Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10196
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2286) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (423) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (848) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (542) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (889) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Sağlık konuları
Sağlık ile ilgili görüşleriniz (185)


Sağlık - Sağlık ile ilgili görüşleriniz konusu hakkında görüşler
Sevil ÖZPINAR - (Ziyaretci) 19.06.2016 22:52:57

BIÇAKSIZ AMELİYAT

Sevil ÖZPINAR
YAZIYOR
BIÇAKSIZ AMELİYAT
P.M`den tercüme ve düzenleme Ayhan HALAÇ
&8226; Meşhur Alman dergisi P.M.`in "ORUÇ RAPORU´´. Araştırmayı yürütenlerin bizzat oruç¬lu oldukları bu yazıda, hayretle okuyacağınız çok enteresan tespitlerle karşılaşacaksınız.
&8226; Batı Almanya`da şu anda 29 klinikte oruç ile tedavi yapılmaktadır. Araştırmalar vücudda biriken zehir ve pisliklerin oruçla dışarıya atıldığını göstermektedir.
&8226; Açlık grevi ile oruç arasındaki farkı da ortaya koyan uzmanlar ``Oruç bıçağa gerek du¬yulmayan bir ameliyattır" diyorlar.
&8226; Evet eski misafirimiz her yıl binlerce hikmet ve sırları da beraberinde getiriyor. Kendile¬rini yenilemek isteyenlere, bu yılki fırsatı kaçırmamaları tavsiye ediliyor.
Hiç bilmediğimiz bir şey hakkında konuşmamalı ve yapmamalıyız. Ben de oruç konusunda bir yazı yazabilmek için, yaklaşık 1ay boyunca oruç tuttum.
Yazımın başında hemen belirt¬meliyim ki oruç, İslâm Ülkeleri¬nin dışında da hızla yayılıyor. Bu konuda bir çok kişi araştırma yaparken, hastalıkların önlenme¬si için orucu tavsiye eden müte¬hassıs doktorların sayısı her ge¬çen gün artıyor.
Şu anda Batı Almanya`daki 29 klinikte, oruç ile tedavi yapılı-yor. Ve oruç, hemen hemen her hastalığı tedavi ettiği gibi, fazla ki¬loların da sağlıklı bir şekilde atıl¬masını sağlıyor. Oruç Mütehassısı olarak bilinen Dr. Helimut Lützner`e göre oruç, vücudun senelerce depo ettiği zehirleri ve pislikleri dışarıya atmanın en tabii yoludur.
Ben, bu yazıyı kaleme almadan önce birincisinde 10 gön, İkin¬cisinde ise 25 gün boyunca oruç tuttum ve yaptığım araştırmalar¬da şu sonuçlan elde ettim.
1- Oruç tutan kişi açlık his¬setmiyor.
2- Oruç, vücudun ve düşünce-nin hassasiyetini arttırıyor.
3- Oruç, insanın formanda kal¬masına, herhangi bir mâni teşkil etmiyor.
Oruç tutarken, sadece fazla ki¬loları atmak düşüncesinden hare¬ket etmeyerek, orucun manevî tesirlerini araştırmak istedim. Zi¬rayeme ve içmenin, insanın be¬deni ile birlikte ruhuna da tesir ettiğini biliyor ve bunlardan sa¬kınmakla, zihin ve ruhun ber¬raklaşacağına inanıyordum.
Oruç, insanlık tarihi kadar es¬kilere dayanır ve bütün canlılar-da, ortak bir özellik olarak göze çarpar. Haftalarca veya aylarca oruç tutmak, tabiattaki bir çok canlının hayatında her sene gö¬rülmektedir. Ve oruç tutma isti¬dadı olmaksızın canlıların sağ kalması mümkün değildir.
Bugün birçok gelişmiş ülke, bolluk içinde yaşıyor. Fakat bu bolluğa alışmış olmaları yüzün¬den de artık hiçbir zorluğa cesa¬ret edemiyorlar. Bu ülkelerde aşı¬rı beslenmeden doğan hastalık¬lar, bir çığ gibi artarak yayılıyor.
Her milletin, kendine has bir vemek listesi bulunur. Ve ailece hep beraber yemek yeme, aile fertlerinin birbirine olan bağlılık duygularını geliştirir. Hatta iş ica¬bı olarak birbirini daha iyi tanı¬mak isteyenlerin yaptıkları ilk iş, bir restoran`da buluşmaktır. İşte bu ``belirli vakitlerde aynı ye¬mekleri paylaşma hadisesinin" güçlendirdiği sevgi ve saygı duygularını, acaba oruçtan da¬ha iyi hangi şey sağlayabilir?
``Dini bayramların manevi ha¬vasını tatmak için, oruç tutarak hazırlanmak şarttır´´ diyen Mü¬nihli psikolog Jürgen Von Scheidt,sözlerine şöyle devam ediyor:
``Oruç, gelenek olmaktan çı¬kınca, içindeki gizli kıymetler¬de yok oluyor. Diğer bir ifade ile insan maddiyata fazla dalınca, maneviyatın kokusunu bile ala¬mıyor.´´
Herkesin bilmesi gereken bir başka oruç ta, hastalanan bütün canlıların insiyaki olarak tuttukları oruçtur. Sıhhatini kaybeden can¬lılar, yeme ve içmeyi terkederler. Bunun açıklaması şudur. Tehlike¬ye mâruz kalan vücut, Una ile uğraşmayı istemez. Çünkü bu hadise ile, canlının aldığı gıda enerjisinin üçte biri harcanır. Bu sebeple vücut gerekli enerjiyi kendi depolarından (meselâ yağ tabakalarından) almayı tercih eder ve bütün gücünü, hastalığa karşı savunmaya yöneltir.
Orucun unutulan kıymetlerini Batı Dünyasına tekrar anlat-makta büyük payı olan Dr. Otto Buchinger (1882 - 1970) ``Şifalı Oruç´´adındaki kitabında, bizzat kendisinin büyük bir hastalık ne¬ticesinde oruca başladığını yaz¬maktadır. Tehlikeli bir mafsal ro¬matizmasına yakalanan Buchin¬ger, hastalığın arttığını, kaslarının eriyerek karaciğerinin büyüdü-ğünü ve safra kesesinin tekrar tekrar iltihaplandığını görünce oruç tutmaya başlamıştır. Buchin¬ger, Alman oruç uzmanlarının en tecrübelisi sayılan Gustav Ri- edl`inkontrolünde oruç tutmuş re tamamiyle iyileşerek sıhhati¬ne kavuşmuştur.
Dr. Buchinger, onbınlerce has¬ta üzerinde yapmış olduğu araş-tırmalarını, şu cümleyle özetler: ``Tansiyon düşüklüğü gibi is- tianalar hariç, hiçbir hastalık yoktur ki, orucun faydası olma-sın veya tamamiyle iyileştirme¬sin! Oruç, bıçağa gerek duyulmayan bir ameliyattır.´´
Ben, tutmuş olduğum oruç ne¬ticesinde, zihin ve ruhumda şu tespitleri yapabildim:
Oruç sırasında, daha iyi bir kon¬santrasyon (düşünceleri bir noktada toplama kabiliyeti) sağladım.
Vücudumla birlikte düşünce ve his dünyamda, büyük bir has¬sasiyet elde ettim.
Günlük streslerimin (gerginlik¬lerimin) azaldığına şahit oldum
Yürüme ve bisiklete binme gi¬bi bazı sporlarda, vücut daya¬nıklılığının arttığım farkettim. Oruç mütehassısı Dr. Lütznerde, eski 10 bin metre koşucu-larından 54yaşındaki bir spor¬cunun en iyi derecelerini, 49. oruç gününde elde ettiğini be¬lirtmiştir.
Oruç mütehassıslarından biri olan, bayan doktorHelga Bühler. ``açlık grevi´´ ile ``oruç´´ arasındaki farkı, şöyle belirtmektedir: ``İkisinin arasındaki tek fark, insanın niyetidir. Oruç, pozitif ve istekli bir harekettir. Açlık grevi ise, öfke ve gazaptan kay¬naklanır. Bilindiği gibi ülke ve sinirlilik hâlleri mide asidi üretmekte, mide asidi ise acıkmaya sebep olmaktadır. Dolayısıyla oruçlu kişi açlık hissetmezken, diğeri büyük bir açlıkla karşı karşıyadır.´´
Oruçlu bir insan, yemek yeme telaşesinden kurtulduğu gibi, iki¬de bir de yemek hazırlamak ve¬ya bulaşık yıkamak derdinden de kurtuluyor. Bu arada insan, bam¬başka şeylerden kurtulduğunu da anlıyor. Psikolog Jurgen Vom Scheidt, bu konuda şunları söylüyor:
``Özellikle kendini eşyaya ba¬ğındı hissedenler için bağımsızlık kazanmak, son derece kıy¬metlidir. Orucun verdiği bağım sizlik duygulan İle, böyle bir ha¬zîneye sahip olmak mümkün¬dür. Oruç ile, esas problemleri bağımlılık olan bütün insanla- nn, uyuşturucu madde müptela¬larının ve alkoliklerin psikotera¬pi yoluyla tedavi edilmeleri mümkün oluyor . ´´
Dr Hellmut Lützner, ``Oruç Sa¬yesinde Yeni Doğmuş Gibi´´ adlı kitabında, şu gerçekleri dile ge¬tiriyor.:
``Oruçlunun hissettiği acıkma safhaları, aslında tedavi seans landır. Bu safhalar, hastalıklı ve zararlı maddelerin dokulardan kopanldığı ve vücutta dolaştığı saattlerdir. Oruç sırasında bazı vücutlarda meydana gelen ağız ve ter kokulan, bu zararlı mad¬delerin vücuttan atılması sebe¬biyledir.´´
Dr. Hellmut Lützner, şöyle de¬vam ediyor.
Oruç tutmanın verdiği zevki, sağlamış olduğu şu faydaları öğ-rendikten sonra, daha iyi tadabi¬lirsiniz.
Güçlü bir maneviyat
Kendi ruh dünyanıza ve vücu¬dunuza karşı, gitgide artan bir alâka
Tasavvur ve hatırlama gücünde elde edilen artış
Kendimize olan güveninizin sağlanması ve kararların büyük bir soğukkanlılıkla alınabilmesi
Tad alma duygusunun güçlen¬mesi ve oruçtan sonra, çok da¬ha sağlıklı bir beslenmenin el¬de edilmesi.
Bütün bu sayılan faydaların oruçla elde edilmesi, gerçekten hayret vericidir Orucun ilk günlerinde ortaya çıkan güçlükler ise. basit bir yolla giderilir. Oru¬ca başlanılan günlerde bol meyva yemek, midede kalan et par¬çalarının çürümesine mani ol¬makta, böylece mide bulantısı veya baş ağrısı gibi rahatsızlık¬lar da giderilmektedir.
Yazımızı Dr. Buchinger`in bir sözü ile noktalıyoruz.
``Oruç, bıçağa gerek duyul¬mayan bir ameliyattır.´´
19-HAZİRAN-2016
ALANYA


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.