Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10788
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
FETHULLAH GÜLEN İMPARATORLUĞU
 
 

Amerikan Middle East Quarterly dergisi, Türkiye`yi ele geçirmek isteyen ittifaka dikkat çekti.


ABD`deki Middle East Quarterly dergisinde Fethullah Gülen hareketinin Türkiye`de devlet haline gelmeyi hedeflediği ve AKP iktidarından bu yana ülkenin laik ve demokratik yapısının bozulduğu yönünde değerlendirmeler yer aldı.

Washington`daki Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü`nün (MEMRI) Türkiye uzmanı Rachel Sharon-Krespin tarafından kaleme alınan "Fethullah Gülen`in Büyük İhtirası" başlıklı makalede Gülen hareketinin Türkiye`de polis gücü, ordu ve yargı kurumlarına sızdığı ve AKP ile birlikte Türk toplumunu İslamlaştırmaya çalıştıkları analizine yer verildi. Makalede AKP`nin "bürokrasiyi ele geçirerek Türkiye`nin temel kimliğini değiştirdiği" ifade edilerek "Türkiye artık AKP`nin yedi yıl önce devraldığı laik ve demokratik ülke değil" denildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan`ın Türkiye`yi Avrupa`dan uzaklaştırarak Rusya ve İran`a yaklaştırdığının belirtildiği yazıda Türkiye`de Amerikan, Hıristiyan ve Yahudi karşıtlığının arttığı vurgulandı.

Türkiye`deki bu dönüşümün ardında "AKP`nin etkili siyasi makinesinin yanı sıra Gülen`in liderliğindeki karanlık İslamcı tarikat" bulunduğu da belirtildi. Makalede "Bugün Gülen ve Fethullahçılar yalnızca hükümeti etkilemeyi değil aynı zamanda hükümetin kendisi olmaya çabalıyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Gülen`in Batı`da "ılımlı İslam" savunucusu olarak görüldüğü ve alkışlandığı, yalnızca ilkokul mezunu olmasına karşın özellikle ABD`de bir entelektüel, bilim adamı ve eğitmen olarak kabul edildiği belirtilen yazıda, "Gülen ABD`deki üssünden kendi ününü ve transnasyonal imparatorluğunu kurdu" denildi.

AKP`nin devraldığı laik ve demokratik ülke değil" denildi. Başbakan Tayyip Erdoğan`ın Türkiye`yi Rusya ve İran`a yaklaştırdığının belirtildiği yazıda Türkiye`de Amerikan, Hıristiyan ve Yahudi karşıtlığının arttığı vurgulandı. Türkiye`deki bu dönüşümün ardında "AKP`nin etkili siyasi makinesinin yanı sıra Gülen`in liderliğindeki karanlık İslamcı tarikat" bulunduğu da belirtildi. Makalede "Gülen ve Fethullahçılar yalnızca hükümeti etkilemeyi değil aynı zamanda hükümetin kendisi olmaya çabalıyorlar" denildi.

ABD`deki üssünden kurdu

Gülen`in Batı`da "ılımlı İslam" savunucusu olarak alkışlandığı, yalnızca ilkokul mezunu olmasına karşın özellikle ABD`de bir entelektüel, bilim adamı ve eğitmen olarak kabul edildiği belirtilen yazıda, "Gülen ABD`deki üssünden kendi ününü ve transnasyonal imparatorluğunu kurdu" denildi. Gülen`in medya, bürokrasi, üniversite, yargı, güvenlik ve istihbarat kurumları, iş dernekleri, sendikalar, sivil toplum arasında yandaşları bulunduğu ve daha önce hiç kimsenin Türk toplumunu bu denli temelinden değiştirmeyi hedefleyen bir hareket başlatmadığı da ifade edildi.

`En etkili yalanlardan biri`


Gülen`in eylemlerine yönelik endişelerin "önemsiz paranoya" olarak reddedildiğinin belirtildiği yazıda AKP kapatma davasının Batılı diplomatlarla birlikte İslamcı medyada "demokratik olmayan yargı darbesi" olarak görüldüğü oysa aynı çevrelerin bir tarafta İslamcılık ve demokrasi diğer tarafta laiklik ve faşizm ayrımına giderek Ergenekon iddianamesini alkışlarla karşıladıkları vurgulandı. Makalede "İslamcı çevrelerin Türkiye`nin İslamcılarını `reformcu demokrat` ve modern; laik Türkleri ise `köktendinci` şeklinde damgalaması modern siyasetin en aşağılayıcı ve üzücü bir biçimde en etkili yalanlarından biri olmalı" görüşü belirtildi.



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.