Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10765
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Okuyucularımıza Sunduğumuz Temel Bilgiler
DOKURCUM DEĞİRMENİ KATLİAMI

Ermenilerden özür dileme kampanyasına destekle birlikte içimizdeki işbirlikçiler de tek tek meydana çıkmaktadır.
Destek verin efendim, verin, herkesin safı belli olmalı…
Vatanını sevenle sevmeyen, bu Vatanın ekmeyi gözüne dizine durunla durmayan, tarihi gerçekleri bilenle bilmeyen, ayrıt edilmeli…
Yıllarca aydın diye yutturulan, kafası gönlü kapkara insanlar bir bir meydana çıkmalı… Neymiş efendim; “her şey özgür ortamda tartışılmalıymış (!)”

Aralık ayı, Türk tarihinde Ermeni meselesi bakımından önemli bir aydır. Bu ay içerisinde 7 Aralık Kilis’in kurtuluşu, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu bayramları vardır. Her iki yerde de perde önünde Fransız ya da İngilizler görünmekle birlikte, perde arkasındaki işbirlikçiler Ermenilerdir. Bunları, yazdığımız değişik makalelerde dile getirdik. Yaşadığı topraklarda sorumluluk bilincine erişen ve kendini Türk hisseden mütedeyyin Ermeni vatandaşlarımıza bir şey diyecek halimiz yoktur. Zaten böyle bir hareket, onlara büyük bir haksızlık olur. Fakat şu bir gerçek ki; tarihte "Millet-i Sadıka" diye beslediğimiz Ermeniler, çok yerde oyuna gelmiş ve Milletimizin evlatlarını kadın erkek, ihtiyar çocuk demeden katletmişlerdir. Bu gerçek, tarihi vesikalarla sabittir.

Değerli okurlarım, ben size yaklaşmakta olan 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu sebebi ile kurtuluş mücadelesinde yaşanan bir katliamı aktarmaya çalışayım.
Bu katliam gelecek nesillere aktarılmak sebebiyle geçtiğimiz yıl, Gaziantep’te bir anıt yapı ile abideleştirildi…
Gerçekten  yaşadığımız bu topraklar üzerinde, uzaklardan gelip, adeta bize buraları dar edenler ve işbirlikçiler çok olmuştur. Bu kadar hayasızlığa rağmen, birileri çıkıp da, onlardan özür dilemeye kalkmaz mı?
Hafızalara kazınması için Dokurcum Değirmeni katliamını aktaralım müsadenizle;
‘’28 Mart 1920. Şahin’in şehit olduğu gün, aynı tepenin eteğinde bir acı olay daha yaşandı. Şahin Bey ve çetelerine yiyecek getiren 14 genç çocuk Dokurcum Değirmeni’nde saklandı. Şahin Bey ve çetelerini şehit eden düşman kuvvetleri Gaziantep’e doğru ilerlerken bir grup Fransız askeri Dokurcum Değirmeni’ne geldiler, 14 genci dışarı çıkardılar, değirmenin önündeki dik kayaların önüne dizdiler, ellerini birbirine bağladılar. Silahsız 14 genci önce silahla taradılar sonra da süngülediler. Ne esir aldılar ne de sorguladılar.
Fransız birliği açılan Antep yolundan yürüyüp gidince çevre köylerden koşup gelenler, elleri birbirine bağlanmış, önce kurşunlanmış ve sonra süngülenmiş bu silahsız genç çocuklara sarılıp ağlaştılar. Öldürülen çocukların cenazeleri Şıh Camisi’nin bahçesinde toprağa verildiler” (Gaziantepli Araştırmacı Adil Dai’nin, Şahin Yavruları)

Tarihimizde, topraklarımız üzerinde o kadar çok haksızlıklara, katliam ve soykırımlara uğramamıza rağmen, “milletimizin kendi azmi ve kararlılığı”, “damarlarında taşıdığı asil kanı” sayesinde; bütün oyunları bozmasını bilmiş bir milletiz. Öyle kuru gürültülere de pabuç bırakacak değiliz. Devletimizin hukuk sistemi, onu korumak  ve kollamakla görevli merciler vardır. Gerektiğinde de gereğini yerine getirirler…Millet olarak bize düşen; “Milli tarih şuurunu canlandırmak, dostumuzu düşmanımızı çok iyi tanımaktır.”

                                    Uğur KEPEKÇI





Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.