Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10766
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2268) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (520) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (835) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (622) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3426) |

Görüş bildirebileceğiniz Siyasi Partiler ve Siyasetciler konuları
Siyasetçiler nasıl olmalıdır? (41)
Siyasi Partilerimiz nasıl olmalıdır? (27)
Siyasi partiler ve siyasetçiler ile ilgil diğer konular (767)


Siyasi Partiler ve Siyasetciler - Siyasi partiler ve siyasetçiler ile ilgil diğer konular konusu hakkında görüşler
Rıza MÜFTÜOĞLU - (Ziyaretci) 7.04.2014 16:46:58

BAŞBUĞ VE DEVLET ADAMLIĞI


BAŞBUĞ VE DEVLET ADAMLIĞI

4 Nisan 1997 yılında kaybettiğimiz ama hiç unutmadığımız Başbağ`un bize öğrettiği çok şey var. Türk Milliyetçiliğini, milliyetçilerin iktidarı için aktif olarak siyasi hayata sokan Başbuğ ``Ülkücü kadro´´lara büyük görevler vermiştir. Türk Milleti`nin kurtuluşunu Ülkücü harekete bağlayan Başbuğ`un en önemli özelliklerinden biri ``Devlet adamı´´ özelliğidir.
O, cezaevindeyken mahkemelere verdiği savunmalarda devlet adamı, Devleti yönetirken devlet adamı, siyasi parti genelbaşkanı iken devlet adamı ve hiçbir siyasi sıfat taşımadığında da aynı özelliği ile hareket eden nadir siyasi liderlerden biridir. Bu gün savunduğumuz ``Önce ülkem sonra partim´´ fikrinin doğuşunda da Başbuğun bu devlet adamı özelliği ve öğretisinin büyük payı vardır.
Başbuğ, Rusya ile görüşmelerinde, Amerika ile görüşmelerinde bir devlet adamıdır ve hatta ``devleti en üst seviyede idare eden´´ gibidir. Yine Ermenistan cumhurbaşkanı ile görüşürken de aynı özelliktedir ve tek hedefi Türk Devleti ve Türk Dünyası`nın menfaatleridir. Partisinin genelbaşkanı olarak milletten oy isterken de yine bir devlet adamıdır. Mesela kendisine büyük oy getirecek olan ``Türk-Kürt kavgası´´nın karşısındadır. Çünkü onun için önemli olan Türk Milleti ve Türk Devleti`dir. ``Biz niye Türk iken Kürt olalım `` tenkitlerinin olacağını bile bile `` Onlar ne kadar Kürt ise biz de o kadar kürdüz, biz ne kadar Türk isek onlar da o kadar Türk`tür´´ tarihi sözüyle birleştiren ve kaynaştıran Başbuğ`dur. Kürtçe konuşanlarla terör örgütünü birbirinden ayıran ve ``Ben terörü, 6 ay hazırlık 6 ay uygulama ile bir yılda tamamen bitiririm´´ diyen, ``Ne mozaiği ulan´´ diyen, ``Çizmeyi aşma&8230; `` diyen ve devletin bir bakıma kararlı yüzünü gösteren yine Başbuğdur. Tıpkı Dündar Taşer`in ``Devlet kadife eldiven giymiş bir demir yumruk olmalıdır. Vatandaşlarını kadife el gibi okşar severken, vatan hainlerine demir bir yumruk olmalıdır´´ dediği gibi&8230;Bu açıdan ilgilenen herkesin bildiği ama gündeme getirmediği bir örnek olayı anlatmak isterim. 1995 genel seçimlerinden önce, 1994 yılı mahalli seçimler arifesinde Tunceli`den bir aşiret reisi MHP`ye geçecektir. Bu katılım sebebiyle MHP`nin Starzburg caddesindeki genel merkezinde bir basın toplantısı yapılmaktadır. Rahmetli Başbuğ medya mensuplarına açıklama yaparken bana aşiret resinin konuşma yapmak istediğini ama Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşabileceği söylendi ve izin istendi. Ben de basın toplantısı bittiğinde bunu Başbuğ`a ilettim. Başbuğ ``elbette konuşabilir´´ dedi. Aşiret reisi kürsüye çıktı ve konuşmasını yapmaya başladı. Tercüman konuşmasının anlamını açıkladıkca ordakilerin hemen hepsinin gözlerinin dolduğunu gördük. Evet benim bildiğim kadarıyla ilk defa bir siyasi partinin genelmerkezinde kürtçe basın toplantısı MHP Genel merkezinde bu şekilde gerçekleşti. Birlikten yana olanlara Başbuğ`un ``kadife eldiven´´ anlayışıyla bu örnek olay gerçekleşmiş oldu. Bu günkü gibi hainlere taviz verip birlikten yana olanları da bölücülerin safına iten sözde ``Açılım´´ siyasetinde olduğu gibi değil, gerçekten birleştirici, bütünleştirici bir anlayış sergilenmiş oldu.
Devleti zaafa uğratan uygulamalar karşısında sanırım devlet adamlığının önemini gün geçtikçe daha iyi anlamaktayız. Belediye idare eder gibi devleti idare edenlerin nasıl bir devlet adamı olduklarını piyasaya dökülen kasetlerden anlamaktayız. Hele hele devlet yönetimi açısından ``özrü kabahatinden büyük´´ hikayesine uygun düşen ``aldatıldık´´ demeçleri devletin bugüne kadar nasıl yönetildiğinin en tipik örneklerinden birini teşkil etmektedir. Pek tabidir ki sadece türbüne oynayanlar ve devlet adamlığından uzak kalanlar aldatılmaya mahkumdurlar. Kimbilir bilmediğimiz daha hangi aldatılmalar vardır&8230;
Başbuğu bu yıldönümünde ``Devlet adamlığı´´ özelliği ile anıp bir kere daha Allah`tan rahmet dilerim. 04.04.2014

Rıza MÜFTÜOĞLU


Not:Bu yazı Yeni Düşünce Dergisi`nin Nisan 2014 tarihli sayısında yayımlanmıştır.





Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.