Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULUNAMIYOR-EĞİTİM SİSTEMİMİZ AKSIYOR

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

 

 

          Tokat Milletvekili Dr. Reşat DOĞRU TBMM’de görüşülmekte olan Torba Kanununun 9. maddesi üzerinde yapmış olduğu konuşmada işsizliğin had safhaya ulaştığını söyledi. Dr. Reşat DOĞRU konuşmasına şöyle devam etti.

 

         Türkiye İş Kurumu, insanlara iş bulmak için kurulmuş olan bir kuruluştur. Ancak ülkemizde her geçen gün işsizlik artarak devam etmektedir. Hükümetinde bu konuda bir çalışması olmayıp, başarısızlığına bunu da eklemiştir. Ülkemiz işsizlikte dünya şampiyonluğuna süratle gitmektedir.

 

         Ülkemizde her gün işyerleri kapanmakta, insanlar işsiz kalmaktadır. AKP İktidarı ekonomik krize ülkemizi getirmiştir. Kriz günden güne artmaktadır. Ülkemizde üretim kanalları tıkanarak yatırım imkânı kalmamıştır. İnsanlar umutsuz bir şekilde beklemekte geleceğini çok karanlık görmektedir.

        

         Esnaf, çiftçi, sanayici ve her kesimdeki insanlarımız perişan bir halde yaşamaya mahkûm edilmiştir. İnsanlar işlerimizi ne zaman kaybederiz korkusu yaşarken emekli insanlarımız da neredeyse devlete küsmüştür. Emekliye, işçiye, memura zam yapıyorum derken mutfaktaki her şeye kat be kat zam yapılmış insanlar soğuktan donacak duruma gelmişlerdir. Elektriğe, doğal gaza, taşımacılığa yapılan zamlar çekilmez olmuştur.

 

         Bu kadar ağır tablo içerisinde hükümet milletin gözüne baka baka her şey iyi gidiyor, krizden çıktık diye konuşuyor. Ekonominin büyümesinden bahsediyor. O zaman sormamız gerekmez mi ekonomiyi rahatlatan büyüme oranları 2002 yılında 149 ülke içinde 29.sırada iken, 2009 yılında neden 107 basamak inerek 136.sıraya düşmüştür. Ekonomik sorun çok ciddidir. Acil müdahale beklemektedir. Yani sun-i gündemlerle ülke meşgul edileceğine ekonomiyi düzeltecek gerçek tedbirler alınmalıdır.

 

         Bugün işletmeler üzerinde ağır vergi, prim, tazminat ve istihdamla ilgili yükler vardır. Bununla ilgili hükümetin ciddi çalışmalar yapması gerekmektedir.

 

         İşletmelerin sosyal güvenlik prim yükü 1999 yılında % 22.8 iken, bugün yaklaşık 4-5 kat artarak % 128 olmuştur. Bu, işverenin işçiye ödediği ücretin yarısından fazlasını SSK’ya prim olarak vermek durumunda olduğunu göstermektedir.

 

         2008 yılında işçi çalıştırmak için işverenin ödeyeceği her 100 Liradan sadece 53,3 Lirası işçinin cebine girmiştir.

 

         İstihdam yaratmak istiyorsak, yeni yatırımlar hedefliyorsak, işverenin üzerindeki yükleri azaltmalıyız. İşverenler yeni işyeri açmaya neredeyse korkmaktadırlar.

 

         İşte ülkemizin reel gündemleri bunlardır. İşçi, memur, emekli, esnaf artık söylem değil hizmet beklemektedir.

 

         Bugün işsizler ordusuna Tekel İşçileri de katılmak istenmektedir. Özlük haklarını korumaya çalışan bu insanların problemi mutlaka çözülmelidir. Buz gibi soğukta Kızılay’da verdikleri mücadele dünyaya örnek teşkil etmiştir. Tekel, Şeker Fabrikaları, Tedaş işçisinde bu ülkenin insanlarıdır. Halkın isteklerine karşı gelinmez.

 

          

 
EĞİTİM SİSTEMİMİZ AKSIYOR MU?

 Tokat Milletvekili Dr. Reşat DOĞRU,  Milli Eğitim Sistemimizin aksadığını, Bakanlığın Eğitim ve Öğretim hizmetlerine gerekli ilginin göstermediğini bildirdi.

Dr. Reşat DOĞRU’nun Milli Eğitim Bakanlığına sormuş olduğu;

Ülkemizdeki beden eğitimi öğretmeni mezunu veren eğitim kurumlarımızdan son 7 yılda mezun olan Beden Eğitimi öğretmeni sayısı nedir, bunlardan ne kadarı Eğitim kurumlarına Beden Eğitimi öğretmeni olarak istihdam edilmek üzere alınmıştır?

Dünyada kendi dilleriyle ilgili öğretme, öğrenme konularında önemli gelişmeler olmaktadır. Bu nedenle;

Ülkemizdeki Türkçe öğretmenlerinin yazı, bilgi ve becerilerinin güncellenmesi için hizmet içi eğitim geçmişte yapılmış mıdır veya yapılması düşünülmekte midir?

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde kurulması düşünülen Güzel Sanatlar Fakültesinin kurulacağı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ifade edilmesine rağmen, bu konuda henüz bir gelişme olmamıştır. Güzel Sanatlar Fakültesi ne zaman kurulacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığınca 2009 yılı için dağıtımı yapılan ders kitapları kimler tarafından hazırlanmaktadır, bu kitaplar kaç matbaada bastırılmıştır ve ne kadar ücret ödenmiştir ?

         Türk Dünyası olarak adlandırılan Orta Asya Türk Devletlerinde Türkçe eğitim veren okullar denetlenmelidir. Bu konuda ne tür çalışmalar yapılıyor?

Okullarda Domuz Gribi ile ilgili gerekli tedbirler alınmış mıdır?

Okullardaki personel ve öğrenciler salgınla ilgili bilgilendirilmiş midir?

         Tokat ilinde 2008-2009 yılları içerisinde ne kadar köy okul kapatılmıştır? Ne kadar öğrenci taşıma sistemi ile öğrenim görmektedir, şeklindeki sorularına verilen cevapta özellikle Tokat ilinde 44 köy okulunun kapandığını ve yaklaşık 7.200 öğrencimizin taşımalı olarak eğitimine devam etmesinin, ilimiz açısından çok ciddi bir eğitim-öğretim sorunu teşkil ettiğini bildirdi.

         Bakanlığın uygulamada bazı aksaklıklara da sebebiyet verdiğini bildiren Dr. DOĞRU, konuşmalarını şöyle bitirdi.

Sorularımıza zamanında cevap verilmediği için bazılarının güncelliği kaybolmuştur. Zamanında cevap verilmesi daha uygun olacaktı diye düşünüyorum.

Orta Asya Türk devletlerinde Türkçe eğitim veren okullar vardır. Bu okullarda ciddi sayıda öğretmene ve masraflar için paraya ihtiyaç vardır. Ödeneklerin çok az olması birçok görevin yapılmamasına sebep olmaktadır. Mademki ülkemizin adını taşıyan okullar, bunlara ciddi manada öğretmen ve ödenek temin edilmesi gerekmektedir.

Beden eğitimi öğretmenleri konusunda çok büyük oranda okulunu bitiren öğrencilerimiz vardır. Okulunu bitirmiş öğretmen olmuşlar. Tabii, aşağı yukarı 10 binin üzerinde sayı ihtiva etmektedir. En azından okullarda ders saatine bir saat ilave etme şansı olursa şayet, bu öğretmenlerin hepsine iş verilebilir diye düşünüyorum.

Tokat`ta son beş yılda büyük nüfus kaybı vardır, sonucunda da öğrenci azlığından okullar kapatılmakta, okul binaları da kaderine terk edilmektedir. Tokat halkı "Nüfusumuz düşmesin, okullarımız açık kalsın." diyor, bu konuda sizden çözüm bekliyorlar.

Özellikle uyuşturucu bağımlılığı ve madde bağımlılığıyla ilgili olarak okullarda bir araştırma yaptırtmıyorsunuz. Daha önceki Sayın Bakana da bununla ilgili çeşitli sorular sormuştum ancak ondan da cevap alamamıştım. Bu da tabii çok önemli bir konudur. Bunu dile getirmek istedim, dedi.

 

 

 



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.