Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2278) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (522) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (844) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Sağlık konuları
Sağlık ile ilgili görüşleriniz (185)


Sağlık - Sağlık ile ilgili görüşleriniz konusu hakkında görüşler
Numan ALADAĞ - (Ziyaretci) 26.09.2016 22:11:39

KIŞ HASTALIKLARINDAN KORKMAYINIZ

Yıl Kasım 1979 TBMM-Ankara: Baba dostu, Kayseri Senatörü ve Cumhuriyet Senatosu Milli Savunma komisyonu Başkanı İbrahim Kirazoğlu amcayı, başkanlık makamındaki odasında ziyaret ettim. Tokat Milletvekili Feyzullah Değerli ve beraberinde hemşehrisi Vasfi Diren ile birlikte Kirazoğlu`nun makamına girdiler. Kirazoğlu buyurun Hoca, hoş geldin dedi. Hoca beni görünce kalın sesle, o o Nooman da buradaymış diyerek oturdular. Kış hastalıklarından konu açıldı ve Kirazoğlu, Vasfi Bey buyurun bu konuda bir ziraatçi olarak sizi dinliyoruz: Vasfi amca; ``Kış hastalıklarından kurtulmanın başında, moraliniz yerinde olmalı ve hastaya gülünecek söz söylenmeli ve hareketler yapılmalıdır ki, hasta gülsün. Hastaya, hastalık esnasında tam pişirilmemiş sebze yemekleri ve bol bol mevsimsel meyve ve meyve suyu tüketilirse hasta, şifaya daha çabuk kavuşur.`` dedi. Kirazoğlu, Vasfi beyin bu önemli önerilerine bir şey ilave edeyim: ``Sadakatli ve inançlı insanlar daha çabuk iyileşiyor.`` dedi. Kirazoğlu Vasfi Bey! Bana düşen görev nedir? Sizi dinliyorum: Vasfi amca dedi, bizim sorunlarımızı Hoca çözüyor. Hakkımız olmayan bir işi talep etmeyiz ve Feyzullah hocamızı da üzmeyiz.  Allah sizden razı olsun İbrahim Bey. Allah bizleri Hak`tan ayırmasın diyerek konuyu kapattı.

Değerli okuyucular!
Modern Tıbbın amacı hastalıkları önleyip insan yaşamını mutlu etmektir. Tıbbın ülküsü ise doktora olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır.

GRİP TEDAVİSİ İÇİN TAVSİYELER: 
Sonbahar da enfeksiyon kapmak kolay. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların sizi ziyaret etmemesi için ise sağlıklı, dengeli ve mevsimsel sebze-meyve tüketimine önem vermenize bağlıdır.


Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte; mevsim geçişinin ve havaların soğumasının etkisiyle hastalıkların riski artıyor. Bu dönemde grip, nezle, bronşit gibi kış hastalıklarına ilaveten bel üşütmesiyle bel ağrıları da artmaktadır. Sonbahar sezonunda insanların mutsuzluk eğilimleri artabilir ve buna bağlı şekerli gıdalar tüketimine yönelme olabilir. Mevsim değişikliklerinde beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Sonbahar sezonunda bağışıklık sistemini güçlendiren besinler tüketerek, hastalıkların bizi ziyaret etmelerini frenlemek için dengeli beslenmek şarttır. Mevsim değişikliklerinde insanın daha fazla mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Vitamin ve mineral ihtiyacımızı sentetik olarak değil, doğal ve taze sebze-meyve tüketerek karşılamalıyız. 

KIŞ HASTALIKLARINI BESLENMENİZE DİKKAT EDEREK ATLATIN
Kış mevsimi hastalıklarının nedeni, bildiğiniz gibi soğuk değil, özellikle kış mevsiminde insan bünyesinde yaptığı değişikliklerdir. Kış mevsimi insan organlarının savunma mekanizmasını, hastalıklara karşı bağışıklıkları azaltır. Bu nedenle, soğuk havalarda daha çok vitamin almalıyız.

Grip, mikroplu değil, virüslü bir hastalıktır. Bu virüsü kapmak için, gripli hasta ile karı karşıya gelmeniz yeterlidir. Öksürük, aksırık, konuşarak da virüs, tükürük zerdeleriyle havaya, oradan da karşıdakine bulaşır. Grip esnasında alınan antibiyorikler grip virüsünü öldüremez, ancak yüksek ateşin düşmesini frenler. 

1-Soğuk algınlığının en doğal ve etkili ilacı: Limon, kekik, adaçayı, nane, Seyreltilmemiş narenciye (Limon-Portakal-Mandalina-Bergamut) esansiyel yağları ve Taze Zencefildir. Zencefilin etkiliği, modern tıp tarafından da onaylanmıştır. Taze Zencefili mevsimsel meyve suyu, veya bal şerbeti ile blenderde çırparak kullanıldığı zaman daha etkili olur. Ayrıca kolestrol tedavisi için de Zencefil çok faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
2- Kış mevsiminde, balık yağı tüketmeniz, hastalıklara yakalanmayı frenler.
3- Saat 17,30-19,30 arası, burun sıcak tutulmalıdır. Burnunuz ne kadar soğursa hastalanma riskiniz daha çok artar ve tedavi zorlaşır.
4- Kış hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini istiyorsanız, en az 8- saat uyumalısınız. Normal uyku saatlerinden daha az uyuyanların bağışıklık sistemi 40-60 arası azalır.
5- Kış hastalığına yakalandığınız zaman, tedavinin en önemlilerinden birisi de, stresten uzak durmalısınız. Stres kış hastalıklarına ilaveten, başka hastalıklara yakalanmaya da sebep olur.
6- Kış hastalığına yakalandığınızı hissettiğiniz zaman, aktivitesi yerinde olanlar hastalanması daha düşük olur.
7- Soğuk algılığına dayalı hastalandığınız zaman, doğal besinlerle kuvvetli kahvaltı yapın.
8- 15 Eylül- 15 Mart arası Avokado sezonudur. Bu mucize meyvenin nimetlerinden mutlaka faydalanın. E-A-C vitamini ve mineral bakımından besin değeri yüksek bir meyvedir. Avokado:  5 yaşından büyük çocuklar için vazgeçilmez doğal ilaçtır. çocukların hastalığa yakalanmasını en aza indirir. Koli basili yok eder. Modern tıp tarafından da onaylanmıştır.
9- Soğuk hava hastalıklarından korunmanın ve vücuttaki fazla olan yağı yakmak istiyorsanız iki şeye dikkat edilmelidir... Birincisi oksijeni bol sahalarda yürüyüş ve spor yapılmalıdır. İkincisi de, tempolu hareketler sırasında kısa aralarla burnunuzdan derin nefes almaktır.
10- Grip hastalığına yakalandığınız zaman, peynir tüketmeyin. Peynir tükettiğiniz zaman, tedaviyi geciktirir. Peynir yerine Avokado ve yer fıstığı tüketin.
11- Kış mevsiminde de yaz mevsimi gibi su tüketin. Üç ay da bir mutlaka suyunuzu değiştirin. Dikkat! Hazır damajana ve şişe suları bir saat güneş görürse o suyu tüketmek sağlığa zararlıdır.
12- Özellikle kış hastalıklardan korunmak için, ellerinizi doğru yıkamak, en önemli aşamalardan biridir. Yemekten önce ve sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Sıvı sabun yerine, bitkisel katı kalıp sabun ile yıkamanız daha faydalı olur. Parmak aralarına ve tırnaklarınızın içinin temizliğine önem vermelisiniz. Ellerinizin temizliği, hem kendinizin hem de başkalarının sağlığını korumanın temel yollarından biridir.
13- Bir lokantaya yemek yemeye veya bir evi ziyaret etmeye gittiğinizde, önce lavabo ve tuvaletlerin temizliğine dikkat edip sonra yemek, içecek vs. gibi şeyleri tüketin.
14- Kış mevsiminde, yatağa girmeden 30 dakika önce yarım muz, sonra bir kivi yenirse, sizi kış hastalıklarından korur. Dikkat! Önce muz`u yiyin sonra kiviyi yiyin. Muz`un tabiatı soğuk olduğu için kabız yapıcıdır, üzerine tabiatı sıcak olan kivi yenirse kabızlık olmaz.
15- Kış mevsiminde, Pırasa yemeği ihmal etmemeliyiz! Hafta da bir mutlaka pırasa yemeği yiyin. Pırasa yemeği, dört saatten fazla bekletilmemelidir. Bekledikçe etkinliği olmaz.

Soğuk havalarda Romatizmal hastalıklar daha da artar. Romatizmal hastalık ağrılarını azaltmak için, bir nolu reçeteyi uygulayın. 
REÇETE 1- Malzeme: 500 Gram tane hardal, 3 Kilo Çam balı. Hazırlanışı: Tane hardal toprak bir güveçte hafif kavrulup bekletmeden mutfak robotunda çekilir. Çekilen hardala bal ilave edip tahta kaşık ile karıştırıp iyice kurutulmuş kavanoza doldurup karanlık bir yerde muhafaza edilir. Kullanılışı: 60-70 kilo arası olanlar sabah, akşam aç karnına birer yemek kaşığı yemelidir. On gün devam edilip Beş gün ara verilerek tekrar devam edilir. Macun bitinceye kadar aynı seanslarla devam edilecek. 
REÇETE 2- Bir litre suya iki ceviz büyüklüğünde soyulmuş taze Zencefil ve kabuğu iyice yıkanmış ve çekirdekleri ayıklanmış yarım limon ile bal şerbetini veya mevsimsel taze sıkılmış meyve suyunu blender de iyice çırpıp kahvaltıda çay yerine içilirse hastalık daha çabuk iyileşir. 

Yılın on iki ayında taze Zencefil tüketmeyi ihmal etmeyin! Zencefil, Kur`an-ı Kerimin Dehr Suresinin 17 ci ayetinde adı geçen, mucize bir bitkidir.

NOT: Şeker hastası olanlar bu macunu kullanabilmeleri için, vicdan muhasebesi ahlakına sahip aile hekiminin görüşü alındıktan sonra kullanmalıdır.
Bu yazı bilgi ve destek içindir. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalıdır.


Vatan Şehitlerini, T.C.`nin kurucusu M.K. ATATÜRK`ü, Rahmetle, Gazileri minnetle, Anar, Yaralılara acil şifalar dileriz.




Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.