Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10786
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
YENİ KONUŞULAN BİR SENARYO
Bu günlerde bir senaryo konuşulmaya başlandı. Bu senaryo, bir İran gazetesinin  Türkiye`de İslam devrimi yakındır şeklindeki bir haberi üzerine daha da hararetli hale geldi. Senaryo şu:
2002 seçimlerinden bir süre sonra ulusalcı solcularla milliyetçiler arasında bir yakınlaşma başgösterdi. Ulusalcı Solcularla Türk Milliyetçileri belli platformlarda bir araya gelmeye gayret ettiler.
İran`da Şah devrilirken Humeynicilerle solcular başta olmak üzere belli fikir akımlarının Şaha karşı beraber hareket etmeleri ve Humeyni`nin bu şekilde iktidarı ele geçirip yeni bir rejim kurması Milli çizgide birliktelik kurma eğilimini artırmıştı.
2007 seçimlerine doğru bu eğilim bir yeni slogan üretmişti. `Sağcılar MHP`ye, Solcular CHP`ye`.Bu slogan giderek gelişmiş ve sonunda CHP-MHP koalisyonu isteğini yüksek sesle dillendirmişti.
Ancak 2007 seçimlerinden sonra iktidara sayıları yetmeyen CHP ve MHP`nin bu defa muhalefette işbirliği beklenirken durum tam tersi oldu.Bu durum ise Türk Milliyetçilerine karşı Ulusalcıların bir tepkisini doğurdu. Soner Yalçın`ın Hürriyet Gazetesindeki MHP ile ilgili gerçek olmayana yazısı ise milli çizgidekileri büyük ölçüde etkiledi.
2007 seçimlerinden önce oluşturulan milli çizgideki ittifak çatladı ve hayal kırıklığı yarattı. 
Cumhuriyet Gazetesinin İlhan Selçuk sebebiyle yayımladığı bildiride Dink cinayetini gündeme getirmesi ise Türk Milliyetçileri arasında bir burukluk meydana getirdi.
Ötedenberi vatansever ve devletten yana olan dindar insanları  Ortadoğu kaynaklı sözde İslami akımlara kaptırmak istemeyen Türk Milliyetçileri, İslami yönleri sebebiyle Solla olan anlaşmazlıkları ortadan kalkma eğilimindeyken bu defa daha ağırlıklı bir şekilde ortaya çıktı.
Rejim ve devlet yapısı ve Anayasal düzen açısından Ulusal sol şu anda yanlız kaldı.
Türk Milliyetçileri ise bir bakıma pasifleştirildi.
Bu durum özellikle meydana getirildi.
Senaryo bu.
Bizim bu senaryoya bir diyeceğimiz var.
Bir kere sol milletin temel değerlerine karşı saygılı ve çok hassas olmalı.Türkiye hiç bir zaman İran gibi olmaz.Ama rejim açısından belli tehlikeleri yok etmek için dini istismara karşı olmakla dindar insanlara karşı olmak arasındaki ince farkı iyi yakalayıp ona göre hareket edilmelidir.
İkincisi, iktidar olmak veya iktidardan indirmek arzusunun rejimim tehlikede olması sebebiyle yapılacak hareketler ve faaliyetlerle karıştırıldığı intibaını vermemek gerekir.
Üçüncüsü inananlar inanmayanlar ayırımı yapmak isteyenlerin ellerindeki tezlerini kuvvetlendirmemek gerekir.
Dördüncüsü halka yukardan değil içinden bakmak gerekir.
Bloklar ve ittifaklar akıllıca kurulursa başarı kazanır. Yoksa birileri bir iki uygulama ile bu blokları dağıtır.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.