Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10791
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Tartışma Konusu
ekonomimiz nasıl ilerler kartal 3, 5.03.2008 13:38:33
420 milyar dolar(özel sektör dahil)iç-dış borç,38 milyar dolar cari açık(GSMH`nın yaklaşık yüzde 8 i),reel araştırma rakamlarında işsizlik oranı yüzde 20(buna karşılık hergün işini kaybeden ve kaybetmek üzere olan yüzbinlerce insanımız),günde ancak 1(bir)dolara geçinebilen 12 milyon insanımız,600.000.(altı yüz bin)akşamları aç yatan insanımız.
Tablo oldukça ürkütücü değilmi?Sağcısı-solcusu,türkü-kürdü,laik-antilaik hepimiz bu ülkede yaşıyoruz.Başka gidecek yerimiz yok.Ülkemizin,çocuklarımızın,kendimizin hem refahı,mutluluğu hemde geleceği için Parti ve siyasi düşünce göz etmeksizin hep beraber,birlikte birşeyler yapmamız,ortaya koymamız gerek.
El,elden;fikir,fikirden üstündür derler.Bizim bilmediğimizi siz,sizin bilmediğinizi biz;bizlerin bilmediğini diğerleri bilir;bilebilir.Gelin birlikte burada ÜLKEMİZ EKONOMİSİ NASIL DÜZELİR,NASIL İYİ BİR HALE GELEBİLİR;GETİREBİLİR KONULU bir fikir beyanı,görüş bildirme,tartışma forumu açalım.Unutmamak gerekirki her fikir değerlidir,yeterki o yerinde,zamanında,uygun kişilerle pratiğe geçirilebilsin.Bu sitede ister isimlerimizle,isterse nickname lerle fikirlerimizi,çözüm yollarını ortaya koyalım.Bu işi zaman ve imkanlarımız elverdiği ölçüde çevremize yaymaya çalışalım.
-burada yaptığımız çalışmalarımız hayırlısıyla pratik aktarım seviyesine geldiğinde bunları gerek panel,gerekse toplantılar vasıtasıyla vatandaşlarımıza,yetkililere aktaralım.Bu toplantıların organizasyon ve koordinasyonunu beraber yapalım.
Ülkemize faydalı işler yapmanın haklı gururunu gelin birlikte paylaşalım.
Tartışmaya ilişkin Cevaplar
kartal3 - (Ziyaretci) 14.03.2008 14:37:38

GENÇLERİMİZ İÇİN YENİ İŞ FIRSATLARI-YETENEK İNŞASI
-Bugünün dünyasında rekabet üstünlükleri statik mukayeseli üstünlüklere değil,büyük ölçüde yeteneğe dayanıyor.Artık yeni iş sahaları ve zenginliklerin kaynakları yeni düşünceler,fikirler ve bunları içeren ürünler,hizmetler ve çözümler.
Yetenek,ister gelişmiş isterse bizim gibi yeni gelişmekte olan ülkeler olsun herkes için en değerli varlık.Bireylerdeki yetenek olgusu ekonomiler için önemli bir gösterge olmaya başladı.Bunun en bariz göstergesi soyut ve yetenek yoğun aktiflerin son yıllardaki değer kazanma hızı.Ekonomi dergilerinin bununla ilgili araştırmalarına göre ,yetenek sahibi işgücünden yeni icatlar,patentler ve know-how konularına kadar bir dizi unsuru içeren`soyut aktifler`bugün ABD de halka açık şirketlerin piyasa değerlerinin yarısından fazlasının temelini oluşturuyor.Yine bu araştırmaya göre S&P 500 borsa endeksi içinde yer alan şirketlerin1980 yılındaki piyasa değerlerinin yüzde 20 si soyut aktiflerden olusuyorken bugün bu rakam yüzde 70 civarında.Yani şirketlerin değerleri sahip oldukları yeteneklerle belirleniyor.
Ülkemiz insan kaynağının becerileri ve yetenekleri açısından potansiyel bir cazibeye sahip ama bu cazibe ülkemizi diğer rakiplerden ayrıştıracak kadar bariz değil.Ülkemizin birikmiş tasarruflarının azlığı,yatırımların çok cüzi ve çözülmesi gereken devasa işsizlik sorunlarını göz önüne aldığımızda yetenek inşası bundan sonra önem vermemiz gereken bir metod olarak değerlendirilmeli.Hepimizin bunu başarma konusuna odaklanmamız gerekir diye düşünüyorum.Ülkemizin,çocuklarımızın geleceğinin,insanlarımızın yarın daha fazla iş bulabilmelerinin ve daha kaliteli işlerde daha iyi ücretlerle çalışabilmeleri için bir metod.
-Yetenekler konusunda gelişmiş ülkelere en çok yetişmiş,kaliteli insan gönderen ülkelerin başında geliyoruz.Bu kişileri kendi ülkemizde niye değerlendirmeyelim.
KARTAL 3 - (Ziyaretci) 6.03.2008 10:51:08

Günlük hayatımızda ki enerji ihtiyacımızı halen büyük oranda petrol ve doğalgazdan karşılıyoruz.Yapılan teknik analizlere göre dünyamızda rantabl olarak kullanılabicek petrolün en fazla 30,doğalgazın ise 50 yıl ömrü kaldığı tahmin edilmekte.Artan dünya nüfusu ve buna bağlı olarak enerjiye olan ihtiyaç;talep sürekli artış eğiliminde.Keza bu ihtiyaç artışına paralel olarakta fosil yakıtların arzında sıkıntılar doğmakta ve doğal olarak fiyatları artmakta ve artacaktır.
FOSİL YAKITLARIN küresel boyutta doğal çevreye vermiş olduğu kirlilik ve zararlarda çevreye zarar vermeyen,yenilenebilir,ekonomik açıdan ucuz ve devamı olan yeni enerji arayışlarının hız kazanmasında artış göstermiştir.
-Dünyanın çok farklı yerlerinde hükümetler temiz,yenilenebilir ve ucuz enerji konusunda çok ciddi çalışmaları başlattılar.Bu çalışmalar yeni istihdam alanlarıda açıyor,yatırımcılar için bu alternatif enerji sktörü hızla cazibe kazanıyor.
Bu alternatif enerji,dolayısıyla yeni iş ve istihdam sektörünün göze çarpan başlıcalarını aşağıda sıralıyorum
-SOLAR(GÜNEŞ)ENERJİSİ
Temiz enerji pazarının en ciddi büyüme adayı.DÜNYA SOLAR enerji pazarı yılda 30,50 büyüyor.Yeni istihdam alanları açıyor
-RÜZGAR ENERJİSİ
1990 LARDA SONRA HIZ KAZANMAYA BAŞLADI.sektörün devleri arasında GE(ABD),VESTAS WIND SYSTEMS(DANİMARKA),VE GAMESA(İSPANYA) GÖZE ÇARPANLAR ARASINDA.Almanya ve Danimarka toplam enerji ihtiyaçlarının yaklaşık 20 sini rüzgar enerjisinden elde etmeyi düşünüyor.Bu pazarın yakında çok büyüyeceği düşünülüyor.
-biyoyakıtlar ve biyomalzemeler
Bugün BREZİLYA otomobil yakıt ihtiyacının 30 nu şekerkemışından yapılan etanal dan karşılıyor.Bu alanda en büyük gelişme potansiyeli,selülozik gıda dışı malzemeler olan SWICHGRASS VE JATROPHAN kaynaklarından damıtılabilecek yakıtlarda bekleniyor.
-AKILLI ŞEBEKE
Yakın geleceğin elektrik şebekeleri bugünkülere hiç benzemeyecek.Eveler ve işyerleri sadece enerji tüketen değil,aynı zamanda enerji üreticileri olarakta şebeke içinde yer alacak.Bu gelişme elbette elektrik malzemeleri üreticilerinde ciddi anlamda dönüşüme uğratacak.
Bütün bu gelişmeler artan enerji ihtiyacı ve maliyetlerine paralel olarak çok yakında tüm imalat ve işletme sektörlerinde yeni iş ve istihdam alanlarının açılmasına neden olacak.Biz şimdiden buna hazırlıklı olalım.Yeni iş fırsatları niye bizim ülkemizin olmasın?
Senem Bozkurt - (Ziyaretci) 5.03.2008 21:32:21

SANŞ HAZIRLIKLI KAPILARI ÇALAR
Tüm dünya gerçekten zorlu bir ekonomik süreçten geçmek üzere.Bu süreçte birey ve toplum olak refahımızı arttırmak,çocuklarımızın,kendimizin ve toplum olarak milletimizin geleceği için hepimize bilgimiz,yeteneğimiz ve kapasitemiz ölçüsünde önemli görevler düşmekte.Bu değerlendirmemizde enerji,teknoloji ve yeni yaşam kavramlarını mutlaka göz önüe almalıyız.
Aşağıda çizeceğim çerçevenin bu konuda yol göstereceğini düşünüyorum.
-Ucuz enerji dönemi artık sona eriyor.Dünyada fosil yakıtlar dönemi sona ermek üzere,kendimizi pahalı enerji dönemine alıştırmalıyız.Fosil yakıtlar tükenirken bunların yol açtığı küresel kirllikte göz önüne alınmalı.Her iki unsurunda enerji maliyetlerinin artışında etkisi büyük.Kendimizi çok yakında varili 150-200 dolar olan petrole alıştırmalıyız.Aslnda bu bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.Bu geişmeler tüm dünyada temiz enerji ve temiz teknoloji sektörlerini geleceğin en cazip yatırım alanları haline getiriyor.Bu alanlardaki fırsatlar,yeni servet alanları olma potansiyeli taşıyor.Gelecekteki olasılı enerji darboğazı ülkemizin ekonomik büyümesi ve ulusal güvenliğimiz için bir tehdit unsuru taşıyor.
-2000`li yıllar dünyanın 18.yy.ın sonlarıyla 19.yy.ın sonları arasında yaşadığı SANAYİ DEVRİMİ benzeri yepyeni bir ekonomik dönüşüm dönemine işaret ediyor.İNNOVASYON EKONOMİSİ,bilgi çağının 2nci evresi olabilecek bilgisayar ile intenet teknolojilerindeki gelişmelerle bunların bir sonucu olarak yükselen BİYO-NANO-NÖROTEKNOLOJİ`lerini de içeren bir dönem,teknoloji ve yeni fikirlerle ekonominin bir araya kesiştiği bir zemin,BİREYSEL,ŞİRKETSEL ve ULUSAL zenginliklerin temeli bunun üzerine oturmaya başlıyor.
-Çin`in dünyanın en önemli OFFSHORE cenneti haline gelmesi,imalat sektörleri arasında ve hemen hemen tüm alanlarda evrensel rekabet üstünlüklerine sahip olmasıdır.HANGİ ÜRETİM SEKTÖRLERİNDE FAALİYET GÖSTERİYOR OLURSAK OLALIM Çin gerçeğini göz önüne almadan bir imalat stratejisi çizemeyeceğimizi ve yatırım planları yapamayacağımızı bilmemiz gerekir.
-Eğitimli ve ingilizceye hakim geniş nüfusuyla Hindistan ekonomisi özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerine hakimiyetleri sayesinde dünyanın en önemli OUTSOURCİNG merkezi haline geliyor.
-EURO Bölgesinin hala etkin bir ekonomik dinamizme ulaşamamasının ana sebebi bu. bu anlattığın çerçeve iyi analiz edilip,değerlendirilir ve bunun paralelinde çalışmalar yapılır,gelecek için hazırlanılırsa birey ve millet olarak refah seviyemizi arttırabiiriz.
ZİRA SANŞ HAZIRLIKLI KAPILARI TERCİH EDER.
Cevap yazmak istiyorum.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.