Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1835
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10789
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 757
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2060 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (166) | Dış Politika (2432) | Ekonomi (244) | Eğitim (93) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (68) | Adalet (77) | Milli Kültür (524) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (872) | Tarım (156) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (12) | Basın ve Televizyon (21) | Din (588) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (15) | Milli Güvenlik (647) | Türk Dünyası (919) | Şiir (108) | Sağlık (198) | Diğer (3550) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (205)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (311)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (123)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1768)


Dış Politika - ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? konusu hakkında görüşler
Mustafa Mete İSLAMOĞLU - (Ziyaretci) 27.06.2015 12:28:20

11 EYLÜL`ÜN SIRLARI


Mustafa Mete İSLÂMOĞLU
YAZIYOR
11 EYLÜL`ÜN SIRLARI
Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin, uçakların çarpmasının ardından çökmesi hâlen Dünya`nın en karanlık olayı olarak karşımızda duruyor. İşte dehşet verici kanıtlar, görgü tanıkları, ifadeler, fotoğraflar, belgeler ve büyük yankı uyandıran Türkçe altyazılı belgesel.
11 Eylül 2001 günü meydana gelen olaylar
Yerel Saatle 08:46:30 da bir uçak Dünya Ticaret Merkezi Kuzey Kulesi 94. -98. katları arasına kulenin kuzey tarafından çarptı.

Bina çarpmadan 102 dakika sonra yıkıldı.
Dünya Ticaret Merkezi Güney Kule`ye çarpan uçak
Yerel Saatle 09:02:59 da 2. bir uçak Dünya Ticaret Merkezi güney Kulesi 77. -85. katları arasına kulenin güney tarafından çarptı. Bina çarpmadan 56 dakika sonra yıkıldı.
Pentagon`a çarptığı iddia edilen uçak
Yerel Saatle 09:37:46`da Pentagon`a 3. bir uçağın çarptığı açıklandı. Olay yerinde herhangi bir uçak enkazına rastlanmadı. Resmi açıklamaya göre uçağın jet yakıtıyla yanıp kül olduğu şeklindedir. Yakındaki bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasında patlamanın olduğu anda uçağın olmadığı açıkça bellidir
Pensilvanya`da düştüğü iddia edilen uçak
Yerel Saatle 10:03:11 de Washington`un 240 kilometre (150 mil) kuzey batısına, Pensilvanya Shanksville kırsalı da 4. bir uçağın düştüğü açıklandı. Olay yerinde herhangi bir uçak enkazına rastlanmadı. Resmî makamlarca uçak enkazının olduğu vurgulanmasına rağmen enkaza arama kurtarma için giden ekipler herhangi bir uçak ve ölüye rastlamadıklarını o an orada bulunan gazetecilere bildirdiler. Orada bulunan metallerin daha çok kamyonlarla dökülmüş metal yığınına benzediğini söylemişlerdir.

Komplo teorilerinden en mantıklı ve gerçekçi ve belki de " gerçek olanı" ise şu şekilde: Aslında bu saldırıyı Amerika kendi kendine yapmıştır. Kulelere çarpan uçaklar başka bir hava alanından havalanmıştır. Eğer görüntülere ve resimlere dikkat ederseniz bunların bildiğimiz beyaz yolcu uçakları değil, koyu renkteki savaş uçakları olduğu görülecektir. Diğer bulunamayan 2 uçak ve içindeki yolcular bilinmeyen bir yere götürülmüştür. Pentagon`a uçak çarpmamış, çarpmış görüntüsü vermek için içeride bomba patlatılmıştır. Pensilvanya`da hiçbir zaman uçak düşmemiştir. Buradaki amaç nereye götürüldükleri ve ne yapıldıkları belli olmayan insanların içinde bulunduğu 2 uçak ve kulelere çarpan 2 uçakla toplamın 4 gibi gösterilmesidir. Böylece kimse asıl yolcu uçaklarının nerede olduklarını sorgulamayacaktı. Amerika petrole ve Ortadoğu`ya girmek için kendine bahane yaratmıştır. Gerçekten de sayfanın ilerleyen kısımlarında okuyacağınız gibi, Bush Suudi Sermayesiyle yakından ilgilidir, hatta ortaktır.
Amerika hükümetinin açıklamaları
Amerika hükümetinin açıklamalarına göre olaylar şöyle gelişti: 11 Eylül 2001 Salı günü Amerika`da 4 yolcu uçağının ikisi New York`taki Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerine, bir diğeri Washington D.C.`de Pentagon`a çarptı. Sonuncu uçaksa yolcular ve uçağı kaçıranlar arasındaki mücadeleden sonra 150 mil uzakta, Pensilvanya kırsalında düştü.
Amerika Hükümetinin öne sürdüğü kanıtlar
1. Dünya Ticaret Merkezi kulelerine çarpan uçaktaki teröristlerden birinin pasaportu uçağın kuleye çarpmasından sonra aşağıya fırlamış ve bölgedeki bir polis tarafından bulunmuştur.
2. Teröristlerin havaalanına gelirken kullandıkları ve havaalanına otoparkına bıraktıkları araçta uçak kullanma kılavuzu ve Kurâ n-ı Kerî m bulunmuştur.
Resmi Amerikan kayıtlarına göre sorumlular
Amerikan hükümetinin araştırmasına ve 11 Eylül Komisyon Raporu`na göre yolcu uçaklar Usame bin Laden`in lideri olduğu El-Kâide terör örgütünün 19 üyesi tarafından kaçırıldı ve eylem gerçekleştirildi. Bazılarına göreyse bu saldırı Hitler`in Reichstag yangınından farksızdı.
Sonuçları ve etkileri
Saldırı, dünya medyası tarafından " uygarlıklar çatışması" olarak yorumlandı. 11 Eylül 2001 saldırılarını gerekçe gösteren başkan George W. Bush, önce Afganistan, ardından da Irak`ı işgâ l etti. Amerika Başkanı George W. Bush Terörizmle Savaş Kampanyası başlattı ve bu kampanyayla NATO`nun 5. Maddesini işletmeye başlattı. Bu Kampanya`da Amerika`ya başta Birleşik Krallık olmak üzere birçok ülke destek olmaktadır.

11 Eylül saldırıları sonucu, başta Amerika olmak üzere Batılı devletlerde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında büyük artış görüldü.

Bu konuda akıl yürütenler `` Komplo teorisyeni´´ olarak suçlanıp susturulmakta. Bu, Türkiye`de de böyle dünyanın başka yerlerinde de. Fakat Irak`a müdahâlenin gerekçelerinin `` yalan´´ olduğunun ortaya çıkması bu konudaki şüpheleri iyice artırdı.

İkiz kuleler `` Kod adı kılıçbalığı´´ filminin mantığıyla feda edildi?

Türkiye`de emekli general Hurşit Tolon bir üniversitede 11 Eylül`ün bir terör saldırısı olup olmadığı konusundaki şüphelerini dile getiren ilk asker oldu. O`na göre Amerika, Dünya egemenliği kurma noktasında mücadele veriyor. İleride küresel güce dönüşebilecek bölgesel güçlerin önlenmesi, birleştiklerinde küresel güce dönüşebilecek bölgesel güçlerin önlenmesi doğrultusunda hareket ediyor. Amerika dünya egemenliği hedefi doğrultusunda nükleer teknolojiyi kontrol altında tutmak istiyor. İran bu nedenle hedef ülke durumunda olduğu bilinmektedir. Fakat ABD`ye göre ilk hedef bana göre Türkiye`dir. BOP hayalleri için zaten bizim ülkemiz ABD karargahı haline geldi ve bu ihanet milletten saklanmaktadır.
12-HAZİRAN-2015
ALANYA


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.