sinirlere dökülürse felç lakve veya buruşma hastalıkları ortaya çıkar.

Özellikle kişilerin tabiatına göre bu maddelerin az veya çokluğunun, organların zayıflığına göre çeşit çeşit hastalıklar meydana çıkar. Bazen kış sezonunda havanın ısınması ile veya başka bir nedenle kış birikintisi maddelerin organlara yayılması ile yukarıda belirttiğimiz hastalıklardan bazısının ortaya çıktığı görülebilir. Bu durumda kış mevsiminde biriken bu maddelerin organlara dökülmesinden önce bu maddelerin azaltılmasına, beden ve dimağın temizlenmesine dikkat ve gayret edilmesi gerekir. 

İlk baharın tabiatı sıcak ve nemlidir. Bu mevsimde bedene kan hakimdir. Bu mevsimde sağlık tedbirlerinden biri de kan aldırmaktır. Eğer kan üstün ise kusmanın sağlanması iyi bir yöntemdir. Kış mevsiminde midede biriken balgam kusmakla çıkar ve beden temizliği olur. 

İlk bahar mevsiminde, kışa göre lif oranı yüksek hafif yiyecekler tercih edilmelidir. Kahvaltı ve yemekten önce fiziksel hareketlilik yapılırsa çok faydalı olur. Baharda acı, tuzlu, sentetik hazır gıdalardan kaçının. Sıcak banyo yerine ılık su kullanmak daha faydalıdır.

Bahar da, naylon giysi, çamaşır ve çorap kesinlikle kullanılmamalıdır. Pamuklu giyecekler, çamaşır ve çoraplar kullanarak sağlıklı olmanızı sağlar.

RAJASTHAN`dan İLK BAHAR ÇORBASI TARİFİ
Malzeme 6 kişilik: 300 Gram pırasa, Bir yumurta büyüklüğünde patates, Bir adet Avokado, avokado bulunmazsa yerine 400 gram kereviz kullanabilirsiniz,  5 Diş sarımsak, Birer yemek kaşığı biber-Domates salçası, İki çay kaşığı karabiber, Yarım yumurta büyüklüğünde taze Zencefil ve yeterince su.
Hazırlanışı: Pırasalar yıkanır, taze Zencefil, patates, Avokado veya kereviz ve sarımsak soyulup robotta çırpılır. Çırpılan malzemeler, salça ve karabiber tencereye konup kaynatılır. Kaynamaya başlayınca on dakika daha kaynatılıp servis yapılır.
Bu çorbaya benzer çorbalar yaparak ilk bahar mevsiminde sağlıklı beslenmeye özen gösterin.
NOT: İki parti halinde çırpmanız daha kolay olur. Avokado yerine kereviz kullanacaksanız, üç yemek kaşığı Zeytinyağı koyun. 


UYARI! Doktorunuzun görüş ve önerilerini aldıktan sonra, kullanmanız daha faydalı olur. Tedavi ve beslenme de kullanılan bitkilerin etkinliği, hastanın tabiatına göre değişir. Şifaya kavuşmak için, daima irademizi güçlendirerek, sabırlı olmalıyız.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ve cümle Vatan şehitlerini Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz. 

Cenab-ı Allah, Vatan haini Riyakar ``İhanet şebekeleri` nin`` şerrinden cümlemizi muhafaza etsin. Amin. Velhamdulillahirabbilalemin.

ÖDEYİŞLER
1- ``Türk her yerde Türktür.`` (Şanlıurfalı Öğretmen, Abdulkadir Açar)
2- ``En büyük kazanç sıhhat, en büyük servet kanaatkarlık, en hayırlı akraba güvenilir bir dost ve yüce mutluluk kurtuluştur.`` (Hint Atasözü)
3- ``Tıbbın amacı hastalıkları önleyip yaşamı uzatmaktır. Tıbbın ülküsü ise doktora olan gereksinimi ortadan kaldırmaktır.`` (William. S-Mayo M.D.)
4- ``Doğa bitkileri, sebze, meyve ve elma en iyi ilaçlarınızdır`` (Z. V. D.)
5- ``Sağlıklı bir kalp maddi varlığınızdan daha büyüktür.`` (Z. V. D.)
6- ``Düzenli bir beslenme kültüründe sebze ve meyveden daha faydalı bir şey olamaz, çünkü bitkiler dünyasındaki tüm maddeler bilinen en doğal ilaçlardır.`` (Numan Aladağ)
7- ``Düzenli ve lif oranı yüksek beslenme, sağlığınızın garantisidir.`` (Numan  
8- ``Gıdası olan
Zafer
Zehirdi aklı için
Tehlikeydi bedeni için.`` (Sir Henry Taylor)
9- ``Başkalarına yaramayan akıl, sahibine de zarar verir.`` (Hint Atasözü)




Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.