Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Tartışma Konusu
akp`ye kapatma davası ve 16 şubat 2008 tarihli turkmeclisi.org haberi? Alpertunga Bozkurt, 14.03.2008 18:48:09
iligili haber de bir hükümet değişikliği söz konusuydu.
şahsen dikkatimi çekmiş ve düşündürmüştü.

habere şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz
http://www.turkmeclisi.org/?Sayfa=Haberler-Yorumlar&Git=Haber-Goster&Baslik=uc-ay-sonra-hukumet-degisiyor&xHbr=12

bugün haberlerde akp`ye kapatma davası açıldığı duyuruldu. davanın Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği için açıldığı belirtildi.

ve kısa bir süre sonrada sn. cumhurbaşkanı gül bir açıklama yaptı.
- Gül: Meclis`te bu kadar çoğunluğu olan bir partiye karşılık böyle bir yaklaşımın, Türkiye`ye ne kazandırcağını ve ne kaybettireceğini herkes çok iyi düşünmeli..

ben bu davanın açılmasını, sürecini, neler getireceğini ve cumhurbaşkanının tutumunu tartışmaya açmak istiyorum.

saygılarımla
Alpertunga Bozkurt
Sayfa: 1 2
Tartışmaya ilişkin Cevaplar
YILMAZ KARAPENÇE - (Ziyaretci) 15.03.2008 00:43:08

AKP nin kapatma davası ile ilgili süreci de dahil bir fikir beyan etmek doğru değil.Kanunnen doğru değil.
Ama ben bu konuya genel olarak değinmek istiyorum." Türkiye`de bu güne kadar çok parti kapatıldı ama bir şey olmadı, eskisinin yerine yenisi kuruldu.Onun için parti kapatma çare değil" görüşüne katılmıyorum. Bu görüşü ileri sürenler bir de tersinden düşünsünler. Kapatılmasaydı ne olurdu?
Mesela bölücülerin partileri. Kapatılmasaydı. Bir devlet zaafı doğardı. Kendilerine hiç bir şey olmadığını görenler işi daha da ileri götürürlerdi...Onun için ülkede bir nizam varsa, bu nizam korunmalı.Ne oldu ki dememeli. Devletin kurumlarının görevini yapmış olması bile başlıbaşına bir önemli vakadır.
İkincisi bu günden söylenen bir komplo teorisi var.Tabi duyduğum bir komplo teorisi ama yine de aktarmak isterim.
Yakında Üniversitelerde olaylar artacak, Cumhuriyet mitingleri gibi mitingler bu defa türban için yapılacak ve bir kargaşa doğacak, bu arada bir dini lider Türkşye`ye gelecek. O zaman ortalık daha da karışacak...
Bundan sonra başka teoriler de gündeme gelebilir. Ama en önemlisi bir ekonomik kriz patlak verirse işte o zaman komplo teorilerinden geçilmez. Tabii çok önemli şeyler de olabilir.
YALÇIN KOÇ - (Ziyaretci) 15.03.2008 00:30:13

Ben "Türkmeclisi"ni ilk gördüğümde değişik bir site dedim ve belli boşlukları dolduracak diye düşündüm.Bazı arkadaşlarım "bu sitede haber yok, resim yok, pek albenisi yok" dediler. Halbuki onların konu ettikleri gazete haberlerini ve yazarları sayfalarına koyup süsleyenlerdi.
Şimdi onları tekrar aradım ve dedim ki bırakın diğer siteleri, gazeteleri bile atlattı "Türkmeclisi" sitesi. Şubatta işaret etti mart ayını, Nisan ayını ve Mayısı.
Türkmeclisi mensuplarını kutluyorum.Bravo.Bu kadar kısa sürede bu doluluk.
En önemlisi de şu, okuyucuya açık.Düşünene, yazana, okuyana açık ve partilerüstü.Kalıplara dayalı sansür yok.Herkes yazabiliyor,üye olma şartı da yok.
Ben "Türkmeclisi" okuru ve yazarı olarak gerçekten çok memnunum
Yalçın KOÇ
Selim ASILSOYLU - (Ziyaretci) 14.03.2008 23:58:24

Önce şunu belitmek istiyorum. Ben "demokrasilerde parti kapatılır mı" şeklindeki görüşe katılmıyorum.Demokrasinin yollarında sadece"yeşil ışıklar" yoktur. "Kırmızı ışıklar"da vardır. Çünkü kırmızı ışıkların olmadığı yollarda ve kavşaklarda anarşi ve gasp olur. Demokrasilerdeki kırmızı ışıklar trafikte olduğu gibi bir nizam ve düzen araçlarıdır.
Seçimle başa gelmek elbetteki önemlidir. Ama mevcut Anayasaya, kanunlara uymak da o kadar önemlidir. Demokratlar Hitler`e neden karşıdır? Hitler de seçimle başa geçmişti. Sen bir taraftan seçimle başa geçene karşı ol, öte yandan "demokrasilerde yasaklar, kapatmalar olmaz" de. Bu doğru değil.
Yargının siyasallaştığını ortaya koyabilirsiniz. O ayrı bir mesele. Ama yargıya saygı duymak zorundasınız.
Eğer bir ülkede devlet kendi düzenini sağlayamıyorsa bu durum haksız parti kapatmalarından daha vahimdir.Çünkü birinde haksızlık ama ötekinde devletin yokluğu söz konusu olur. Haksızlığı gidermek kolaydır. Ama iflas etmiş devleti yeniden kurmak zordur ve bedeli de çok ağırdır.
Hukukta davası açılan bir konuda beyanda bulunmak doğru değildir. Onun için şu anda açılan parti kapatma davası ile ilgili olarak fikir beyan etmeyeceğim ama genelde parti kapatmak demokrasilerde olur ve bu durum demokrasiye aykırı değil bilakis demokrasinin gereği kabul edilmelidir.
Kaldı ki parti kapatma davası açmak ayrıdır. Parti kapatmak ayrıdır.
Yargıtay başsavcılığı bir parti hakkında kapatma davası açabilir ama Anayasa Mahkemesi bu davayı yerinde görmeyebilir.
Selim Asılsoylu
Sayfa: 1 2
Cevap yazmak istiyorum.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.