Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10763
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2268) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (519) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (834) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (622) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3425) |

Görüş bildirebileceğiniz Sağlık konuları
Sağlık ile ilgili görüşleriniz (185)


Sağlık - Sağlık ile ilgili görüşleriniz konusu hakkında görüşler
Numan ALADAĞ - (Ziyaretci) 21.08.2017 21:10:52

Salatalıkla Sağlığı Yakala

Yıl 1985-2017 yılları arası Hindistan-Rajasthan notları: Hindistan`ı, 16 sefer ziyaret etmek nasip oldu. Her ziyaretimde, Rajasthan da yerleşik Türk asıllı soydaşlarımızı ziyaret edip zmisafir oluyordum. Türk asıllı soydaşlarımızın ve Hindistanlı Müslüman kardeşlerimizin, her gün düzenli bir kilo salatalık tüketimi ve özellikle salatalığın bal ile yemeleri dikkatimi çekti. Rajasthan`da, kahvaltı da içecek olarak, yarısı salatalık yarısı da, mevsimsel meyve suyu ile yapılan kahvaltının çok sağlıklı olduğunu, Rajasthan tarım üniversitesi gıda bölümü bilim adamlarının, vitamin, besin değerlerini dikkate alarak ve modern tıb tarafından da onaylanan bazı hastalıklarda ki, uygulamalarını siz değerli okuyucularımızın sağlığı için paylaşacağız.

SALATALIĞIN (KHEERA) TARİHİ
Salatalık, Zencefil ve Narenciye giller gibi,  Hindistan Batı Himalaya alt eteklerinde dünyaya dağılmıştır. Binlerce yıldır insanlara şifa veriyor. Salatalığın Hintçe adı: ``Kheera`` dır.

Değerli okuyucularımız, Salatalığı yuvarlak doğrayıp, bal ile yemeyi hiç denediniz mi? Başta okula giden çocuklar olmak üzere, herkes için, vazgeçilmezlerin vazgeçilmezi olacaktır. Sağlığınız için mutlaka deneyiniz. Afiyet olsun.

100 gram salatalık da, besin değeri listesi:

PRENSİP                       Besin  değeri       BKİ oranı
Vitaminler
Niasin                             0.098 mg          1
pantolenik asit              0,259   mg        5
Prindoksin        0.04 ug  (Mikrogram)  3
B2 vitamini                    0,033 mg          2
Titamin                           0,027 mg         2
A vitamini                      105 IU               105
C Vitamini                      2,8 mg              4,5
E vitamini                      0,03 mg             0
K vitamini                       16,4                   13,6 ug (Mikrogram)

ELEKTROLİTLER:
Sodyum                          2 mg                 0
Potasyum                       147 mg            3

MİNERALLER
Kalsiyum                       16 mg               1,6
Demir                            0.28 mg           3,5
Magnezyum                 13 mg               3
Manganez                     0,79 mg           3,5
Fosfor                             24 mg              3 
Çinko                               0,20 mg          2

BİTKİSEL BESİNLER
Kripto-Konsantin-B       26 ug (Mikrogram)
Karoten-B                       45 ug (Mikrogram 
Lutein-Zeaksantin         23 ug (Mikrogram)


1- Kemik gelişimi: Hıyar, ligamentler, kıkırdak, tendonlar, kasları gençleştirir ve kemikteki sağlık ve güçlü bağ dokularını geliştirmeye yardımcı olan yüksek slika miktarına sahiptir. Yüksek silis varlığı daha parlak ve sağlıklı bir cilt sağlar. Vücüdun su kaybını önlemeye yardımcı olur. Hıyar, kemik küylesinin arttırılması ve eklemlerde osteotrofik aktivitesinin arttırılması için gerekli olan yüksek miktarda K vitamini içerir.
2- Sindirim: Asitlik kabızlık, ülser oluşumu, vb. gibi birçok sindirim problemini önlemeye yardımcı olmak için hıyar sezonunda hergün düzenli 3 adet orta boy hıyar tüketilmelidir. Sindirim sisteminizin hıyarı sevmenin nedeni, toksinleri dışarı atmaya yardımcı olan yüksek miktarda suya sahip olması, diyet bağırsakta kalmış gıdaları temizleyen elyaf ve protein emiliminde yardımcı olan erepsin adı verilen bir enzim.
3- Kalp ve kolestrol: Hıyar sıfır kolestrol içerir ve eğer kalp hastalığından mustarip olma riskiniz varsa ya da geçmişde kalp sorunu yaşamışsanız, sterol maddesi içeren birleşiğin, kolestrol seviyesini düşürmeye yardım eder. Hıyar da bulunan K vitamini, kalp krizine yol açan orter kireçlenmesini önler.  Vitamin K, iltihaplanmayı azaltan ve hüğcreleri koruyan gerekli besindir.  
4- Zayıflama ve hıyar: Yüksek miktarda diyet lifi içerir. Açlık sıkışmalarınızı çok fazla kilo almadan azaltacaktır.
5- Kanser ve hıyar: Kanseri önlemeye yardımcı olur. Hıyar, düşük ligan riski ile bağlantılı olarak, liganlar denilen bir grup phytonutrient içerir. Ek olarak bir çok antioksidan  C vitamini ile birlikte bağişıklığı geliştirir ve kanseri önlemeye yardımcı olan serbest radikal hasarını azaltır. Kanserli hücrelerde aktive olan belirli bir proteini bloke ederek, kukurbitasin hücrelerin büyümesini durdurur. ve ölümlerini başlatır. Çalışılan meme kanseri, baş ve boyun kanseri, lösemi, lenfoma, melanoma, pankreas, prostat ve diğer kanser türleri için faydalıdır. 
6- Göz yorgunluğu: Göz yorgunluğuna sebep olan başta akıllı telefonlar olmak üzere, internet aşırı göz yorgunluğuna ve baş ağrısına sebep olur. Bu yorgunluğu gidermek için hıyarı, parmak kalınlığında yuvarlak kesip gözlerinizin üzerine koyup 10 dakika bekletin. Bu uygulama göz yorgunluğunuzu azaltır ve daha rahat hissetmenizi sağlar. Her gün akşam bu işleme devam edilmelidir.
7- Stres ve salatalık: Bu günün hızlı tempolu dünyasında stres altına alınması kolaydır. Bu stres vücudunuzu çeşitli şekillerde etkileyebilecek hormonal değişiklikler oluşturur. Hıyar böbreküstü bezlerinin işleyişini düzenleyen ve stresin vücudunuza olabilecek zararlı etkilerini dengelemeye yardımcı olan B vitaminleri açısından oldukça zengindir. 
8- Ağız kokusu: Ağız kokusu için, bir parmak kalınlığında yuvarlak kesilmiş 2 hıyar dilimini ağzınızın çatısına koyup, 3 dakika bekledikten sonra çiğneyerek yemek, tükürük bezlerini harekete geçirir. ağız kokusuna neden olan mikropları öldüren antibakteriyel ajanlar içerir. Ayurvedaya göre, midede ki aşırı ısınmaya bağlı olarak ağız kokusu oluşur. Salatalık yiyerek onu serbest bırakmaya yardımcı olur.
9- Safra kesesi: Bir su bardağı salatalık suyuna iki tatlı kaşığı ba veya 40 gram şeker koyup içilirse safra akınını temin eder.
10- Akciğer: Hıyar, akciğer ağrısını ve yaralarını 12`şer gün devam edilir, 5 gün sonra ikinci kür başlar ve üç kür uygulayıp on gün sonra doktor kontrolüne baş vurup tahlil sonuçlarına ve doktor tavsiyesine göre neticeyi almış olursunuz. Salatalığın değerlerine göre kısa sürede tedavi eder.
11 Cilt güzelliği: Yatmadan önce yüzünüze,elinize ve cildin diğer yerlerine sürülüp 25-30 dakika bekledikten sonra yatağa giriniz. cildinizi güzelleştirir.
12-Kaşıntı: Hıyar suyu kaşınan bölgeye sürülürse kaşıntıyı keser.
13 -İltihaplı Romatizma: Artrit Romarizma sorunu olanlar, günde 3-4 subardağı taze sıkılmış hıyar veya acur suyu içmelidir.
14- Sarılık: Sarılık hastalığına yakalananlar, sabahları aç karnına sararmış hıyar`ı rendeleyip veya suyunu sıkıp bir su bal ile tadladırıp bir su bardağı bir içilir. 
15-Alzheimer: Salatalık yüksek oranda içerdiği  K vitamini sayesinde, özellikle Alzheimer hastalığında beyindeki normal hasarı sınırlamak için, Hindistan da bilinen bir doğal ilaçtır.
16- Saç büyümesi: Salatalık, sağlıklı saç büyümesinde oldukça etkili olan slikon ve kükürt içerir. 

YAN ETKİLERİ: Soğuk mizaçlı insanlar için pek uygun değildir. Sıcak mizaçlılar için faydalıdır.Soğuk mizaçlılar yediklerinde zararını gidermek için üzerine bir avuç kuru üzüm yenirse zararı telafi edilir.

 NOT: Verilen bilgiler yalnızca daha ileri araştırmalar için genel bir referans niteliğindedir. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.



Büyük Tük Milletinin, ülkesi ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olanları, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu M. K. Atatürk`ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.
 
ÖZDEYİŞLER:
1- Doğada ve tarımda her şey bir yeniliktir; fakat bu değişimin arkasında sadakat, samimiyet ve Vatan sevgisi yatar. (Bahri Dağdaş)
2- Her haram kazanç sevincin bir acısı, her helal kazanç yemeinin de bir sevinci ve sağlığı olur. (Numan Aladağ)
3- Vicdan, Sadakat ve samimiyet birliğe, Rüşvet ve haksız kazanç hastalıklara ve yanlızlığa götürür. (Numan Aladağ)
4- Haram yemeden pişman olmanın en doğru yolu, vicdanen acıyıp iyilik etmektir. (Numan Aladağ)
5- İnsan istedi mi, vicdan muhasebesi yapmaya daima zaman bulur. (Numan Aladağ)
6- Yalnışlıklar ve haram yollara başvuma bal arısına benzer, önce onun gibi ağzı bal dolu, fakat kuyruğu zehir dolu, ısırıp şişirdiğinde, acısına katlanacaksın.( Hindistan Türklerinden, Dr. Abdulsemih Kenani)



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.