Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2278) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (522) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (844) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (1052) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (623) | Türk Dünyası (888) | Şiir (77) | Sağlık (185) | Diğer (3429) |

Görüş bildirebileceğiniz Tarım konuları
Ülkemizde tarımın durumu nedir ve nasıl olmalıdır? (57)
Tarım ile ilgili diğer konular (90)


Tarım - Ülkemizde tarımın durumu nedir ve nasıl olmalıdır? konusu hakkında görüşler
Çapar KANAT - (Ziyaretci) 9.01.2011 14:38:55

SÜTE BİR YASAL HİLE DAHA !

Ambalajlı süt sanayicilerinin sözcüleri ´´adi hileli´´ gıdalar ile ilgili verdikleri demeçlerde `merdivenaltı`` firmaları suçlayarak `biz yapmıyoruz, onlar yapıyor `diyor.

Dünya Gazetesi Yazarı Onkolog Dr. Sayın Yavuz Dizdar` da -Ne menem şeymiş şu- Ne merdivenmiş ki bu, altına bütün Türkiye sığar!`` nüktesini köşesinde fırlatıyor. 2. Gıda Güvenliği Kongresinde `Kendi varlığını ``akredite toksikolog´´ olmasına dayandırmış Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Esat Karakaya? `` nın kimyasalların toksikolojik etkilerini, insan sağlığına, dna`sına zarar verdiği konusunda geçmişteki makalesini okuduk ama ekmekten sonra ikinci besin maddesi süt ve süt ürünlerine veya diğer gıdalara katılan yasal katkı maddelerinin insan sağlığına nasıl bir toksikolojik etkileri olabildiği konusunda bir klinik araştırmayı bizatihi yaptığını hiç okuyamadık.

Ne gerek var ki bizim ilim adamlarımızın gıda katkı maddelerinin insan sağlığına toksikolojik etkisinin,hücresel bazda bir etkisinin olup olmadığının araştırılmasına.

Hatta ne gerek var, gıda katkı maddelerinin deney farelerine de ne gibi toksikolojik etkilerini araştırmaya.

Avrupa`da Efsa (Avrupa Gıda Güvenliği Kuruluşu ) nasıl olsa Gıda Endüstrisinin sipariş ettiği ` ilimsel ` araştırmalara göre karar veriyor. Bizim Ulusal Gıda Kodeks Komisyon üyelerimizde EFSA`nın yönergelerini alıp tercüme edip ` Taslak ` şeklinde elektronik postalar ile ülkemiz Süt Ve Süt Ürünleri Sanayicilerine, Gıda ile ilgili kanunla kurulmuş odalara gönderip soruyor: Fikrinizi söyleyiniz.

Gıdaya izinli katkının adı yasal hile, izinsiz katkının adı ise ´´Adi hile ´´

Tüketicicler artık hangisinin adi hile, hangisinin yasal hile olduğunu da bilemez hale geldiler.

Yasadışı hile değil yasal hile, gıdaya sahte tat, sahte lezzet, uzun ömür verirken bunların gerçek toksikolojik, kontaminant araştırmaları yapılmadan insan ömrünü kısaltıyor.

Merdiven altı firmalar hem yasal hem de yasadışı hile yaptıklarından kolay yakalanıyorlar. Merdiven üstü firmalar için ise yasal hileleri onların 68 kazanç sağlamaları için yeterli oluyor. Parakende açık süt satan geleneksel sütçülerimizin &8216;` süte su katma &8216;` onların yanında masum kalıyor. Süte kattıkları iddia edilen su parasal değerde hile oluştururken merdivenüstü süt ve süt sanayicilerinin yasal hileleri insan sağlığını tehdit ediyor.

Katkısız, karışıksız, ekşiyebilen yoğurt, bozulabilen süt istiyoruz diyor tüketiciler. Çiğ Süt, kendi ahtopot kollarına gelmediği, tüketiciye direkt gittiği takdirde bazen kendi bazen de kendi istihdam ettiği ` bilim insanları`` na sokak sütü dedirtiyor. Tüketici Ulusal Gıda Kodeks komisyonun Çiğ Süt üretimi, muhafazası, taşınması tebliğini okusa, görecek ki kendisine ulaştırılan çiğ süt, aynı şartlarda sanayicilere gidiyor.

Çiğ Süt Üreticilerinin tüketiciye hile yapma şansı yok! Her gün yüz yüze bakıyorlar

Hilenin yasalarını ambalajlı süt sanayicilerinin ` Merdivenüstü firmaları `` adına tüketiciler adına değil-resmi gazetemizin 7 Ocak 2010 tarihli sayısında Tarım Bakanlığı`na bağlı Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunda yayınlandığını görünce çiğ süt üreticileri grubu olarak biz de bunun adına yeni bir `yasal hile ` dedik.

Süte bir bomba daha konuldu. Bu bombanın adı: E 961 NEOTAM

Ey tüketiciler bu yasal bombayı ambalajlı kutu süte koymayı yasallaştırmadan önce size sordular mı? Hayır! Siz kimsiniz ki? Siz tükettiğiniz süte ödediğiniz katma değer vergisi Süt sanayicilerinden daha fazla!

Bu yasal bombayı ambalajlı kutu sütün içine koymayı yasallaştırmadan önce biz orijinal üreticilere sordular mı? Hayır! Biz kimiz ki? Müstahsil makbuzlarında stopaj vergimizi peşin ödüyoruz. Biz maliyetine ve karın tokluğuna çalışıyoruz, süt sanayicileri yılın sadece dokuz ayında 68 kazanç sağlıyorlar.

E 961 Neotam`ın insan sağlığına yararı isbatlanmamıştır.

E 961 Neotam`ın insan sağlığına zararlı olup olmadığı konusunda tıbbi bir klinik araştırma da yapılmamıştır. Efsa fareler üzerinde göstermelik denemeler yaptırmış olsa bile bunlar yetersizdir.

Ey Tüketiciler içeceğiniz kutu sütün ambalaj kutusunun üzerinde büyüteç kullanmadan görülebilinecek şekilde içinde ` E 961 NEOTAM var `yazacakmı? Yoksa küçücük minnacık, ufacık, kimsenin göremeyeceği şekilde mi yazılacak?Yoksa bu E 961 NEOTAM yazısını görmeden mi yiyip, içeceksiniz!

Fikir Sahibi Damaklar Grubu ambalajlı gıda ürünlerinin etiketlerinin üzerindeki yazıların tüketicilerin okuyabilmeleri için &8216;` Büyüteç kampanyası``nı geçtiğimiz yılda açtı. Süper marketlere alışverişe gelen tüketicilerden bu büyüteçleri kullananlara&8216;` Etiket Hafiyeleri`` adını koydu. Tarım Bakanlığı`nın, tüketicilerin dikkatini çekmek için başlattığı bu kampanya halen devam etse de Fikir Sahibi Damaklar Grubu ` Etiket hafiyeleri`` ne vereceği ` Büyüteç ` kalmadı. Ambalajlı kutu süt üreticileri süt kutuları üstüne şayet zahmet edip E961 NEOTAM yazısını minnacık yazacaklar ise yanında ` Büyüteç ` de dağıtmaları zorunlu hale getirilmelidir.

Peki E961 NEOTAM nedir? Lezzet artırıcıdır.

Peki benim süt ineklerim 140 bin yıldır lezzetsiz üretmiyorlardı da sütüm endüstrileşince mi lezzeti kayboldu.

Sütüm evde tencerede mi yoksa sanayicilerin kazanlarında mı kaynayınca lezzetini kaybediyor? Çiğ Süt Tüketicisi ev hanımlarımız bunu gayet iyi bilirler.

Sütün, süt türevi ürünlerin kilogramında 20 miligram, 32 miligram da olsa E961 Neotam`ın kullanımına süt ineklerim üzülüyor.

Peki ya ey tüketicilerimiz; Siz üzülmüyormusunuz? Siz kullandığınız markayı sorgulamıyormusunuz. Kullandığınız marka merdiven altı, merdiven üstü, köprü altı mamüllerinden de olsa E961 Neotam`ı kullanmak `yasal hile`` haline getirilmiştir.

Ey Tüketiciler bizim ve sizin yasal hileler için resmi kurumlar nezdinde uğraşılar beyhude Çare arama çabaları olacaktır!

Biz köylüler kutu süt kullanmıyoruz. Bize bir şey olmuyor!

Süt Tozunda kanserojen madde: Melamin. Biz yazdık.

Tarım Bakanlığı`ndan rica ettik: Süt ve süt ürünlerinde süt tozu kullanımının tüketicilerin tercihinde olması için dilekçeler gönderdik. Kutu sütte süt tozu kullanılmış ise etiketin üzerine süt tozundan yapılmıştır, çiğ sütten yapılmış ise çiğ sütten yapılmıştır yazılsın`` dedik. Bir yıldır dinletemedik, uygulatamadık.

Bakın, kutu sütçüler `Yasal Hileleri `` yayınlatıyorlar, istedikleri katkıları da size yediriyorlar.

Biz sizin için Çareyi bulduk.

Çare ` yasal hileli`` ürünler değil, gerçek gıda maddesi olan `Çiğ Süt ` kullanın. Eviznizin içinde ne yiyeceğinize, ne içeceğinize siz karar verin. Özgürleşin. Katkılı değil katkısız çiğ sütü kaynatın için, yoğurdu, peyniri kendiniz yapın.

Endüstrileşen gıda da ` adi hile ` nin takipçisi, önleyicisi zaten yasal kuruluşlardır.

` Yasal Hile``li katkı maddelerinin takipçisi, önleyicisi tüketiciler olmalıdır.

Nasıl mı? Yasal hileli ürünleri kimse yemez ise, içmez ise endüstriyelleşen gıda fabrikaları hiçbir katkı maddesini koyamaz.

Ey tüketici: Ekşiyen yoğurt, bozulabilen çiğ süt iste!

Senin ömrünü kısaltan uzun ömürlü değil senin ömrünü uzatan kısa ömürlü gıdaya ulaşma çabasında ol. Sen istersen bu bir hayal değildir.

işaretli kısım Sayın Yavuz Dizdar`ın Dünya gazetesi yazısındaki cümlesinden alınmıştır.
Çapar Kanat
Saygılarımla
http://groups.google.com/group/cigsutureticileri



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.