Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
`ALMANYA`DA IRKÇILIK HEP KÜÇÜMSENDİ`

`Almanya`da ırkçılık hep küçümsendi`

Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat, tüm vatandaşların yabancı düşmanlığından ve ırkçılıktan etkilenildiğini söyledi

Kolat, bakan olduktan sonra ilk dernek ziyaretini, bir çatı örgütü olarak çalışmalarını sürdüren Berlin Türk Cemaatine (TGB) yaptı.

TGB Başkanı Bekir Yılmaz ve derneğin yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Kolat, Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan`ın ırkçı söylemler ve tehdit içeren elektronik posta aldığının hatırlatılması üzerine, Özkan`la dayanışma içinde olduğunu ifade ettiği bir mektup yazdığını söyledi.

"Almanya`da ırkçılık ve yabancı düşmanlığı hep küçümsendi ve terör boyutuna geldi. Bakan da olsak, normal vatandaş da olsak bu gelişmelerden etkileniyoruz. Çünkü gözü kör bir hareket bu" diyen Kolat, Berlin`de aşırı sağa ve ırkçılığa karşı eyalet programını yıllardan beri sürdürdüklerini, bütçede sıkıntılar olmasına rağmen bu projenin parasını kesmediklerini kaydetti.

Okullarda küçük yaşlardan itibaren yabancı düşmanlığına karşı eğitimin başlaması gerektiğini ifade eden Kolat, aşırı sağın ve ırkçılığın bu boyutlara ulaşmaması için insanlarda küçük yaşlardan itibaren yabancı düşmanlığının, İslamiyet`e ve farkılıklara karşı önyargının gelişmemesi gerektiğini söyledi.

Berlin eyaletinde yaklaşık 3 hafta önce bakanlık koltuğuna oturan Kolat, aşırı sağ ve ırkçılık konularının Alman toplumunun sorunu olduğunu belirterek, "Bu bizim sorunumuz değil. Biz mağdur kalıyoruz. Alman toplumunun ciddi bir şekilde demokrasiyi tehdit eden hareketi, kendi demokrasisini tehdit eden bir harekete `dur` demesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bakan olduktan sonra ırkçı bir tehdit alıp almadığı şeklindeki bir soruya karşılık da Kolat, "Bakan olduktan sonra almadım. Öyle birşey olmadı. Ancak seçim dairemin kapısında adımın yazdığı bir levhanın üzerine, NPD (aşırı sağcı Almanya`nın Milliyetçi Demokratik Partisi) sık sık bir şeyler yapıştırdı. Fakat çok iğrenç mailler alıyorum. `Türk olarak burada sizin ne işiniz var`, `Siyasete girmeye ne hakkınız var`, `Terk edin ülkeyi` gibi mailler geliyor. Ama siyasette böyle şeyler olacak. Bunları bir şekilde kaldırıyoruz" diye yanıt verdi.

TGB`ye kendisini davet ettiği için teşekkür ettiğini de ifade eden Kolat, bakan olmadan önce sivil toplum kuruluşlarında çok çalıştığını ve bu kuruluşların ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğunu kaydetti.

TGB`yi siyaset için önemli ortaklarından birisi olarak gördüğünü belirten Kolat, TGB ile ortak hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Göçmenlerin topluma uyumu konusunda çok yol alındığını, ancak bunu daha da ileriye taşımak istediklerini belirten Kolat, eğitime önem vererek gençlerin işsizlikten etkilenmemesini, kamu alanında ve kamuya ait şirketlerde çalışan göçmen kökenlilerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kolat`ı bakanlık görevine getirilmesinden dolayı tebrik ettiğini belirten TGB Başkan Yılmaz da TGB`nin kendisiyle birlikte çalışma arzusu içinde olduğunu, dernek olarak her türlü çalışmaya ortak olma ve destek verme çabası içinde olacaklarını söyledi.

TGB`ye üye olan dernek sayısını 72`ye çıkarttıklarını ve derneğin kentte önemli aktörlerden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, kentte yaşayan insanların sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını kaydetti.

 

ha-ber.com / Erbil BAŞAY / Berlin 





Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.