![]() |
Türk Meclisi |
|
||||||||
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1835 Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10880 Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236 Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 757 Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2061 Haber bulunmaktadır. |
![]() |
|
Haberler ve Yorumlar |
DURMUŞ YILMAZ BANKACILARIN `A TAKIMI`NDA YER ALDI |
Dünyanın en iyi merkez bankası başkanlarını seçen finans dünyasının önemli yayın organlarından Global Finance, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Durmuş Yılmaz’a da en yüksek notu alan grup içerisinde yer verdi. Yılmaz bu performansıyla, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke`yi de geride bıraktı.
Yılmaz, Merkezi New York’ta bulunan derginin Ekim sayısında yayımlanan listeye en üst sıradan giren yedi merkez bankası başkanından biri oldu.
Yılmaz ile birlikte ‘A’ olan en yüksek değerlendirme notunu alanlar arasında, AB Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet ile Avustralya, İsrail, Malezya, Güney Kore ve Tayvan Merkez Bankası Başkanları yer aldı.
Global Finance’nin 1994’ten bu yana her yıl yayımladığı Merkez Bankası Başkanları Değerlendirme Çalışması’nda, ECB ve 30 önemli ekonominin merkez bankacılarına A ile F arasında değişen notlar verildi.
Dergi başkanları değerlendirirken, enflasyonun kontrol altında tutulması, ekonomik büyüme hedefleri, kur istikrarı ve faiz politikası yönetimlerindeki performanslarını dikkate alarak yaptı.
Buna göre, A olağanüstü performans olarak görülürken, F alan yetkililer başarısız olarak tanımlandı.
Derginin yayıncısı Joseph Giarraputo, “Bankacılık sektörünün 2009`da en zor yıllarından birini yaşarken, merkez bankası yetkilileri büyük sınavlardan geçti. Biz değerlendirmelerimizde, merkez bankası başkanlarının siyasi müdahalelere karşı tavırlarını ve hükümetlerini daha az harcamaya ne kadar teşvik ettiklerini ve ekonomilerini yabancı yatırım ve finansal hizmetlere ne kadar açtıklarını inceledik” dedi.
Performansları ölçülen 30 başkan arasında ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke`nin notu "C" oldu.
Hiç bir başkana "F" notu verilmezken Japonya, Çin, Hindistan ve Macaristan`ın "C", Arjantin ve Endonezya Merkez Bankası Başkanları ise, "D" olarak değerlendirildi. |
Paylaş |
Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir. |
© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır.
Kullanıcı Sözleşmesi. |