Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
ESKİ ORMAN BAKANLIĞI BİNASINDAKİ `NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE` SÖZÜ NASIL YOK OLDU?

ESKİ ORMAN BAKANLIĞI BİNASINDAKİ

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SÖZÜ NASIL YOK OLDU?

 

Bülent Arınç’ın TBMM Başkanı olduğu döneme kadar  Ankara’da Atatürk  Bulvarı üzerinde Orman Bakanlığı binası vardı. Sonra Orman Bakanlığı başka bir  yere taşındı ve bu bina Türkiye Büyük Millet Meclisine devredildi. 

Atatürk Bulvarı üzerindeki bu eski Orman Bakanlığı  binasının giriş kapısı üzerinde “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” yazıyordu. Orman Bakanlığı binası cumhuriyet kurulalı beri vardı ve tarihi bir binaydı. Atatürk Bulvarı Ankara’nın en merkezi bulvarıdır. Bulvardan geçen herkes de Atatürk’ün bu anlamlı sözünü görüyordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1991-1995 döneminde;19.dönemde, o dönemdeki Refah Partisinin milletvekili Zeki Ergezer ki sonra AKP’li oldu ve AKP den bir dönem Bayındırlık Bakanlığı yaptı, mecliste yaptığı bir konuşmada Güneydoğu Anadolu bölgesinde dağlarda “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünün yazıldığını belirterek bu yazının doğru olmadığını anlattı ve lafı Orman Bakanlığı binasının üzerinde yazılı olan Atatürk’ün bu sözüne getirerek bu durumu da tenkit etti. “Orman Bakanlığı ile Ne Mutlu Türküm Diyene, sözünün ne ilgisi var” şeklinde ifadelerde bulundu. Yani bu milletvekili  `Ne Mutlu Türküm Diyene` sözünü ne Güneydoğudaki dağlarda yazılmasını istiyordu,ne de Orman Bakanlığı binasında.Yani bu veciz söze tahammül edemiyordu. Tabi ki tahammülsüzlük aslında genel bir tahammülsüzlüktü.

Aradan yıllar geçti.Başta da belirttiğimiz gibi TBMM bu binayı devraldı. Sekiz ay, restorasyon yapılıyor diye bu binanın önüne ve etrafına perde çekildi. Sekiz ay sonra branda perde kalktı ve bina ortaya çıktı. Ama Nemutlu Türküm Diyene sözü ortada yoktu. Binanın kapısında “TBMM ek hizmet binası yazılıydı ve üstünde de Egemenlik Milletindir sözü yer alıyordu.

Evet kamuflaj iyi yapılmıştı. Birinci kamuflaj restorasyon adına branda perdeleme ile ikinci kamuflaj da bu binayı meclisin almasıyla gerçekleşmişti.Meclis ek hizmet binasında elbette ki “Egemenlik Milletindir” sözü yer almalıydı... Savunmalar tamamdı.

Ama neticede cumhuriyetle nerdeyse yaşıt olan bir bakanlık binasının üzerindeki NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözü uçmuş ve kaybolmuştur.

Bazı değerlerimizin belli gerekçelerle kaybolması gibi.

 

 Bu konu, bugüne kadar hiç bir gazeteci , milletvekili ve siyasi parti tarafından dile getirilmedi. Hepimiz kamuflajlar sebebiyle uyuduk.

                  Bundan sonra uyumayız inşallah.
 
 
 
Aşağıda ki de yeni bir haber.Bunu da yukarıdaki yazıyı pekiştirerek lütfen okuyunuz.
 
 
 
`Ne mutlu Türküm` diyene ceza yazdılar

MHP Uşak İl Başkanı Metin Savaş, “Ne mutlu Türküm” diyene kesilen cezaları basına gösterdi.


AKP’nin PKK açılımı zıvanadan çıktı ve Türklere karşı cadı avına dönüştü. MHP Uşak İl Başkanı Metin Savaş, skandala sert tepki gösterdi: Trafikte binlerce araç varken niye sadece bu yazı ve Türk bayrakları söküldü? “Allah”, “Bismillah” yazıları sökülecek mi?


Bu tahrikse terörist şovu ne!
CEZA yiyenlerin ‘özenle’ izlenmesi ve yazıyı kaldırmamakta ısrar edenlere bir ceza daha kesilmesi sinirleri gerdi. Emniyet’in “Yasa gereği uygulandı. Yazı yasak” açıklaması tepki çekti: Dağdan inip şov yapan teröristin serbest bırakılması yasaya uygun mu!  



‘Türküm’ demek suç oldu
Uşak’ta  ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazısı nedeniyle minibüslere para cezası kesildi. Bu duruma isyan eden MHP Uşak İl Başkanı, “Bu Başbakanın da dediği gibi hazmettirme çalışmasının bir parçası” dedi


Metin Deniz Savaş, “Bu olayın manasını, perde arkasını ve hangi niyetle bu yazıların söktürüldüğünü sorumluların açıklamasını istiyoruz” diye konuştu.



Haber: Sümeyra YILMAZ
MHP Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş, 10 Kasım’da, şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan 20 minibüse arka camlarındaki ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazısı ve Türk bayrakları nedeniyle trafik polisleri tarafından 61’er TL para cezası kesildiğini söyledi. Savaş, “Bu Başbakanın da dediği gibi hazmettirme çalışmasının bir parçası. Hazmettirmeye çalışanlara karşı sessiz kalmayacağız” dedi. 20’ye yakın minibüse “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı olduğu için ceza kesilmesinin “açılım” doğrultusunda uygulanan bir uygulama olduğunu belirten Metin Deniz Savaş, şunları söyledi: “Emniyet bu uygulamayı 1983 yılında çıkartılan bir kanunu gerekçe gösteriyor. Doğrudur araçlara yazı yazmak yasak. Fakat bir gerçek var; Türkiye’deki neredeyse bütün araçlarda yazılar var. Neden bunlara ceza yazılmıyor. Bu güne kadar bu yazıdan rahatsız olunmadı da şimdi mi olunuyor. Eğer bu suç ise tüm araçlardaki yazılar sildirilmeli ve ceza yazılmalı. Neden sadece ” Ne mutlu Türküm diyene “ yazısından rahatsız olundu. Niyet nedir? Yapılmak istenen nedir? Bizler bu işin takipçisi olacağız. Yetkililerden cevap bekliyoruz. Şimdiye kadar tatmin edici bir cevap gelmedi bize. Uygulamanın yapıldığı tarih de manidar. 10 Kasımda 20 araca ceza yazılıyor hepsine de ” Ne Mutlu Türküm diyene “ yazısından dolayı başka yazılara verilen ceza yok.”


Sessiz kalınırsa arkası gelir
Savaş, kampanya başlatacaklarını belirterek, “Biz kampanya başlatacağız. Evlerimize, iş yerlerimize bu ülkenin sahiplerinden ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünden rahatsız olmayan herkesten bu yazının asılmasını isteyeceğiz” dedi. Metin Deniz Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü bu Başbakanın da söylediği gibi ’hazmettirme’ çalışması. Eğer sessiz kalınırsa bunun arkası farklı şekillerde gelecektir. Bu yazının indirilmesi uygulamasını kimler başlattı bu da belli değil. Bu konuda bir açıklama yok. Bu araçlardaki yazılar yeni değil. Yıllardır var neden şimdi rahatsızlık yarattı. Günümüzde Kürtçülüğün pirim yaptığı, bölücü açıklamaların suç olmadığı bir dönemde artık Türküm demenin suç olmaya başladığını görüyoruz. Bu da kamu görevlileri eliyle yapılıyor. Bu olay karşısında sessiz kalmayacağız, peşini bırakmayacağız. MHP olarak aynı bayrağı ve aynı sözü il binasına astık. Atatürk’ün bu veciz sözüne ve bayrağa alerji duyanlar gelsin MHP il binasından da bu yazıyı indirsinler. Bu milletin sabrı var. Kimse bu sabrı denemeye kalkmasın. Bu olayın manasını, perde arkasını ve hangi niyetle bu yazıların söktürüldüğünü sorumluların açıklamasını istiyoruz.”  Savaş, yazı nedeniyle ceza verilen minibüsçülerin bağlı oldukları “minibüsçüler odası” na da şikayette bulunduklarını belirterek, yazıyı silmeyen şoförlere tekrar ceza yazıldığını da vurguladı.  



Öğrenci andının kaldırılması istendi
“Ne Mutlu Türk’üm” diye biten ’öğrenci andı’nın okunmaması için Danıştay’da dava açıldı. Davada yürütmenin durdurulması istendi. Danıştay 8. Dairesi de yürütmenin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti.  Alınan kararda ‘İdari işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verilebileceği kuralı bulunduğunu’ hatırlatarak, davada bu şartların oluşmadığına işaret edildi.

 
 


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.