Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2278) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (522) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (844) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Siyasi Partiler ve Siyasetciler konuları
Siyasetçiler nasıl olmalıdır? (41)
Siyasi Partilerimiz nasıl olmalıdır? (27)
Siyasi partiler ve siyasetçiler ile ilgil diğer konular (776)


Siyasi Partiler ve Siyasetciler - Siyasi partiler ve siyasetçiler ile ilgil diğer konular konusu hakkında görüşler
Rıza MÜFTÜOĞLU - (Ziyaretci) 26.11.2015 20:21:36

MHP`DEKİ TARTIŞMALAR


MHP`DEKİ TARTIŞMALAR
-Rıza MÜFTÜOĞLU-


MHP`deki tartışmalar diyorum çünkü ortada olması gereken bir zemindeki bir yarışma yok, sadece tartışma var.
Bu tartışmalar öncelikle MHP Olağanüstü Tüzük kurultayının toplanması gerektiği noktasında yapılmaktadır.
MHP Genel Merkezi olağan kurultayın 2008 yılında yapılacağını açıklayarak, olağanüstü bir toplantıya gerek olmadığını ilan etti.
Bir kısım çevreler ise olağanüstü kurultayın yapılması gerektiğini ve bu kurultayda genel başkan dahil MHP yönetiminin yeniden seçilmesini istedi. Bunun için de MHP tüzüğünde yer alan ``Seçim gündemi ile olağanüstü kurultayın toplanamayacağı´´ maddesinin değişmesini sağlamak amacıyla Olağanüstü Tüzük Kurultay`ının toplanması, bundan sonra da seçime dayalı olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğini belirtti ve bu yönde imza topladıklarını açıkladı.
MHP`nin 1 Kasım seçimlerinde başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir. Başta oy oranı olmak üzere milletvekili sayısındaki azalış ortadadır ve ayrıca bu durum zaten beklenen bir sonuçtu. İktidar ortağı olmamanın bedeli ve ayrıca maddi yönden çok sıkıntıda olan teşkilatların durumu oy oranını daha da aşağıya çekebilirdi.
Ayrıca siyasette bugün halk nezdinde hoş karşılanmayan bazı kararlar bir süre sonra halk tarafından ``haklıymışlar´´ yaklaşımıyla büyük destekler doğurabilir.
Onun içindir ki ben seçim sonuçları açısından bir kısım arkadaşların genelbaşkanlık açıklamalarını ve bunun için de olağanüstü kurultay çağrılarını doğru bulmuyorum.
Bu gün Genelbaşkan adayı olup MHP tüzüğünün değişmesini isteyenlerin önde gelenleri, ``seçime dayalı olağanüstü kurultay yapılamaz´´ maddesinin MHP Tüzüğüne konduğu sırada milletvekili idiler, söz sahibi durumundaydılar. Böyle olunca da ilk akla gelen soru ``Siz o zaman neden bu tüzük maddesine karşı çıkmadınız´´ sorusu olmaktadır. Bunu işaret etmemin nedeni şudur:
MHP de yönetimde olanların, ne olursa olsun ``Herşeyimiz doğrudur, eksiğimiz, yanlışımız yoktur´´ anlayışına sahip olmaları, yönetimde olmayanların ise ne olursa olsun herşeyi yanlış görmeleridir.
Yönetimde olup olmamaya göre fikir beyan etmek ve ona göre hareket etmek yanlıştır.
Genelbaşkan adayı olacak olan bu değerli arkadaşların MHP genelmerkezinden 2018 de yapılacak olan Olağan Genel Kurulun 2017 yılına yapılmasını teklif etmeleri çok isabetli olacaktı. Çünkü 2017 de yapılacak bir kongre yeni bir yönetim kurulunun ve başkanlık divanının şeçimini Milletvekili genel seçiminden ve Mahalli seçimlerden önce gerçekleştirmiş olacak ve bu da yeni yöneticilerin bu genel seçimlerden önce daha aktif çalışma zamanı yakalamalarını sağlayacak ve bugünkü tartışmaların hiç biri olmayacaktı.
Yani öncelikle istenecek olan yorgun arkadaşların yerine taze kanların gelmesini zamanında sağlamak ve dışımızda geliştirilen menfi propagandaları tesirsiz kılmak olmalıydı.
Mesele sadece genelbaşkan meselesi olamaz. Ve mesele genelbaşkanlık meselesi olsa bile bunu tartışmalarla, gürültü ve patırtılarla siyasi sahneye sokmak olmamalıdır. Olağan Genel Kurul olur, genelbaşkan adayı olacak olanlar da ortaya çıkar, yapacaklarını anlatır ve delege kimi seçerse ona saygı gösterilir.
Denebilir ki, ``olağanüstü tüzük kurultayı istemek neden yanlış?´´
Ben nedenlerini şöyle görmekteyim.
Birincisi, sanki bir fırsatçılık gibi geliyor insana. Bir insan başarısızsa bunu delegeler şimdi yapılacak olağanüstü genel kurulda görecek de 2-3 sene sonra yapılacak genel kurulda görmeyecek, unutacak mı?
İkincisi, ``2-3 sene sonra değil de şimdi olmasının ne mahzuru var? Biz başarısız görüyoruz ve bir an önce değişmesini istiyoruz´´ şeklindeki bir tavrın getirecekleri ve götürecekleridir.
Neler getirir ve götürür?
Şu anda genelbaşkanlıkta adı geçen değerli arkadaşların delegeler üzerinde ciddi bir çalışmaları bulunmamakla birlikte, iller dolaşıldığında istenilen neticelerin alınmaması durumunda ya da sadece Olağanüstü Tüzük Kurultayını toplayacak bir sayıdan öteye geçilmemesi durumunda meydana gelebilecek tartışmalar, herkes bilsin ki MHP ve Ülkücü harekete kaybettirici olaylar doğuracaktır.
Ve ayrıca endişe etmekteyim ki bu genelbaşkanlık tartışması MHP den bir kopuş meydana getirebilecektir.
Başkanlık sistemi ile birlikte iki partili siyasi sitemin tekrar hesabı yapılmaktadır. Bu hesabın MHP deki tartışmalardan faydalanmamasını düşünmek saflık olur.
Onun içindir ki, herkes tenkitlerini, eksiklikleri, genelbaşkanlık niyetlerini buna göre yapmalı önce MİLLİYETÇİ HAREKETİ düşünmelidir. Yönetimde olanlar da, muhalefet edenler de çok ama çok dikkatli olmalıdırlar.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.